Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου θα χειροθετήσει σε άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο παναγιότατος κ. Βαρθολομαίος στον Ναό Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου, που ανακαινίστηκε από την οικογένεια Πατέρα

Τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου θα χειροθετήσει σήμερα το πρωί σε άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο παναγιότατος κ. Βαρθολομαίος, o οποίος βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στην Αθήνα. Ο Πατριάρχης επισκέπτεται την Αθήνα κατόπιν πρόσκλησης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για να παραστεί στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών του περιοδικού «Θεολογία».

Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει σήμερα το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Iερό Ναό Αθηνών και θα παραστούν, μεταξύ άλλων, η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς και εκπρόσωποι από σχεδόν όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που γίνεται μια τόσο μεγάλη συνάντηση προκαθημένων.

Η πρώτη ήταν τον Ιούνιο του 2016 στο Κολυμπάρι Χανίων, όπου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Οι επόμενες εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στο Μέγαρο Μουσικής και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο. Ο κ. Βαρθολομαίος και η κυρία Σακελλαροπούλου θα παραστούν και στη μεγάλη συναυλία που διοργανώνει η Οργανωτική Επιτροπή στο Μέγαρο Μουσικής αύριο βράδυ με τον διεθνούς φήμης τενόρο Vittorio Grigolo.Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, λοιπόν, ο κ. Βαρθολομαίος σήμερα το πρωί θα χειροθετήσει σε άρχοντα τον Γιώργο Προκοπίου στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου.

ekklisia evaggelismos 12

Να θυμίσουμε ότι παλαιότερα ο ναός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, όμως το 2008, με τις ευγενείς δωρεές της οικογένειας Νικόλα Διαμαντή Πατέρα, έγιναν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των αγιογραφιών και των μαρμάρων στο εσωτερικό του ναού, καθώς και η επισκευή της στέγης, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες, αλλά και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Το 2019, λόγω εισροής υδάτων από την οροφή, ο ναός υπέστη πάλι σοβαρές ζημιές, αλλά για ακόμα μία φορά η οικογένεια Πατέρα ανέλαβε να υλοποιήσει εκ νέου την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, καθώς και τη συντήρηση των αγιογραφιών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...