Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Σήφης Βαλυράκης: Στις 13 Δεκεμβρίου κάθονται στο σκαμνί οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τη δολοφονία

«Παραγάδι» στο εδώλιο

Στην τελική ευθεία έχει πλέον μπει η δίκη για τη δολοφονία του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη τον Ιανουάριο του 2021 σε θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, στην οποία κατηγορούνται δύο αδέλφια ψαράδες που φέρεται ότι έριξαν τον 78χρονο πολιτικό από το φουσκωτό του στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο από την προπέλα του σκάφους του.

valirakis
Ο Σήφης Βαλυράκης με τη σύζυγό του

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσουν στις 13 Δεκεμβρίου οι δύο ψαράδες για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από κοινού. Τη μοιραία μέρα, στις 24 Ιανουαρίου 2021, ο 78χρονος πολιτικός είχε πάει βόλτα με το φουσκωτό του στο Πεζονήσι Ερέτριας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο ψαράδες φέρεται ότι διαπληκτίστηκαν μαζί του και στη συνέχεια τον χτύπησαν με ξύλινο κοντάρι στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να γίνει το μοιραίο.

7571 TASOS MPIRSIM MINA VALIRAKI SIFIS VALIRAKIS 16102019

Αρχικά οι λιμενικοί είχαν αποδώσει τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη σε ατύχημα. Ομως ένας αυτόπτης μάρτυρας που είδε κάποιο σκάφος να προσεγγίζει το φουσκωτό του πολιτικού λίγα λεπτά πριν χάσει τη ζωή του ανέτρεψε τα δεδομένα. Ο αυτόπτης μάρτυρας δεν είχε διακρίνει πρόσωπα, παρά μόνο ένα αλιευτικό σκάφος λευκού χρώματος δίπλα στο φουσκωτό. Οι λιμενικοί δεν εντόπισαν κάποιο σκάφος και η προανάκριση είχε «βαλτώσει». Ακολούθησε η μαρτυρία και δεύτερου αυτόπτη μάρτυρα, που κατονόμασε τους δύο ψαράδες, καταγγέλλοντας ότι διαπληκτίστηκαν και ο ένας από αυτούς χτύπησε τον Βαλυράκη στο κεφάλι με ένα κοντάρι, με αποτέλεσμα να πέσει από το φουσκωτό του. Στις μαρτυρίες αυτές είχαν προστεθεί οι καταθέσεις πραγματογνωμόνων εκ μέρους της οικογένειας του θύματος που ανέδειξαν πτυχές της υπόθεσης.

sifis valirakis61132
Το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη

Η ιατροδικαστής, καθηγήτρια Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαρά Σπηλιοπούλου, κατέγραψε κακώσεις στο πρόσωπο και το σώμα του που δεν είχαν καταγραφεί στην αρχική ιατροδικαστική εξέταση. Μεταξύ αυτών κακώσεις στη δεξιά πλευρά του προσώπου, κυρίως στο μέτωπο, που δεν προέρχονται από την προπέλα του σκάφους του, αλλά από κάποιο αντικείμενο μικρότερου μεγέθους

sifis valirakis61131

Επίσης, τεχνικός πραγματογνώμονας έδωσε εξηγήσεις γιατί το αλιευτικό σκάφος των κατηγορουμένων δεν είχε εντοπιστεί στην περιοχή τη στιγμή του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη. Παρά τις νέες μαρτυρίες και καταθέσεις, ο τότε εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας είχε προτείνει να οδηγηθεί η υπόθεση στο αρχείο ελλείψει άλλων στοιχείων, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για θαλάσσιο ατύχημα.

valirakis

Τελικά, με ενέργειες της οικογένειας του πολιτικού παρενέβη η εισαγγελέας Εφετών Χαλκίδας, με αποτέλεσμα να ασκηθούν διώξεις σε βάρος των δύο ψαράδων και να διενεργηθεί συμπληρωματική ανάκριση. Μάλιστα, μετά τις απολογίες τους είχαν προφυλακιστεί για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ τώρα θα οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να δικαστούν. Οι δύο ψαράδες αρνούνται τις εις βάρος τους κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν με τη βάρκα τους στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Σήφης Βαλυράκης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...