Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Έπειτα από τέσσερα χρόνια στη φυλακή, ο καταδικασμένος σε ισόβια για τη δολοφονία της συντρόφου του αποδείχτηκε αθώος

«Ευτυχώς, υπάρχει Θεός»!

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι κατηγορίες εναντίον ενός 63χρονου, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για την άγρια δολοφονία της 43χρονης συντρόφου του από τη Ρουμανία, τον Απρίλιο του 2014, στην Κω. Επειτα από τέσσερα χρόνια στη φυλακή, ο καταδικασμένος σε ισόβια άνδρας αποδείχτηκε αθώος, όπως βροντοφώναζε από την πρώτη στιγμή, καθώς συνελήφθη ο πραγματικός δολοφόνος!

athoosi21131
Ο Αλβανός σύντροφός της

Πρόκειται για έναν Πακιστανό, που είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου και ο οποίος συνελήφθη για κλοπή σε κατάστημα στη Γερμανία, τον περασμένο Ιούλιο. Το στοιχείο που «ξεκλείδωσε» την αιματοβαμμένη υπόθεση και οδήγησε στα ίχνη του πραγματικού φονιά, που έκοψε το νήμα της ζωής της 43χρονης μητέρας τριών παιδιών, ήταν το παλαμικό αποτύπωμα που βρέθηκε στο μπάνιο, όπου το θύμα άφησε την τελευταία του πνοή.

Επειτα από εργαστηριακές αναλύσεις, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον αλλοδαπό από τα αποτυπώματά του, με τον ίδιο τελικά να «σπάει» και να ομολογεί πως εκείνος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την άτυχη γυναίκα, προτού φτάσει στον τόπο του εγκλήματος ο Αλβανός σύντροφος της 43χρονης, ο οποίος τη βρήκε νεκρή και ειδοποίησε την Αστυνομία!

athoosi2113
Η άτυχη Ρουμάνα

Ο 63χρονος, που είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και αποφυλακίστηκε το 2018 με την επιβολή περιοριστικών όρων -αν και είχε αρνηθεί από την πρώτη στιγμή την εμπλοκή του στη δολοφονία της αδικοχαμένης Ρουμάνας και είχε προβάλει και ισχυρό άλλοθι-, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από αυτήν την εξέλιξη, που ήρθε σαν δικαίωση και λύτρωση γι’ αυτόν! «Εμεινα άδικα στη φυλακή σχεδόν τέσσερα χρόνια. Αλλά υπάρχει Θεός!» δήλωσε στο newsit.gr και πρόσθεσε: «Ελεύθερος είμαι εδώ και έξι χρόνια. Εκανα περίπου τέσσερα χρόνια φυλακή γιατί εις βάρος μου δεν είχαν στοιχεία. Αλλος ήταν μέσα στο σπίτι, άλλου άντρα ήταν τα αποτυπώματα. Είχε γίνει το δικαστήριο, είχα καταδικαστεί σε ισόβια. Η γυναίκα πάλεψε για τη ζωή της και ό,τι βρέθηκε σε DNA ανήκουν σε αυτόν. Μέσα από τα αρχεία της Αστυνομίας βρήκαν τα αποτυπώματα που ήταν “καθαρά” για εμένα». Τέλος, μίλησε για τα εφιαλτικά χρόνια που πέρασε στη φυλακή.

athoosi21132
Το πτώμα της 43χρονης μεταφέρεται από υπαλλήλους του γραφείου τελετών

«Τρία χρόνια και οκτώ μήνες εφιάλτης. Εχω περάσει πολύ άσχημα, έχω ταλαιπωρηθεί, είχα πάθει και έμφραγμα, αλλά με τα τελευταία νέα καταλαβαίνω ότι υπάρχει Θεός!» είπε ο 63χρονος, ο οποίος έχει γυρίσει πλέον σελίδα στη ζωή του και κάνει ένα νέο ξεκίνημα στο πλευρό των ανθρώπων που τον στήριξαν εξαρχής. Ανάμεσά τους είναι και ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου – παρασκευαστηρίου όπου εργαζόταν, ο οποίος είχε επιβεβαιώσει στην Αστυνομία ότι ο 54χρονος -τότε- υπάλληλός του εργαζόταν την ώρα που έγινε η δολοφονία.

«Ανέλαβα αυτήν την ποινική υπόθεση μετά την καταδίκη του εντολέα μου σε ισόβια για την άγρια ανθρωποκτονία της συντρόφου του. Πίστεψα στην αθωότητά του και στις εκκλήσεις του ίδιου και της οικογένειάς του για βοήθεια όταν όλοι τον είχαν καταδικάσει, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η κλειστή τοπική κοινωνία της Κω, καθόσον έφερε βαρέως το στίγμα ενός δολοφόνου» δήλωσε η συνήγορος του 63χρονου Γιάννα Παναγοπούλου και πρόσθεσε: «Είχε καταδικαστεί χωρίς να έχει γίνει έρευνα όλων των αποτυπωμάτων, τα οποία έπειτα από ενέργειές μας απεδείχθη ότι ανήκαν στο άτομο που συνελήφθη και όχι στον ίδιο. Εγινε άρση απορρήτου των επικοινωνιών και έρευνα σε βιντεοληπτικό υλικό μετά την καταδίκη του και επιβεβαίωσε πάλι τους ισχυρισμούς μας».

