Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

16,5 χρόνια φυλακή για τον Αλβανό «θεριστή» της Εμμας

«Καλά να περάσεις!» φώναξε η χαροκαμένη μάνα στον γκαζοφονιά μετά την ανακοίνωση της απόφασης

Στη φυλακή θα παραμείνει ο 27χρονος οδηγός «θεριστής» ο οποίος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και σκότωσε την 21χρονη Εμμα Καρυωτάκη, τον Νοέμβριο του 2022, στην Εγνατία, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε κάθειρξη 16 ετών και φυλάκιση έξι μηνών, χωρίς αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής!

  • Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας Κέλλυ Καμπάκη ξέσπασε κατά του καταδικασμένου άνδρα και φώναξε απευθυνόμενη στον ίδιο: «Καλά να περάσεις!» Σε δηλώσεις που έκανε η χαροκαμένη μητέρα λίγη ώρα αργότερα δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για την καταδίκη του 27χρονου, λέγοντας ότι δικαιώθηκε η μνήμη της κόρης της: «Σήμερα (ενν. χθες) είναι η επέτειος της κηδείας της Εμμανουέλας και σήμερα είναι και η απόφαση της καταδίκης του ανθρώπου που τη σκότωσε» είπε η κυρία Καμπάκη, συμπληρώνοντας ότι «ο δικός μας δολοφόνος έφαγε 16,5 χρόνια. Η Δικαιοσύνη έκανε αυτό που έπρεπε».

emma011232
Η άτυχη Εμμα

«Τιμώρησε τον δολοφόνο»

Ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, κρατώντας στα χέρια του τα κεράκια που θα πήγαινε η κόρη του στη φίλη της, η οποία είχε τα γενέθλιά της τη μοιραία νύχτα της 22ας Νοεμβρίου 2022, είπε ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν φέρνει πίσω το παιδί του. «Θεωρούμε, όμως, ότι το δικαστήριο έκρινε, αποφάσισε και τιμώρησε τον δολοφόνο του παιδιού μας, και ταυτόχρονα στέλνει ένα μήνυμα σε όλους τους υπολοίπους που κυκλοφορούν εκεί έξω και νομίζουν ότι ο δρόμος είναι πίστα» πρόσθεσε.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 27χρονο Αλβανό για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια, ενώ δεν τού αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Νωρίτερα, είχε απορρίψει το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

emma011233
Ο γκαζοφονιάς

Στην απολογία του ο 27χρονος εμφανίστηκε προκλητικός, καθώς ισχυρίστηκε ότι η άτυχη Εμμα πετάχτηκε μπροστά στις ρόδες του αυτοκινήτου του, ενώ αρνήθηκε ότι είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, παρ’ όλο που ειδικός πραγματογνώμονας κατέθεσε ότι το αυτοκίνητο-ρουκέτα του κατηγορουμένου, το οποίο είχε υποστεί μεγάλες μετατροπές για να αυξηθεί η ιπποδύναμή του, κινείτο με 104 χιλιόμετρα την ώρα!

«Βγήκε απότομα στον δρόμο και δεν πρόλαβα να τη δω. Πήγαινα το πολύ με 55 χιλιόμετρα την ώρα. Την είδα δύο δευτερόλεπτα, πάτησα φρένο, έστριψα το τιμόνι για να την αποφύγω, αλλιώς θα την έπαιρνα κάτω από το σασί. Πήγε να περάσει απέναντι. Πάτησα φρένα, έστριψα τιμόνι μην την πάρω από κάτω. Γλίστρησε το αμάξι και έπεσε στα άλλα αυτοκίνητα και σε έναν κάδο» είπε, μεταξύ άλλων, ο 27χρονος, προκαλώντας την οργή των οικείων της αδικοχαμένης φοιτήτριας.

emma011231
Το αυτοκίνητο-πύραυλος

Αναφερόμενος στην απαράδεκτη απόφασή του να εγκαταλείψει το θύμα και να φύγει από το σημείο της τραγωδίας, ο ίδιος τόνισε ότι ταράχτηκε, καθώς δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις. «Δεν συμβαίνει κάθε ημέρα να χτυπάμε ανθρώπους, να ήξερα τι να κάνω. Ηταν λάθος…» είπε, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να τον διορθώνει σε έντονο ύφος, λέγοντάς του: «Είναι θέμα ανθρωπιάς και όχι γνώσεων!»

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ήταν καταπέλτης για τον κατηγορούμενο, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι προσπάθησε να εξαφανιστεί μετά το δυστύχημα, χτυπώντας ξανά την 21χρονη, που ήταν πεσμένη στην άσφαλτο, όταν έκανε οπισθογωνία.

«Είναι οφθαλμοφανές ότι έτρεχε πάνω από την ταχύτητα που ορίζει ο νόμος. Αν δεν είχε ταχύτητα, δεν θα μπορούσε να πετάξει δύο τρία μέτρα την πεζή, να προκαλέσει σημαντικές βλάβες σε άλλο αυτοκίνητο και να καταλήξει με τέτοια σφοδρότητα επάνω του. Τα παπούτσια της πεζής πετάχτηκαν περίπου 10 μέτρα μακριά από το σημείο της σύγκρουσης…» τόνισε, ακόμα, η εισαγγελική λειτουργός.

emma02123

Αναφερόμενη, τέλος, στον ισχυρισμό του 27χρονου ότι η Εμμα πετάχτηκε μπροστά του στο 1 μέτρο, είπε πως «δεν ήταν η αιτία της αλλαγής της πορείας του αυτοκινήτου η πεζή… Η πεζή ήταν 15 μέτρα μακριά. Πράγματι, διέσχιζε ένα οδόστρωμα σε έναν άδειο δρόμο, το περνούσε αμέριμνη, γιατί δεν ερχόταν κανένα αυτοκίνητο από το ρεύμα που διασχίζει. Ηταν παντελώς άδειος ο δρόμος».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....