Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η κατάθεση της μητέρας των δύο βρεφών που «έσβησαν» ξαφνικά, με διαφορά μόλις 15 μηνών το ένα από το άλλο

«Εκανα ό,τι μπορούσα να σώσω τα παιδιά μου»

Έπειτα από εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νίκου Νικολάου κατέθεσε, προχθές, στο Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας η 23χρονη μητέρα των δύο βρεφών, ηλικίας 20 ημερών και δύο μηνών, που «έσβησαν» ξαφνικά, με διαφορά μόλις 15 μηνών το ένα από το άλλο.

mora patra301032
Η 23χρονη Ειρήνη

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως, στην κατάθεσή της η 23χρονη Ειρήνη φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να σώσει τα παιδιά της. «Θέλω να μάθω γιατί πέθαναν τα μωρά μου. Εγώ έκανα ό,τι μπορούσα για να τα σώσω. Κάλεσα εσπευσμένα ασθενοφόρα για να τα πάω στο νοσοκομείο. Δεν ήμουν μόνη στο σπίτι μου. Ζω με συγγενικά πρόσωπα…» είπε η νεαρή γυναίκα.

mora patra301031
Ένα από τα δύο βρέφη

Στη συνέχεια περιέγραψε στους αστυνομικούς τα κρίσιμα 24ωρα που μεσολάβησαν ως τον θάνατο του δύο μηνών μωρού της, μίλησε για τη σύντομη νοσηλεία του στο Καραμανδάνειο, για τα επεισόδια σπασμών, καθώς επίσης για τα τελευταία λεπτά του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Μεταξύ άλλων, είπε ότι το άτυχο αγγελούδι νοσηλεύτηκε σε δίκλινο δωμάτιο και πως δίπλα του υπήρχε και άλλο παιδί με συνοδό, αλλά και το γραφείο της προϊσταμένης.

Πρόσθεσε, δε, ότι η κατάστασή του ήταν σταθερή, όμως κάποια στιγμή υπέστη επιληπτική κρίση, με συνέπεια η ίδια να καλέσει έντρομη τους γιατρούς, που δεν πρόλαβαν να κάνουν το παραμικρό για να το σώσουν, αφού «έσβησε» στα χέρια τους! Οι εξελίξεις στο θρίλερ της Κάτω Αχαΐας αναμένεται να είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα, καθώς η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πάτρας έχει δώσει συγκεκριμένες εντολές σε πταισματοδίκη για τη διεξαγωγή έρευνας για τους δύο θανάτους.

Αυτό σημαίνει πως θα κληθούν για κατάθεση, εκτός από τους συγγενείς των παιδιών, γιατροί που χειρίστηκαν τα περιστατικά, ενώ θα συγκεντρωθούν οι ιατρικοί φάκελοι και τα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου που έχει δρομολογηθεί να γίνει στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, ώστε να εξακριβωθεί αν υπάρχει ενδεχομένως κάποιο γενετικό πρόβλημα που να συνδέεται με τους θανάτους. Την ίδια ώρα, η δικηγόρος της 23χρονης μητέρας Βούλα Δημητριάδου περιμένει το πόρισμα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων και, ανάλογα με όσα θα αναφέρονται σε αυτό, θα ζητήσει τον διορισμό δύο παιδιάτρων, προκειμένου να απαντήσουν σε ενδεχόμενα ερωτήματα.

mora patra30103
Ένα από τα δύο βρέφη

Αν και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο θάνατος του 20 ημερών βρέφους, που έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2022, οφείλεται σε λοίμωξη του αναπνευστικού, η ιστοσελίδα pelop.gr επικαλέστηκε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η ιστοπαθολογική εξέταση «έδειξε» ότι το μωρό «έφυγε» από «διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας».

Αναφερόμενος, πάντως, στο πρώτο σενάριο ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης σχολίασε πως θα πρέπει να βγουν τα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. «Μια λοίμωξη αναπνευστικού (…) θέλει χρόνο (ενν. να εξελιχθεί) και θέλει να προκαλέσει βλάβες. Συνεπώς, μπορεί να υπάρχει και να είναι η αιτία θανάτου, μπορεί όμως και να μην είναι…» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ανατροπή στην περίεργη υπόθεση ίσως φέρουν όσα είπαν πηγές μέσα από το νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», όπου νοσηλεύτηκε το πρώτο βρέφος. Σύμφωνα με αυτά, όλες οι εξετάσεις του 20 ημερών μωρού ήταν φυσιολογικές όταν πήρε εξιτήριο. «Ως είθισται, δύο ημέρες μετά το εξιτήριο έγινε επανέλεγχος στο νεογνό και διαπιστώθηκε πως ήταν απόλυτα καλά» συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές. Αν και η γιαγιά των βρεφών, η οποία κατέθεσε επίσης στην Αστυνομία, είχε δηλώσει αρχικά ότι δεν ξέρει αν η κόρη της έχει πειράξει τα παιδιά, μερικές ημέρες αργότερα «ανέκρουσε πρύμναν», τονίζοντας: «Δεν έχω καμία υπόνοια, ούτε κατηγόρησα ποτέ την κόρη μου»!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...