Το κλειδί πάνω στην εξωτερική πλευρά της πόρτας και οι υπόνοιες για τη στυγερή δολοφονία

Η 43χρονη μητέρα τριών παιδιών από τη Ρουμανία είχε βρεθεί μέσα σε μία λίμνη αίματος, στο μπάνιο του σπιτιού της στην Κω, τον Απρίλιο του 2014, με τις υποψίες των Αρχών να πέφτουν εξαρχής στον 54χρονο -τότε- σύντροφό της από την Αλβανία!

Και αυτό γιατί ο πρώην κρατούμενος, η αθωότητα του οποίου αποδείχτηκε πανηγυρικά, ήταν ο άνθρωπος που βρήκε νεκρή την άτυχη γυναίκα και ειδοποίησε έντρομος την Αστυνομία. «Τη σφάξανε, ρε παιδιά, δεν μπορώ να το πιστέψω! Ποιος το έκανε, ρε παιδιά;» φέρεται ότι ήταν η φράση που επαναλάμβανε ο 54χρονος στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι βρέθηκαν στον τόπο του ειδεχθούς εγκλήματος που συγκλόνισε το όμορφο νησί των Δωδεκανήσων. Από την έρευνα που ακολούθησε δεν διαπιστώθηκαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα του διαμερίσματος ούτε στην μπαλκονόπορτα του σαλονιού, καθώς επίσης το κλειδί του σπιτιού ήταν πάνω στην εξωτερική πλευρά της πόρτας, η οποία ήταν ανοιχτή, αφήνοντας υπόνοιες ότι πίσω από τη στυγερή δολοφονία της 43χρονης κρύβεται ο Αλβανός σύντροφός της.

athoosi21133
Το σπίτι όπου έγινε το φονικό

Στην προανακριτική απολογία του ο 54χρονος υποστήριξε ότι άνοιξε ο ίδιος την πόρτα του διαμερίσματος, όπως και την μπαλκονόπορτα, η οποία ήταν κλειστή, αλλά όχι κλειδωμένη. Ισχυρίστηκε δε ότι άνοιξε την μπαλκονόπορτα προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από τους γείτονες, κάτι που επανέλαβε και στον ανακριτή στον οποίο απολογήθηκε. Παρ’ όλα αυτά, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή, όπου παρέμεινε επί τέσσερα χρόνια. Ωσπου το 2018, με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, κατόπιν εισήγησης του εισαγγελέα της έδρας και σε ικανοποίηση αιτήσεως αναστολής της ποινής του, αποφυλακίστηκε και επέστρεψε στην αγκαλιά των οικείων του, εξακολουθώντας να φωνάζει πως είναι αθώος και πως δεν σκότωσε εκείνος τη 43χρονη από τη Ρουμανία.

Παράλληλα, τότε, του είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του. Σημειώνεται ότι στον χώρο της κουζίνας είχε εντοπιστεί και ένα μαχαίρι κοπής ψωμιού, μήκους 31 εκατοστών, που ήταν τοποθετημένο μέσα σε ποτήρι, μαζί με άλλα πλυμένα μαχαιροπίρουνα, και το οποίο πιθανολογείται ότι ήταν το όπλο του εγκλήματος.

Η πολυπόθητη δικαίωση για τον 63χρονο –σήμερα– πρώην κρατούμενο ήρθε πριν από μερικούς μήνες, όταν συνελήφθη ένας Πακιστανός, ο οποίος διέμενε μαζί με ομοεθνείς του σε διαμέρισμα άλλου ορόφου, στην ίδια πολυκατοικία, όπου διαπράχθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα. Από την έρευνα προέκυψε ότι δακτυλικά αποτυπώματα που ελήφθησαν από πλακάκια του μπάνιου, δίπλα στο άψυχο σώμα της 43χρονης, ανήκουν με απόλυτη βεβαιότητα στον συγκεκριμένο αλλοδαπό, ο οποίος είχε διαφύγει στη Γερμανία και κυκλοφορούσε ελεύθερος, προτού συλληφθεί για κλοπή σε κατάστημα. Πάντως, το παρελθόν δεν αφήνει ήσυχο τον 64χρονο, ο οποίος θα πρέπει να καθίσει την ερχόμενη Δευτέρα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, όπου είναι προγραμματισμένο να αρχίσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της 43χρονης.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...