Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Υπόθεση Παπαγεωργίου: Απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες οι οκτώ νέοι κατηγορούμενοι

Ξανά στο «κενό»

Ακόμη μία προσπάθεια της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου να πέσει φως στις συνθήκες δολοφονίας του γιου της και εξαφάνισης του πτώματός του, τον Αύγουστο του 2012, φαίνεται να πέφτει στο «κενό».

Και αυτό καθώς με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας απάλλαξε τους οκτώ νέους κατηγορουμένους της υπόθεσης -ανάμεσά τους και οι δύο γιοι του καταδικασμένου ως εγκεφάλου της αρπαγής και της δολοφονίας του άτυχου νέου – από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, μεταξύ των οποίων και αυτές της αρπαγής και της ανθρωποκτονίας.

marios papageorgiou24103
Με τη μητέρα του

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πατρίς», το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα που είχε προηγηθεί και έκρινε πως από τις έρευνες των Αρχών, τις επικοινωνίες, τις μαρτυρίες και τα δρομολόγια των οκτώ κατηγορουμένων δεν προκύπτει εμπλοκή τους στην αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου.

Αξιοποιώντας μαρτυρικές καταθέσεις, η εισαγγελική πρόταση και το βούλευμα δέχονται ότι το ταξίδι που είχαν κάνει οι κατηγορούμενοι -και αυτό είχε μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών –ήταν για να μεταφέρουν κάρβουνο και όχι το πτώμα του Μάριου, όπως ανέφερε το αρχικό σε βάρος τους κατηγορητήριο.

Σε ό,τι αφορά τους δύο γιους του καταδικασμένου εγκεφάλου της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου, η εισαγγελική πρόταση, την οποία υιοθετεί το βούλευμα, αναφέρει: «Δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις για την παραπομπή τους στο ακροατήριο ότι είχαν φυσική παρουσία στον τόπο της ανθρωποκτονίας ή της αρπαγής του Μάριου ή έστω ότι συμμετείχαν με οποιονδήποτε, αξιόποινο πάντως, τρόπο στην τέλεση των εν θέματι αδικημάτων. Ιδιαίτερα το γεγονός πως o Μ.Ρ. είναι ο τελευταίος που κάλεσε τηλεφωνικά τον Μάριο την 21:54 ώρα της 09.08.2012, και μάλιστα ευρισκόμενος στη Νέα Σμύρνη Αττικής (όπως προκύπτει από την ενεργοποίηση κεραιών), δεν συνιστά καταλυτικό στοιχείο, καθώς προφανώς δεν ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε λογική εγκληματία, ιδιαιτέρως μάλιστα αν ληφθεί υπόψη ότι αυτός τυγχάνει αστυνομικός που υπηρετεί σε υψηλού κύρους υπηρεσίες ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ., να επικοινωνεί με θύμα τηλεφωνικώς λίγο πριν λάβουν χώρα σε βάρος του τέτοιες βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις».

marios papageorgiou241031
Ο άτυχος Μάριος Παπαγεωργίου

Η έκδοση του απαλλακτικού βουλεύματος προκαλεί την αντίδραση της μητέρας του άτυχου Μάριου, με τον δικηγόρο της Νίκο Ρουσσόπουλο να δηλώνει πως θα ζητήσει από την Εισαγγελία Εφετών να ασκήσει έφεση. Υπενθυμίζεται πως ο νέος κύκλος των δικαστικών ερευνών που κατέληξε στην έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος για τους οκτώ κατηγορουμένους άνοιξε μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας τον Ιούλιο του 2019 με την οποία επιβλήθηκαν, όπως και πρωτόδικα, ισόβια και κάθειρξη 20 ετών στον 80χρονο βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης.

Με την ίδια απόφαση επιβλήθηκε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή στον κατηγορούμενο που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου, ενώ στους άλλους δύο κατηγορουμένους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης δύο και τριών ετών. Ωστόσο, το Εφετείο τότε είχε διαβιβάσει τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθεί η εμπλοκή και άλλων προσώπων στην απαγωγή και δολοφονία του νεαρού. Ετσι, άρχισε η νέα έρευνα της Δικαιοσύνης, που κατέληξε όμως στην έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...