Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 04 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Η φαντασία σας θα δουλέψει δημιουργικά και θα...

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Στο σκαμνί του Εφετείου ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας και άλλα 97 μέλη της συμμορίας των Ρομά

Ο bon viveur και οι.. «Gipsy Kings»

Έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές άρχισε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των 98 φερόμενων ως μελών της σπείρας των «Gipsy Kings» που φέρεται ότι ρήμαξε εκατοντάδες βίλες και σπίτια σε ακριβές περιοχές, ανάμεσά τους και της Αννας Βίσση.

Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται και ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας, ο οποίος φέρεται ότι λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος για τα πανάκριβα «λάφυρα» της συμμορίας των Ρομά. Σήμερα αναμένεται να εξεταστούν οι πρώτοι μάρτυρες, παρότι έχουν περάσει σχεδόν επτά χρόνια από τη σύλληψη των κατηγορουμένων και η υπόθεση είχε εισαχθεί να δικαστεί τον Οκτώβριο του 2020!

agloupas30103
Κλεμμένα που κατασχέθηκαν

Ο άλλοτε bon viveur, που από πρωταγωνιστής στις κοσμικές στήλες βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής (σ.σ.: μετά την απολογία του στον ανακριτή είχε κριθεί προφυλακιστέος), κατηγορείται ότι επικοινωνούσε τηλεφωνικά με συγκεκριμένα πρόσωπα προκειμένου να του στέλνουν φωτογραφίες των κλοπιμαίων στο Viber και στη συνέχεια εκείνος να εκτιμά την αξία τους. Κατόπιν, όριζαν σημείο συνάντησης για την αγορά των πολύτιμων αντικειμένων, κυρίως χρυσαφικών, κοσμημάτων και ρολογιών, τα οποία μεταπωλούνταν σε ιδιώτες ή καταστήματα, όπως ενεχυροδανειστήρια, καταστήματα αγοράς χρυσού και εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας. Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, ο οποίος έχει τον αριθμό 88 στο κατηγορητήριο, φέρεται ακόμη ότι απέκρυψε στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη πολλά κοσμήματα και άλλα αντικείμενα που είχαν κλαπεί.

Στο κατηγορητήριο γίνεται ειδική αναφορά στον ρόλο ακόμη ενός επιχειρηματία και μιας γυναίκας, με τα αρχικά Κ.Χ. και Χ.Κ., οι οποίοι διατηρούν κατάστημα πώλησης μεταχειρισμένων ρολογιών στην Αθήνα. Ειδικότερα, τονίζεται ότι μαζί με άλλους κατηγορουμένους εντάχθηκαν με πρόθεση ως μέλη σε δύο δομημένες και με διαρκή δράση ομάδες, αποτελούμενες από τρία ή περισσότερα άτομα, για τη διάπραξη κακουργημάτων και «τον πορισμό οικονομικού οφέλους των μελών τους».

agloupas301031
Αλέξανδρος Αγγλούπας

Επιπλέον, οι δυο τους φέρεται ότι είχαν δημιουργήσει ένα δίκτυο κλεπταποδόχων με σκοπό τη διάθεση των κλοπιμαίων, που εξασφάλιζε την ελαχιστοποίηση του χρόνου κατοχής τους και την ασφαλή ρευστοποίησή τους. Στην αποκαλούμενη «μαφία των Ρομά», που είναι χωρισμένη σε δύο εγκληματικές οργανώσεις, αποδίδονται περισσότερες από 200 διαρρήξεις στην Εκάλη, στην Κηφισιά και σε άλλες περιοχές των βορείων προαστίων.

Τα μέλη της, τα οποία κυκλοφορούσαν με Ferrari και Porsche, ενώ την ίδια ώρα δήλωναν… άνεργα, κατηγορούνται ότι «σήκωναν» ακόμη και χρηματοκιβώτια από τις πολυτελείς κατοικίες που ρήμαζαν, όπως στην περίπτωση της Αννας Βίσση, που βρίσκεται ανάμεσα στα θύματά τους.

agloupas301034
Δουκακάρου

Αλλοι διάσημοι που μπήκαν στο στόχαστρο των «Gipsy Kings» είναι οι δημοσιογράφοι Λίζα Δουκακάρου (από αυτήν οι κακοποιοί αφαίρεσαν 15.000 ευρώ και κοσμήματα) και Ηρώ Καριοφύλλη, ενώ στόχοι είχαν γίνει και αρκετές επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και πασίγνωστη εταιρία με έδρα κοντά στο αεροδρόμιο, από την οποία έκανε φτερά το χρηματοκιβώτιο που περιείχε το ποσό των 101.000 ευρώ!

agloupas301033
Βίσση

agloupas301032
Καριοφύλλη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...