Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Ο Κούγιας την… έκανε από την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου σε «ένδειξη διαμαρτυρίας» για μεροληπτική στάση της έδρας

Έγινε... Αλέκος

Στον «αέρα» κινδυνεύει να τιναχτεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση θανάτου της κόρης της Τζωρτζίνας, καθώς αιφνιδιαστικά χθες ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας δήλωσε στο δικαστήριο ότι παραιτείται από την υπεράσπισή της «σε ένδειξη διαμαρτυρίας» για τη μεροληπτική στάση της έδρας απέναντι στην εντολέα του!

pispirigkou201031

Το δικαστήριο μετά την παραίτηση του κ. Κούγια όρισε, όπως προβλέπει η δικονομία, τρεις νέους συνηγόρους της κατηγορούμενης μητέρας από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας. Ωστόσο, ο κ. Κούγιας λίγο μετά την παραίτησή του και ενώ το δικαστήριο είχε προχωρήσει στον ορισμό των νέων δικηγόρων -πρόκειται για τις Διονυσία Καλδή, Μαρία Καλιγέρου και Αμαρυλλίδα Κάνιστρα– σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «τυπική» παραίτησή του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα επιστροφής του στην υπόθεση!

Η παραίτηση Κούγια από την πολύκροτη υπόθεση ήρθε έπειτα από 70 συνεδριάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και ενώ η διαδικασία βρισκόταν στο παρά… ένα της απολογίας της κατηγορουμένης για τα εγκλήματα που της καταλογίζονται, δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης κόρης της με τη χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

Ολα άρχισαν όταν το δικαστήριο -κατόπιν πρότασης και της εισαγγελέως της έδρας- αποφάσισε την απόρριψη αιτήματος που είχε υποβάλει ο κ. Κούγιας για επανεξέταση του καθηγητή Τοξικολογίας Ν. Ράικου, ο οποίος είχε εντοπίσει τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο αίμα της Τζωρτζίνας, για κλήτευση στο ακροατήριο του παθολογοανατόμου Σταματίου Θεοχάρη, του ιατροδικαστή Συμεών Μεσογίτη, του παιδοκαρδιολόγου Ιωάννη Παπαγιάννη και της τοξικολόγου Ιωάννας Λευκίδου.

pispirigkou 2
Η Ρούλα με την Τζωρτζίνα στο Νοσοκομείο

Στο άκουσμα της απορριπτικής απόφασης επί του αιτήματός του ο κ. Κούγιας άστραψε και βρόντηξε. Συγκεκριμένα, ο συνήγορος, αφού κατηγόρησε την έδρα για μεροληψία, υποστήριξε ότι με τις αποφάσεις που λαμβάνει στερεί από την κατηγορουμένη το δικαίωμα να καταθέσουν για την υπόθεσή της επιστήμονες, τη στιγμή που «έχει αφιερωθεί άπλετος χρόνος να εξεταστούν κάτι καφετζούδες και άλλοι μάρτυρες αμφιβόλου αξιοπιστίας, όπως κάτι παλιάνθρωποι σαν τον Ράικο και τον ιατροδικαστή Μπουζιάνη».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, ο συνήγορος ζήτησε από το δικαστήριο να διακόψει για μία εβδομάδα τη δίκη διότι, όπως είπε, σκέπτεται να υποβάλει την παραίτησή του από την υπεράσπιση της κατηγορουμένης και χρειάζεται χρόνο ώστε να συνεννοηθεί μαζί της αλλά και για να συζητήσει το όλο θέμα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ. Βερβεσό.

tzortzina20103
Η μικρή Τζωρτζίνα

«Εχω συνειδησιακό δίλημμα, δεν έχω ξαναδεί τέτοια διαδικασία και δεν μπορώ να τη νομιμοποιήσω με την παρουσία μου εδώ» είπε ο κ. Κούγιας, με την εισαγγελέα να του ζητεί να υποβάλει και γραπτώς το αίτημά του, ώστε το δικαστήριο να μπορεί να αποφασίσει για τον διορισμό νέων συνηγόρων στην κατηγορουμένη. Απαντώντας ο συνήγορος επέμεινε ότι χρειάζεται μία εβδομάδα διακοπή, αλλά το δικαστήριο τελικά απέρριψε το αίτημά του έπειτα από διάσκεψη.

Μετά την απόρριψη και αυτού του αιτήματος, ήτοι για διακοπή της δίκης, ακολούθησαν οι εξής στιχομυθίες μεταξύ της προέδρου και του συνηγόρου:

Αλ. Κούγιας: Εγώ θα αποχωρήσω.

Πρόεδρος: Από την υπεράσπιση;

Κούγιας: Οχι.

Πρόεδρος: Ωραία, σας δίνω χρόνο ώστε να αποφασίσετε εντός της ημέρας.

Κούγιας: Σας ζήτησα μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, δεν προλαβαίνω σήμερα.

