Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: «Εγώ ξετρύπωσα τον φονιά της Γεωργίας», λέει φίλη του θύματος

Πώς μια μητέρα παιδιού ΑμεΑ και φίλη της άτυχης Γεωργίας στη Σαλαμίνα οδήγησε τους αστυνομικούς στη σύλληψη του 71χρονου αδίστακτου και κυνικού συντρόφου της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στη Σαλαμίνα με θύμα τη 43χρονη Γεωργία Πούτου και δράστη τον 71χρονο σύντροφό της Χρήστο Παττακό, ανατριχίλα προκαλούν όσα αποκάλυψε στην «Espresso» στενή φίλη της αδικοχαμένης γυναίκας, η οποία κατάφερε να οδηγήσει τις αστυνομικές Αρχές στη σύλληψη του φονιά.

salamina061233
Ο Χρήστος Παττακός με τη Γεωργία Πούτου

Κλαίγοντας με λυγμούς, η Β. εξιστόρησε στην εφημερίδα μας την αρρωστημένη σχέση του ζευγαριού, και μίλησε για τη στιγμή που έμαθε για τη δολοφονία της φίλης της αλλά και για όσα ακολούθησαν ανάμεσα στην ίδια, στον κυνικό ένοπλο δράστη και στις αστυνομικές Αρχές, τις οποίες οδήγησε στα ίχνη του.

«Γνωρίζω και τη Γεωργία και τον Χρήστο. Η κόρη μου ήταν στην ίδια τάξη, στο ειδικό σχολείο ΑμεΑ με τον Μανώλη, τον γιο της Γεωργίας. Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσα από τη δουλειά. Στην αρχή όλα ήταν ομαλά, όπως σε κάθε σχέση, μετά βλέπαμε έναν εκνευρισμό, υπήρχε ένταση. Εδώ και χρόνια ξεκίνησαν οι τσακωμοί, η Γεωργία όμως έκανε τα πάντα, ήταν πολύ υπομονετική μαζί του… Πολλές φορές άκουγα για το παιδί βρισίδια, του μίλαγε άσχημα και του έλεγα “Χρήστο, σε παρακαλώ, έχω κι εγώ παιδί, νιώθω προσβλητικά και εγώ που έχω παιδί ΑμεΑ”» ανέφερε και πρόσθεσε:

gynaikoktonia07123
Η κυρία Β. φωτογραφίζεται για λογαριασμό της «Espresso» με κουκούλα και έχοντας γυρισμένη την πλάτη της στο φακό

«Ο Μανώλης τον φοβόταν και μαζευόταν πάντα. Εκείνος τον έβριζε και του φώναζε. Ήταν πολύ δεμένος με τη μάνα του, όταν έλειπε μαζευόταν και ασχολιόταν με το κινητό. Οταν, όμως, έλειπε ο Χρήστος, το παιδί ήταν ένα άλλο παιδί. Αγαπημένο, ήρεμο, σε άκουγε. Η Γεωργία στο παρελθόν τού ζήτησε να χωρίσουν, αλλά πάντα τα ξαναέβρισκαν. Την έχω δει και πολλές φορές χτυπημένη, με μαυρισμένα μάτια, φορούσε γυαλιά ηλίου ακόμη και στη βροχή, σκισμένα χείλη, μελανιές στα χέρια και στο υπόλοιπο σώμα».

Στη συνέχεια εξιστορεί τη στιγμή που η 43χρονη της εκμυστηρεύτηκε τον εφιάλτη που ζούσε. «Είχα να τους δω από κοντά από το αποχαιρετιστήριο πάρτι της σχολικής χρονιάς των παιδιών. Υστερα από καιρό με πήρε τηλέφωνο να βρεθούμε για καφέ. Μου είπε “δεν περνάω καλά, θέλω να τον χωρίσω”. Της είπα “εσύ ήσουν αυτή που τον αγαπούσες, ήθελες να τον παντρευτείς”. Και μου απάντησε “δεν περνάω καλά, υποφέρω, δεν μου φέρεται καλά, ούτε στο παιδί. Θα τον διώξω, δεν αντέχω άλλο”. Τη ρώτησα γιατί δεν πάει να τον καταγγείλει και μου απάντησε “έχεις την εντύπωση ότι δεν το έχω κάνει; Και την άλλη μέρα έχω καταλήξει με σκισμένες μπλούζες, χτυπημένη πλάτη”. Τον φοβόταν πολύ. “Ο φόβος μου έχει να κάνει με το παιδί μου” μου είπε. Και ακούω μετά να μου λέει “με έχει βάλει να κάνω πράγματα που δεν θα ήθελα ποτέ”» αποκαλύπτει και συνεχίζει:

salamina061232
Το αιματοβαμμένο πατρικό της άτυχης μητέρας ενός παιδιού

«Εμένα κάπου ο νους μου με πήγαινε στο παιδί. Σκέφτηκα μήπως έχει κακοποιηθεί το παιδί… Τη ρώτησα γιατί έφυγαν από εκεί που έμεναν και μου απάντησε ότι “ο Χρήστος δεν πλήρωνε ποτέ τα ενοίκια, δεν είχαμε να φάμε, ό,τι λεφτά έπαιρνε τα έπαιζε στον τζόγο, στα “φρουτάκια”».

