Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ακήρυχτος πόλεμος εις το όνομα του πατρός από τον Καλλιάνο για όσους...

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η «βεντέτα» που έχει ανοίξει...

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Δίκη Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα του Κούγια για νέα τοξικολογική πραγματογνωμοσύνη στην Τζωρτζίνα

Οι αναφορές στον σκηνοθέτη που εκπροσωπούσε ο ποινικολόγος και στον αυτόχειρα σχεδιαστή

Με αναφορές στονΔημήτρη Λιγνάδη, στον θάνατο του Μιχάλη Ασλάνη, αλλά και με απόρριψη αιτήματος που υπέβαλε η υπεράσπιση για διενέργεια νέας τοξικολογικής εξέτασης στο μεταθανάτιο αίμα της μικρής Τζωρτζίνας Δασκαλάκη συνεχίστηκε χθες η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία της κόρης της με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

tzortzina daskalaki0206
Η άτυχη Τζωρτζίνα

Σε πρώτο πλάνο και σε αυτή τη συνεδρίαση βρέθηκε ο συνήγορος της κατηγορούμενης μητέρας Αλέξης Κούγιας, ο οποίος, αφού έβαλε εκ νέου κατά του καθηγητή Τοξικολογίας Ν. Ράικου, που εντόπισε τη θανατηφόρα δόση της κεταμίνης στο αίμα του παιδιού, ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει νέα τοξικολογική πραγματογνωμοσύνη.

Αλέξης Κούγιας

Αυτή τη φορά, όπως ανέφερε, η έρευνα θα πρέπει να διενεργηθεί είτε από το εργαστήριο Τοξικολογίας του ΕΚΠΑ είτε από το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, προκειμένου να καταδειχθεί ότι το συμπέρασμα του κ. Ράικου και του εργαστηρίου του στο ΑΠΘ για δηλητηρίαση του παιδιού από χορήγηση μεγάλης ποσότητας κεταμίνης είναι λάθος.

«Ο Ράικος χρησιμοποίησε μια μέθοδο που κανείς δεν την ξέρει» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κούγιας για να στηρίξει το αίτημά του, επαναλαμβάνοντας μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι «επιστημονικός απατεώνας»! Εν τέλει, το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την απόρριψη του αιτήματος που υπέβαλε ο κ. Κούγιας, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του.

roula pispirigkou19103
Ρούλα Πισπιρίγκου

«Εχετε απορρίψει όλα τα αιτήματά μου» είπε ο συνήγορος και συνέχισε: «Αυτό το πράγμα μια φορά στη ζωή μου το έχω συναντήσει ξανά, στην υπόθεση Λιγνάδη, που δεν έγινε ούτε προκαταρκτική εξέταση. Και ήρθε και αθωώθηκε, αλλά η ζωή του καταστράφηκε. Τώρα είναι έξω, αλλά δεν τον δέχεται κανείς. Κάνει φιλολογικά μαθήματα όπου τον δέχονται για να μπορέσει να ζήσει»!

dimitris lignadis19103
Δημήτρης Λιγνάδης

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος βρέθηκε εκ νέου χθες στο ακροατήριο έπειτα από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης. Ο μάρτυρας, ο οποίος είχε διενεργήσει τη νεκροψία στη σορό της μικρής Τζωρτζίνας, αποδίδοντας και εκείνος τον θάνατό της σε δηλητηρίαση από κεταμίνη, σημείωσε απαντώντας σε ερωτήσεις του κ. Κούγια πως δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα της τοξικολογικής εξέτασης του κ. Ράικου, καθώς δεν γνωρίζει τη μέθοδο που ακολούθησε ούτε διαθέτει σχετική βιβλιογραφία. Είπε επίσης ότι δεν διαθέτει φωτογραφίες από τη σορό του παιδιού κατά τη νεκροψία (σ.σ.: του είχε ζητηθεί από το δικαστήριο να τις προσκομίσει, εφόσον υπάρχουν), διότι κάτι τέτοιο δεν συνηθίζεται.

Ενδεικτικά, κάποιες από τις ερωτήσεις που ο κ. Κούγιας υπέβαλε στον μάρτυρα για να καταδείξει τα «μελανά», κατά τους ισχυρισμούς του, σημεία της έκθεσης Ράικου είναι οι εξής:

Κούγιας: Πόσες είναι οι περιπτώσεις που χρειάζεται τοξικολογική εξέταση και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία αγνοεί το δικό της τοξικολογικό εργαστήριο και στέλνει αλλού δείγμα αίματος για έλεγχο;

Μάρτυρας: Εγώ προσωπικά μόνο μία φορά έχω στείλει αλλού, στην υπόθεση Ασλάνη.

Μιχάλης Ασλάνης

Κούγιας: Αυτός αυτοκτόνησε. Στην υπόθεση που εξετάζουμε ποιος είναι αυτός που σας είπε «αγνοήστε την τοξικολόγο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, την κυρία Λευκίδου, και πηγαίνετε στον Ράικο»;

Μάρτυρας: Μιλήσαμε με την κυρία Λευκίδου και λόγω της πολυφαρμακίας που ελάμβανε τα παιδί αποφασίσαμε να στείλουμε στον κ. Ράικο δείγμα για έρευνα.

Κούγιας: Ο τρόπος που ο κ. Ράικος επέλεξε να κάνει τον ποσοτικό έλεγχο είναι αξιόπιστος;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να αμφισβητήσω τον κ. Ράικο, δεν ξέρω τη μέθοδό του. Δεν έχω βρει βιβλιογραφία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορώ να τον αμφισβητήσω…

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, με τη διαδικασία να φτάνει πλέον όλο και πιο κοντά στο στάδιο της απολογίας της κατηγορούμενης μητέρας.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...