Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Σκορδά δεν βλέπει… μέλλον στον Σκάι

Η Σκορδά είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο...

Ο σάτυρος αρχαιοφύλακας της Νισύρου έδειχνε πορνογραφικό υλικό στο σπίτι του σε...

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου, «φορτωμένος» με βαρύτατες κατηγορίες,...

Τραγωδία στο Μάτι: Υπάρχει και φιλότιμο

Την πυροσβεστική παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας...

Ενώ η Αθήνα ήταν «φρούριο» ακροδεξιοί παραλίγο να κάψουν ζωντανούς πολίτες στον ηλεκτρικό στο Μοναστηράκι

ΕΛ.ΑΣ., τι θα γίνει, φίλε μου, με εσάς!

Σε νέο φιάσκο οδηγήθηκε η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, μόλις τρεις μήνες μετά την… καταδρομική των Κροατών χούλιγκαν, καθώς δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν προχθές τους ακροδεξιούς που παραλίγο να κάψουν ζωντανούς ανυπεράσπιστους πολίτες σε βαγόνι του ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι.

episodia31139

Αν και είχαν επιστρατευτεί πάνω από 2.000 αστυνομικοί, οι αρμόδιοι της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν φροντίσει να τοποθετήσουν αστυνομικούς στο Μοναστηράκι, σε έναν από τους κεντρικότερους σταθμούς μετρό της πόλης, μέσω του οποίου διακινούνται καθημερινά χιλιάδες πολίτες αλλά και τουρίστες.

episodia31138

Οι εγκέφαλοι της αστυνομικής επιχείρησης για τη φρούρηση της συγκέντρωσης των φασιστών και της αντισυγκέντρωσης αντιφασιστών και αριστερών οργανώσεων είχαν αποφασίσει απλά να απαγορεύσουν τη διέλευση του ηλεκτρικού και του προαστιακού στο Νέο Ηράκλειο. Ομως, δεν σκέφτηκαν να τοποθετήσουν αστυνομικούς σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, και το αποτέλεσμα παραλίγο να αποβεί εγκληματικό.

episodia31137

Μετά τις συγκεντρώσεις, με αφορμή την επέτειο των 10 ετών από τη δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο, οι φασίστες και οι αντιφασίστες επιβιβάστηκαν στο τρένο από τους σταθμούς του ηλεκτρικού Πευκάκια και Νέα Ιωνία.

episodia31136

Μάταια μια διμοιρία των ΜΑΤ προσπάθησε -κατόπιν εορτής- να τους ακολουθήσει καθυστερημένα μέσα σε επόμενο συρμό του ηλεκτρικού, θυμίζοντας την ίδια εγκληματική καθυστέρηση που είχαν δείξει οι αστυνομικές δυνάμεις και πριν από τη φονική συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια, που στοίχισε τη ζωή του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή

episodia31135

Μια ομάδα ακροδεξιών με κράνη μπήκε σε βαγόνια του ηλεκτρικού, με λοστούς και ξύλα, απειλώντας και προπηλακίζοντας τους επιβάτες του συρμού. Στον σταθμό Μοναστηράκι οι ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε αντιφασίστες που επέβαιναν σε ένα βαγόνι του ηλεκτρικού μαζί με άλλους επιβάτες, οι οποίοι επέστρεφαν από τις δουλειές τους, στις 8 προχθές το βράδυ.

Με καδρόνια

Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τους αδίστακτους ακροδεξιούς να προσπαθούν να κάψουν τους επιβάτες ζωντανούς μέσα σε βαγόνι του τρένου! Στο βίντεο φαίνονται ακροδεξιοί με κράνη να επιτίθενται σε αντιεξουσιαστές που ήταν στο βαγόνι μαζί με τους έντρομους πολίτες. Οι αντιεξουσιαστές αμύνονταν με καδρόνια και οι ακροδεξιοί τούς χτυπούσαν με ασπίδες και ό,τι άλλο είχαν μαζί τους.

episodia31134

Σε βίντεο ακούγεται ακροδεξιός να λέει σε αναρχικό «βγες έξω, μωρή κότα», ενώ παράλληλα κάποιος συνεργός του περιλούζει ένα βαγόνι με εύφλεκτο υλικό για να βάλει φωτιά. Το άτομο που ακούγεται στο βίντεο συνεχίζει λέγοντας «μ@@@ι κάψ’ τους, ρε», ενώ άλλοι χτυπούν με σφυριά και βαριοπούλες τους συρμούς.