Η μοιραία μέρα

Η ίδια, όπως ανέφερε στην «Espresso», όταν έμαθε για τη δολοφονία της φίλης της, υπέστη σοκ και ασυναίσθητα πήρε τηλέφωνο τον 71χρονο. «Την Τρίτη είχαμε διακοπή ρεύματος και δεν είχα δει την επικαιρότητα. Με πήρε τηλέφωνο η συνοδός του πούλμαν και με ρώτησε αν ξέρω τη Γεωργία. “Είναι πεθαμένη” μου λέει. Ετρεμα. Της λέω “τι είπες;”. Ηρθε μετά το ρεύμα, άνοιξα τηλεόραση και δεν πίστευα στα αυτιά και τα μάτια μου. Εκείνη την ώρα ενστικτωδώς παίρνω τηλέφωνο τον Χρήστο. Και τον ρωτάω “τι έκανες, ρε;”. Ηταν ηρεμότατος. “Τι έκανα;” μου απάντησε. “Πες μου στα ίσα τι συμβαίνει” του λέω. “Τι έκανα, ρε φιλαράκι; Εγώ δεν πειράζω κανέναν, με ξέρεις. Πώς κάνεις έτσι;” μου είπε. Τον ρώτησα αν τη σκότωσε και μου απάντησε “Πας καλά, ρε; Υπάρχει απόδειξη για αυτό που λες; Τι; Την έχουν σκοτώσει; Ενας λιγότερος στη Γη”. Δεν το παραδεχόταν ότι τη σκότωσε. “Καλά, καλά προσπάθησε να ηρεμήσεις” μου λέει και του λέω “δεν σε βλέπω να ταράζεσαι” και γέλαγε.

salamina061231
Το σημείο όπου έπεσε νεκρό το θύμα

Μου λέει “τι να κάνουμε; Ηρέμησε εσύ και τα λέμε μετά” και το έκλεισε» λέει και συνεχίζει: «Υστερα από δύο τρία λεπτά με πήρε να δει τι λένε στα κανάλια. “Σε ενδιαφέρει το πόσο διάσημος έχεις γίνει; Με δουλεύεις τώρα;” του είπα. “Ρε, πας καλά; Η γυναίκα ήταν για δέσιμο, με χτυπούσε, με απατούσε” μου είπε. Του λέω “έχεις αποδείξεις γι’ αυτά που λες;” και μου απαντάει “γιατί εσείς έχετε αποδείξεις ότι την έχω σκοτώσει εγώ;”. Πήρα την Αστυνομία και μου είπαν, αν με ξαναπάρει, να τον κάνω να παραδεχτεί τον φόνο. “Εφόσον το έχει ακόμη ανοιχτό, σου έχει εμπιστοσύνη” μου είπαν. Τον πήρα μετά πάλι και τον ρώτησα πού είναι. Τον άκουγα φέσι, έλεγε ασυναρτησίες. “Αγάπη μου, φιλενάδα μου, είμαι στο Αλάτι Πιπέρι” μου είπε. Είναι ένα μαγαζί τέσσερα πέντε στενά πάνω από το σπίτι μου. “Τι κάνεις”, του λέω, “εδώ στο Κερατσίνι; Δεν είσαι Σαλαμίνα;”. “Οχι, ήρθα να πιούμε καφέ” μου απάντησε. Του είπα ότι δεν είμαι στο σπίτι. Με το που άκουσα ότι είναι κοντά μου, με την καραμπίνα, πήρα το παιδί στο αμάξι και έφυγα. Επικοινώνησα με την Αστυνομία και πήγα στο τμήμα. Μου ζήτησαν να τον πάρω τηλέφωνο με ηρεμία και να του πω ότι είμαι μαζί του και θα τον υποστηρίξω, για να μάθω πού είναι.

Παράλληλα, έστειλαν περιπολικό στο Αλάτι Πιπέρι, αλλά δεν είχαν βρει κάποιον. Μπήκα στο αμάξι, του μίλησα, του είπα “αγόρι μου, εμείς σ’ αγαπάμε, είσαι καλό παιδί, μην κάνεις κακό στον εαυτό σου”. “Να σου πω την αλήθεια, γιατί πάντα μ’ εσένα ανοίγομαι. Πήγα στο σπίτι και έβγαλα το όπλο μου, ένα 45άρι, το άδειασα επάνω της, ηρέμησα, είμαι ελεύθερος, ξαλάφρωσα” μου είπε. “Το λες τόσο ήρεμα; Εχεις κάνει έγκλημα” του είπα και απάντησε “την αγαπούσα και εκείνη είχε γκόμενο”. Του είπα να πάει να παραδοθεί για να ελαφρύνει τη θέση του. “Δεν με ενδιαφέρει, θα πάω σε άλλη φάση, σε άλλον κόσμο, δεν με ενδιαφέρει η ζωή μου χωρίς τη Γωγώ. Θα φύγω, να με θυμάσαι πάντα, σε αγαπάω” μου είπε, και τον ρώτησα πού είναι. “Εδώ που πηγαίναμε τα παιδιά, το Ειδικό 1ο Κερατσινίου, στη Χαραυγή, σε κάτι φορτηγά” μου είπε. Του είπα ότι θα πάω και μου το έκλεισε. Τα είπα όλα στους αστυνομικούς. Τους οδήγησα στο σχολείο… Περάσαμε από το αμάξι του, αλλά είχε κρυφτεί.