Πρόεδρος: Πείτε μας, παραιτήστε ή όχι;

Κούγιας: Οχι, δεν παραιτούμαι.

Πρόεδρος: Τότε να προχωρήσουμε στην απολογία της κατηγορουμένης.

Κούγιας: Αν θέλετε έτσι, τότε παραιτούμαι και εγώ και οι συνάδελφοί μου.

Πρόεδρος: Ωραία, είναι δικαίωμά σας. Τότε θα διορίσουμε νέο συνήγορο.

Κούγιας: Παραιτούμεθα και οι τρεις δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας και επιφυλασσόμαστε να ανακοινώσουμε την Πέμπτη την απόφασή μας αν θα επανέλθουμε.

Πρόεδρος: Εμείς θα συνεδριάσουμε την Τετάρτη. Εσείς θα έρθετε την Πέμπτη;

Κούγιας: Ναι, την Πέμπτη, συνεχίστε, καλό απόγευμα.

Μετά την αποχώρηση του κ. Κούγια η έδρα ρώτησε την κατηγορουμένη αν αποδέχεται την παραίτηση του συνηγόρου της και εκείνη απάντησε: «Ναι, την αποδέχομαι και θέλω να διοριστεί νέος συνήγορος».

Οι νέοι συνήγοροι της Ρούλας

Επειτα από διάσκεψη το δικαστήριο όρισε αυτεπαγγέλτως τρεις γυναίκες δικηγόρους για να αναλάβουν την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία με δήλωσή της στο ακροατήριο τις αποδέχθηκε. Οι νέες συνήγοροι θα πρέπει τώρα να μελετήσουν τη δικογραφία και ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει εάν θα έχουν προλάβει να το κάνουν ως την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε τους έδωσε προθεσμία το δικαστήριο. Πάντως, η πρόεδρος του δικαστηρίου άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο στη συνεδρίαση της Τετάρτης η Ρούλα Πισπιρίγκου να απολογηθεί.

«Ντρίμπλα» η Ρούλα και γκολ ο Μάνος

Συζητήθηκε χθες στο Τμήμα Διαζυγίων του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών η αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης, με την οποία ζητά να μπει επίλογος στη θυελλώδη σχέση του με την εν διαστάσει σύζυγό του Ρούλα Πισπιρίγκου!

pispirigkou20103
Δασκαλάκης και Πισπιρίγκου σε ευτυχισμένες στιγμές

Νωρίτερα το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα της 34χρονης, με το οποίο ζητούσε να δοθεί αναβολή στη δίκη προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεση μαζί με τη δική της αγωγή σε επόμενη δικάσιμο. Ειδικότερα, παρότι το ζευγάρι θα συμπληρώσει δύο χρόνια χωριστά τον Μάρτιο του 2024, η πλευρά της κατηγορούμενης μητέρας ζήτησε να οριστεί δικάσιμος εκδίκασης της αγωγής της τον Δεκέμβριο, αίτημα που απέρριψε το δικαστήριο. Η συζήτηση της αγωγής διαζυγίου του Μάνου Δασκαλάκη είχε πάρει ήδη μία αναβολή, πάλι έπειτα από αίτημα της πλευράς της κατηγορούμενης μητέρας. Οπως είχε επισημάνει τότε ο δικηγόρος του 32χρονου, τον εντολέα του τον ενδιαφέρει μόνο η δικαίωση της μνήμης των τριών παιδιών του, που «έσβησαν» με διαφορά λίγων μηνών το ένα από το άλλο.

Στην αγωγή του ο πρώην ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής κάνει λόγο για ισχυρό κλονισμό της σχέσης του με την 34χρονη, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για τους θανάτους των παιδιών τους, ενώ αναφέρεται και στο βαρύτατο κατηγορητήριο εναντίον της. Αντιθέτως, στη δική της αγωγή της η Ρούλα Πισπιρίγκου επικαλείται τη διετή διάστασή τους.

Patra pispirigkou daskalakis

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας των τριών κοριτσιών παρίσταται στην υποστήριξη της κατηγορίας εναντίον της κατηγορουμένης, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στις Φυλακές Κορυδαλλού για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης τους Τζωρτζίνας, ενώ στα τέλη Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένο να αρχίσει η δεύτερη δίκη για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, της έξι μηνών Ιριδας και της τριάμισι ετών Μαλένας.

Ο Μάνος Δασκαλάκης προήλθε χθες στα δικαστήρια συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και τόνισε πως θέλει να προχωρήσει η αίτηση, καθώς μετά τις κατηγορίες εις βάρος της εν διαστάσει συζύγου του δεν τον δένει τίποτα πλέον μαζί της. Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων αναμενόταν να αγορεύσουν οι δικηγόροι και ο εισαγγελέας της έδρας, προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση, κάτι που αναμένεται να γίνει σε μερικούς μήνες από τώρα.

{{-PCOUNT-}}35{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...