Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Το υπουργείο Ανάπτυξης αρχίζει ελέγχους για τις αναρτήσεις-διαφημίσεις των influencers

«Tρέμουν» οι Ελληνίδες Καρντάσιαν

Τον ύπνο τους έχουν χάσει γνωστοί Ελληνες influencers που διατηρούν λογαριασμούς στα social media, προκειμένου να προμοτάρουν προϊόντα -φυσικά με το αζημίωτο!-, μετά την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να αρχίσει στοχευμένους ελέγχους κατά των παραπλανητικών καταχωρίσεων, με τη συνδρομή ψηφιακών «εργαλείων» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το ηλεκτρονικό «σαφάρι» κατά των παραπλανητικών εμπορικών πρακτικών πρόκειται να αρχίσει τις επόμενες εβδομάδες. Στο πλαίσιο πανευρωπαϊκών ελέγχων που διενεργούνται στα κράτη- μέλη της Ενωσης, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EU Sweeps), η γενική διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου αναμένεται να πραγματοποιήσει ελέγχους στις εμπορικές πρακτικές που χρησιμοποιούν οι influencers στα social media, προκειμένου να προωθήσουν ή να διαθέσουν αγαθά προς πώληση και υπηρεσίες εταιριών (brands) με τις οποίες συνεργάζονται.

Στόχος των πανευρωπαϊκών ελέγχων και κατ’ επέκταση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι, αφενός, να εντοπιστούν αναρτήσεις στα social media που περιέχουν μαρτυρίες, κριτικές ή καταχωρίσεις που ενδεχομένως είναι παραπλανητικές για τους καταναλωτές, επηρεάζοντας την αγοραστική συμπεριφορά τους και προκαλώντας οικονομική ζημία, και, αφετέρου, να επαληθεύσουν αν οι «σταρ» των social media ενημερώνουν με σαφήνεια τους ακολούθους τους σχετικά με την ταυτότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρίας τους.

influencers31103

Σε μια προσπάθεια, πάντως, να… συνετίσουν και να ενημερώσουν τους influencers, καθώς και όλους όσοι εμπλέκονται στον κλάδο του ψηφιακού marketing η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπουργείο Ανάπτυξης τους καλούν να επισκεφτούν την πλατφόρμα Influencer Legal Hub, προκειμένου να πληροφορηθούν τις νομικές υποχρεώσεις τους, τις θεμιτές εμπορικές πρακτικές και τα ισχύοντα ευρωπαϊκά πρότυπα για την προστασία των καταναλωτών.

Την ίδια ώρα, οργιάζει η φοροδιαφυγή στον χώρο του διαδικτύου, λόγω της τεράστιας αύξησης των ηλεκτρονικών πωλήσεων τα τελευταία χρόνια. Μόλις τον περασμένο Ιούνιο πασίγνωστη influencer, η οποία λόγω της δημοσιότητάς της απασχολεί συχνά πυκνά τα media με την προσωπική ζωή της, πιάστηκε στην «τσιμπίδα» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων γιατί… ξέχασε να δηλώσει σχεδόν 350.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να καλείται πλέον να πληρώσει πρόστιμο ύψους 270.000 ευρώ!

Η εκρηκτική ξανθιά, με τους εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους στο Instagram, η οποία θεωρείται από τις πιο γνωστές Ελληνίδες influencers και έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της σε δύο τηλεοπτικά ριάλιτι σόου, κατέχει σημαντικό ποσοστό σε επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, μέσω της οποίας διαφημίζει ρούχα και αξεσουάρ στα social media και τα πουλάει διαδικτυακά. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, οι δουλειές της φαίνεται ότι πηγαίνουν τόσο καλά, που έχει φτάσει να «καθαρίζει» μέχρι 100.000 ευρώ τον μήνα από την ενασχόλησή της με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...