Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νεκρός από overdose ο πρώτος άντρας στη ζωή της πριγκίπισσας Βεατρίκης!

Ο γυναικάς Αμερικανός που λάτρευε τις κραιπάλες και υπήρξε...

Σαν Φρανσίσκο: Αφαντη ανήλικη κόρη κροίσου

Ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τη 16χρονη κόρη Αμερικανού κροίσου...

Αμαλία Ζαργιανάκη – Δραμουντάνη: H… καράτε Σταματάκαινα του «Σασμού»

Είναι η «γριά Σταματάκαινα» του «Σασμού», που συγκλόνισε στη...

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

«Χτύπημα» σε καρτέλ που θα έπνιγε την Ευρώπη με κοκαΐνη!

Βρέθηκαν 585 κιλά άσπρης σκόνης στη Θεσσαλονίκη

Τεράστιο «χτύπημα» σε μεγάλο κύκλωμα που ετοιμαζόταν να «πλημμυρίσει» την Ευρώπη με ποσότητες κοκαΐνης πέτυχε η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το γραφείο DEA Αθηνών, με την ποσότητα της ουσίας που κατασχέθηκε να προκαλεί… πονοκέφαλο!

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 585 κιλά της «λευκής κυρίας», τα οποία υπολογίζεται πως θα έφερναν στις τσέπες των μελών της συμμορίας εκατομμύρια ευρώ! Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης που έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί στην ελληνική επικράτεια, με την υπόθεση να έχει μονοπωλήσει τα εγχώρια και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης που στήθηκε από τις Αρχές συνελήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης, τέσσερις Αλβανοί, ηλικίας 50, 42, 21 και 33 ετών, και ένας 35χρονος Ελληνας. Μάλιστα, οι αλλοδαποί δράστες συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς δεσμούς, καθώς πρόκειται για ζευγάρι και τα δύο ανίψια τους. «Η κατασχεθείσα ποσότητα εντοπίστηκε σε δύο οχήματα και σε σπίτι όπου έμεναν τρία από τα μέλη του κυκλώματος» ανέφερε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Γιώργος Παπαδόπουλος, στην επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

kentriki koka01109
Tα πακετά κοκαΐνης «καβατζωμένα» σε αυτοκίνητο

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής προϊστάμενος του γραφείου ενημέρωσης δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης, υπαστυνόμος Α’ Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, πρόσθεσε πως ο 50χρονος εκ των συλληφθέντων αποτελεί ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, με αρμοδιότητα την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής και την περαιτέρω διακίνησή τους στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης.

Όπως έγινε γνωστό, τα ναρκωτικά, βάρους 585 κιλών και 208 γραμματίων, βρέθηκαν συσκευασμένα σε 500 πακέτα, αρκετά εκ των οποίων έφεραν ως διακριτικά ναζιστικά σύμβολα. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τα εντόπισαν διαδοχικά στο πλαίσιο των ερευνών στις περιοχές Αγίας Τριάδας και Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης, όταν οι δύο εκ των συλληφθέντων κινούνταν με ενοικιαζόμενα επιβατικά αυτοκίνητα. Το ένα εξ αυτών ακινητοποιήθηκε για να ελεγχθεί, ενώ ο οδηγός του δεύτερου οχήματος, στην προσπάθειά του να διαφύγει, εμβόλισε αστυνομικό αυτοκίνητο και προσέκρουσε σε περίφραξη κτιρίου, για να καταλήξει τελικά… με χειροπέδες λίγο αργότερα.

Εκτός από τα ναρκωτικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7.740 ευρώ, τα οποία θεωρείται πως προέρχονται από τη διακίνηση ναρκωτικών, επτά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις οι δράστες, ένας ανιχνευτής μετάλλων και λοιπά αντικείμενα. Κατασχέθηκε, επίσης, ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 50χρονου ηγετικού μέλους της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Αρχών, βάση του κυκλώματος ήταν η Αλβανία και το μεγαλύτερο μέρος της κοκαΐνης θα διοχετευόταν μέσω της γειτονικής χώρας στην Ευρώπη, όπου οι συλληφθέντες ονειρεύονταν να κάνουν «χρυσές» δουλειές. Παράλληλα, μικρή ποσότητα θα διοχετευόταν και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Εκτιμάται πως η ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας θα μπορούσε να «σπάσει» σε 1.750.000 δόσεις, με τη λιανική τιμή πώλησης όλων αυτών των δόσεων να «αγγίζει» έως και 175.000.000 ευρώ, ενώ σε χονδρική τιμή πώλησης η αξία των ναρκωτικών εκτιμάται από 11.000.000-33.000.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...