Αν το υγρό ήταν πράγματι εύφλεκτο και άναβαν τελικά φωτιά, τότε το βαγόνι θα γινόταν παρανάλωμα του πυρός και θα είχαμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές, με τους πάνω από 2.000 αστυνομικούς που υποτίθεται είχαν επιστρατευτεί να είναι εξαφανισμένοι…

episodia31133

Ευτυχώς, δεν εισακούστηκε η προτροπή του ακροδεξιού προς αυτόν που κρατούσε το μπιτόνι, φωνάζοντάς του «κάψ’ τους, κάψ’ τους», όπως ακούγεται να λέει στο βίντεο. Ο 27χρονος κρανοφόρος με το μπιτόνι που συνελήφθη στο Μοναστηράκι είναι παλιός γνώριμος της Αστυνομίας. Είχε συλληφθεί το 2014 σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο για κατοχή βεγγαλικών.

episodia31132

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, χαρακτηρίζοντάς το «μεμονωμένο περιστατικό». «Στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης δεν έλαβε χώρα κάποιο περιστατικό, ενώ συνολικά έλαβαν χώρα δύο μεμονωμένα περιστατικά σε πλατεία Βικτωρίας και Μοναστηράκι. (…) Στο Μοναστηράκι έλαβε χώρα συμπλοκή ατόμων μέσα στους συρμούς του ΗΣΑΠ, ωστόσο με την έγκαιρη αντίδραση αστυνομικών το γεγονός περιορίστηκε» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

episodia311310

Ομως, για το νέο φιάσκο, το οποίο παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή πολλών ανθρώπων, στο Μοναστηράκι, οι αρμόδιοι της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν διαπιστώνουν ότι κάποιος φέρει ευθύνη

Αστυνομικοί «σάπισαν» έναν διαδηλωτή στην πλ. Βικτωρίας

Οι εικόνες ντροπής με τον άγριο ξυλοδαρμό διαδηλωτή από αστυνομικούς στην πλατεία Βικτωρίας, στο κέντρο της Αθήνας, την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικών συγκεντρώσεων, προκάλεσαν την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου. Με αφορμή το βιντεοληπτικό υλικό που δημοσιεύθηκε σε MME και social media, το οποίο δείχνει τον διαδηλωτή να είναι πεσμένος στο έδαφος και οι αστυνομικοί να τον χτυπούν, ο κ. Ελευθεριάνος παρήγγειλε τη διενέργεια ποινικής έρευνας την οποία και ανέθεσε στην προϊσταμένη της ποινικής δίωξης, εισαγγελέα Αγγελική Τριανταφύλλου.

episodia31131

Η εισαγγελέας σε πρώτη φάση θα αναζητήσει το βιντεοληπτικό υλικό και όλα τα στοιχεία από τα οποία προκύπτει σε ποια ομάδα ανήκαν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, προκειμένου να ταυτοποιηθούν. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, πριν καταλήξει σε ποινικό καταλογισμό ευθυνών θα αναμένει το πόρισμα της κατεπείγουσας Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που διατάχθηκε.

episodia3113

Πάντως, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. για το συγκεκριμένο περιστατικό ανέφερε πως «άτομα που αποκόπηκαν από τις συγκεντρώσεις επιτέθηκαν κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ με καδρόνια, πέτρες και πυροσβεστήρα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό των αστυνομικών και τη φθορά των δύο υπηρεσιακών μηχανών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από την περασμένη Τρίτη προσήχθησαν 60 άτομα, από τα οποία τα 13 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, ενώ σε βάρος 21 εφαρμόστηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης. Οι συλλήψεις και οι προσαγωγές έγιναν κατά τη διάρκεια πορειών που είχαν προγραμματιστεί στο Νέο Ηράκλειο, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία των Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη. Παράλληλα, στο σημείο είχαν προγραμματιστεί και αντιφασιστικά συλλαλητήρια.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...