Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Χρήστος Βάμος: Ο «Ζορμπάς του Ισραήλ» ήταν έτοιμος να πετάξει για Τελ Αβίβ όταν άρχισε η επίθεση της Χαμάς

Η επικοινωνία του Χρήστου Βάμου με φίλους και συνεργάτες που βρίσκονται ακόμα και σε καταφύγια

Στο παρά πέντε ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στο Ισραήλ ο Χρήστος Βάμος μετά την επίθεση της Χαμάς στη χώρα, με ορμητήριο τη Λωρίδα της Γάζας.

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Ο Ελληνας καλλιτέχνης, γνωστός και ως ο «Ζορμπάς του Ισραήλ» μετά την τεράστια επιτυχία που είχε εκεί πέρυσι η μουσικοθεατρική παράσταση «Ζορμπάς» του φιλέλληνα Γιοέλ Σιτρούκ, επρόκειτο να «πετάξει» στο Τελ Αβίβ προκειμένου να αρχίσει πρόβες για ακόμη ένα μουσικό πρότζεκτ στο οποίο έχει συμφωνήσει να συμμετάσχει. Ομως, τα φρικιαστικά γεγονότα τον πρόλαβαν.

«Ηταν να φύγω αυτές τις μέρες, γιατί θα ανεβάσουμε με τους Ισραηλινούς συνεργάτες μου, που κάναμε και τον ‘‘Ζορμπά’’, μια νέα μουσική παράσταση με τραγούδια από τα ελληνικά νησιά και είχαμε προγραμματίσει τις πρόβες μας. Επαθα σοκ μαθαίνοντας τα νέα για την πολύνεκρη επίθεση. Αν είχε γίνει μερικές ημέρες αργότερα, θα ήμουν εκεί. Αμέσως επικοινώνησα με τους φίλους και συνεργάτες μου για να μάθω νέα τους. Ευτυχώς, τους εντόπισα όλους και είναι καλά. Βέβαια, υπάρχει μεγάλος φόβος. Η τραγουδίστρια Σιράν Σαχάρ Μπορέκ, με την οποία κάναμε την περιοδεία του ‘‘Ζορμπά’’ σε όλο το Ισραήλ, ήταν σε καταφύγιο με τα παιδιά της όταν της τηλεφώνησα. Την άκουσα πολύ αναστατωμένη.

Αλλος ένας γνωστός μου, ο οποίος πήγε να ανοίξει το μαγαζί του στο Τελ Αβίβ χθες, μου είπε πως δεν κυκλοφορούσε ψυχή στους δρόμους. Ολοι είναι τρομοκρατημένοι» αναφέρει στην «Espresso» ο Χρήστος Βάμος, ο οποίος επισκέπτεται το Ισραήλ για επαγγελματικούς λόγους από το 2014. Πολλοί γνωστοί του, μάλιστα, νόμισαν πως ήταν και τώρα εκεί, με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα τηλέφωνα για να μάθουν αν είναι ασφαλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι, όταν είχαν σημάνει και πάλι οι πολεμικές σειρήνες στο Τελ Αβίβ για λίγες ημέρες, ο Ελληνας καλλιτέχνης ήταν εκεί. «Τότε πέφτανε ρουκέτες, χτυπούσε ο συναγερμός και τρέχαμε στα καταφύγια. Υπήρχε μεγάλος φόβος. Απλώς τώρα, όπως μου λένε, μιλάμε πια για τρόμο και φρίκη» σχολιάζει ο ίδιος.

«Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και μεταξύ των κατοίκων του Ισραήλ, γιατί η χώρα έχει δώσει άδεια παραμονής σε Παλαιστινίους και Αραβες. Το καλοκαίρι είχε καταγραφεί ένα περιστατικό με έναν Ιταλό ο οποίος είχε επισκεφθεί το Τελ Αβίβ για το Πάσχα. Με το που άφησε τα πράγματά του στο ξενοδοχείο, πήγε βόλτα στη Γιάφα, την παλιά πόλη, όπου τον πάτησε ένα αυτοκίνητο. Δεν σκοτώθηκε αμέσως, ωστόσο ο άνθρωπος που οδηγούσε βγήκε έξω και τον πυροβόλησε. Παραδίπλα ήταν ένας αστυνομικός, ο οποίος, αν και ήταν εκτός υπηρεσίας, είχε όπλο πάνω του και βλέποντας το σκηνικό πυροβόλησε και σκότωσε με τη σειρά του τον οδηγό. Από τα χαρτιά του τελευταίου, λοιπόν, έγινε γνωστό πως ήταν Αραβας από την Παλαιστίνη, αλλά του είχε χορηγηθεί βίζα και ζούσε στο Τελ Αβίβ.

Εργαζόταν, μάλιστα, ως σεκιούριτι σε σχολείο. Ηταν δηλαδή ένας άνθρωπος έμπιστος για το Ισραήλ. Πλέον οι άνθρωποι εκεί αισθάνονται την ανασφάλεια ότι ακόμη και αυτοί που έχουν χαρτιά μπορούν να κάνουν κακό ανά πάσα στιγμή. Ετσι μου έλεγαν κι εμένα το καλοκαίρι που ήμουν εκεί, να μην έχω εμπιστοσύνη πουθενά. Εκείνη τη μέρα δούλευα μάλιστα σε ένα μαγαζί κοντά στο σημείο του περιστατικού και είχα ζητήσει, θυμάμαι, θωρακισμένο αυτοκίνητο για να πάω» καταλήγει ο Χρήστος Βάμος στις δηλώσεις του στην «Espresso».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....