Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ελένη Ράντου: Η συγκινητική φωτογραφία με την μητέρα της

Η Ελένη Ράντου έκανε μια τρυφερή ανάρτηση στον προσωπικό...

Ντοκιμαντέρ ξεγυμνώνει τον Κέβιν Σπέισι

Νέος εφιάλτης για τον Κέβιν Σπέισι, καθώς, μετά την...

Η Κιμ Καρντάσιαν στον Λευκό Οίκο για να της κάνει τη… Χάρις

Με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις συναντήθηκε στον...

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοιμάζει μαγειρίτσα με μοσχάρι

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Βήμα βήμα στο «μετρό του θανάτου» της Γάζας!

Φωτορεπορτάζ της «Daily Mail» στις υπόγειες στοές της Χαμάς με συνολικό μήκος πάνω από 480 χλμ.

Από το «χέρι» παίρνει τους αναγνώστες της βρετανική εφημερίδα για να δουν με τα μάτια τους πού αναμένεται να γίνουν οι πιο αιματηρές μάχες ανάμεσα στη Χαμάς και στον στρατό του Ισραήλ, παρουσιάζοντάς τους βήμα βήμα το διαβόητο «μετρό του θανάτου» της Γάζας.

Μέσα από το δημοσίευμα της «Daily Mail» μπορεί να δει κανείς καρέ καρέ τις υπόγειες στοές, με συνολικό μήκος πάνω από 480 χιλιόμετρα, που έχει σκάψει η Χαμάς σε βάθος πάνω από 60 μέτρα. Αρχικά η βρετανική εφημερίδα παρουσιάζει φωτογραφικά κλικ από το βίντεο που τράβηξε στα «τούνελ του θανάτου» το 2021 ρεπόρτερ του «Russia Today», σημειώνοντας ότι ο δημοσιογράφος μπορούσε να περπατάει με άνεση όρθιος, ενώ περιτριγυριζόταν από προπαγανδιστικές αφίσες της Χαμάς.

Ακολουθεί βίντεο που φαίνεται να έχει γυριστεί από τη Χαμάς πριν από την έναρξη του πολέμου και δείχνει βήμα βήμα τι θα αντιμετωπίσει ο ισραηλινός στρατός, σε περίπτωση που αποφασίσει να καθαρίσει τα τούνελ από τα μέλη της Χαμάς.

Σκάψιμο με φτυάρια

Οι αναγνώστες της «Daily Mail» αρχικά είδαν άνδρες της Χαμάς να ανοίγουν νέα τούνελ σκάβοντας με λοστούς, ενώ αμέσως μετά τους είδαν στην επιφάνεια του εδάφους να ανοίγουν με φτυάρια τρύπα που θα οδηγήσει στα τούνελ. Η καρέ καρέ «ξενάγηση» στο «υπόγειο δίκτυο του θανάτου» συνεχίζεται με μέλη της Χαμάς να απλώνουν καλώδια για να φωταγωγήσουν τα τούνελ, τα οποία όταν ολοκληρώνονται, είναι ενισχυμένα με τσιμέντο.

Το επόμενο στιγμιότυπο δείχνει ένα υπόγειο στρατηγείο, όπου άνδρες της Χαμάς μελετούν δορυφορική φωτογραφία της Γάζας και στα καρέ που ακολουθούν φαίνονται άνδρες με στολές παραλλαγής που κουβαλούν όλμους μέσα στα τούνελ, ενώ άλλοι μεταφέρουν αντιαρματικά όπλα και αυτόματα με διόπτρες. Σειρά παίρνει ένα υπόγειο δωμάτιο, όπου άνδρες με βαρύ οπλισμό κάθονται σταυροπόδι σε κύκλο, την ώρα που στον τοίχο είναι ακουμπισμένα αντιαρματικά όπλα και όλμοι. 

Μεταφορά βλημάτων

Βλήματα όλμων μεταφέρονται από τις στοές σε «πολυβολείο» που βρίσκεται στην επιφάνεια, ενώ σε άλλο στιγμιότυπο μέλη της Χαμάς βγαίνουν ξαφνικά στην επιφάνεια από καταπακτή κρατώντας αντιαρματικά για να κάνουν καταδρομική επίθεση. Ακολουθούν πλάνα στα οποία φαίνονται άνδρες με διαφορετικού τύπου στρατιωτική στολή και κράνη να μπαίνουν στην καταπακτή υπό την απειλή όπλων και άλλα πλάνα που δείχνουν ότι κάποια τούνελ καταλήγουν κατευθείαν στην επιφάνεια, επιτρέποντας στους τρομοκράτες να βγουν από αυτά τρέχοντας.

Το βίντεο ολοκληρώνεται με στιγμιότυπα που δείχνουν μέλη της Χαμάς να φρουρούν οπλισμένοι σαν αστακοί τα τούνελ, να συζητούν σε υπόγεια δωμάτια αλλά και να μεταφέρουν δυο δυο μια τεράστια ρουκέτα για να εκτοξευτεί, περνώντας κοντά από αποθήκες όπλων αλλά και τούνελ στον τοίχο των οποίων είναι αποθηκευμένες ρουκέτες.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...