gynaikoktonia071231
Ο δράστης φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο την ώρα που οδηγείται στον εισαγγελέα

Είχαμε και ένα μέρος στο λιμάνι, όπου πίναμε καφέ, εκεί όπου πάνε τα καράβια προς Μυτιλήνη, άρεσε στη Γωγώ… Πήγαμε και από εκεί. Μέσα από τις κλήσεις που είχα εγώ μαζί του βρήκαν το στίγμα του. Τον βρήκαμε, του βάλανε χειροπέδες. Στο κάθισμα δίπλα του είχε καραμπίνα. Ημουν μπροστά στη σύλληψη, αλλά με είχαν στο αυτοκίνητο που είχε φιμέ τζάμια, οπότε εκείνος δεν με είδε, πιστεύω. Ηταν και το παιδί μου μαζί και μου είπε “μαμά, βάλε την κουκούλα σου μη μας δει ο κ. Χρήστος”. Είχα μείνει άφωνη. Ηρθαν άτομα από την πλευρά της Γωγώς και με ευχαριστούσαν. Το χρωστούσα στη Γωγώ». Χθες ο 71χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Μετά το φονικό έπινε καφέ σαν να μην έτρεχε τίποτα

Σαν να μην είχε γίνει τίποτα, ο 71χρονος δράστης της γυναικοκτονίας της 43χρονης στη Σαλαμίνα έπινε προχθές το πρωί αμέριμνος τον καφέ του και μιλούσε με άλλους θαμώνες καφετέριας στο Κερατσίνι, μόλις μία ώρα μετά το στυγερό έγκλημα.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος είχε σχεδιάσει το τέλος της επί επτά χρόνια συντρόφου του και μητέρας ενός 15χρονου αγοριού με ειδικές ανάγκες. Περίμενε να φύγει με ταξί το παιδί για το σχολείο για να εισβάλει στο πατρικό σπίτι της γυναίκας στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας, όπου είχε πάει η Γεωργία δύο ημέρες νωρίτερα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, κατά τον τελευταίο καβγά του ζευγαριού. Εξω από το πατρικό σπίτι ο ηλικιωμένος τής ζήτησε να της ανοίξει την πόρτα για να μιλήσουν. Η γυναίκα πείστηκε να του ανοίξει την πόρτα, αντί να πατήσει το κουμπί «panic button» και να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Αυτό ήταν το μοιραίο λάθος της.

gynaikoktonia071232

Στις 6.30 το πρωί την πυροβόλησε με τον κυνηγετικό του όπλο δύο φορές στον θώρακα και στην κοιλιά, τραυματίζοντάς τη θανάσιμα. Μάλιστα, έσπασε το τζάμι, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι την είχε σκοτώσει και διέφυγε από τη Σαλαμίνα με πλοίο της γραμμής για το Πέραμα, ενώ από εκεί πήγε σε καφετέρια στο Κερατσίνι. Οπως φαίνεται σε βίντεο, από τις 8 έως τις 10.36 το πρωί της Τρίτης επί 2,5 ώρες έπινε αμέριμνος τον καφέ του και συνομιλούσε με άλλους θαμώνες της καφετέριας, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Εκεί είχε πάει με το αυτοκίνητο της 43χρονης, ενώ είχε και το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο ζήτησε να φορτίσει ο ιδιοκτήτης της καφετέριας, αλλά και να πάει σε ΑΤΜ και να βγάλει χρήματα από τη χρεωστική κάρτα της γυναίκας. Ομως, ο 71χρονος δεν ήξερε το σωστό PIN και η κάρτα κρατήθηκε στο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων. Φεύγοντας από την καφετέρια, άφησε το τηλέφωνο της Γεωργίας, έχοντας μαζί του μόνο το δικό του κινητό.

Προχθές το απόγευμα πήγε σε ταβέρνα του Κερατσινίου για να φάει, μη έχοντας καμία τύψη για την αποτρόπαια πράξη του, ενώ σχεδίαζε να διαφύγει στη βόρεια Ελλάδα, όπου είναι ο τόπος καταγωγής του. Στους αστυνομικούς δε ήταν ψυχρός και αμετανόητος: «Την έπιασα με άλλον άνδρα. Δεν μπορούσα να το δεχτώ. Επρεπε να την τιμωρήσω. Επειτα από τόσα χρόνια, πώς μπόρεσε να μου το κάνει αυτό; Εγώ καθόμουν μαζί της, παρά τα προβλήματα που είχε με το παιδί. Αγόρασα την καραμπίνα από έναν Αλβανό στο νησί και αποφάσισα να τη σκοτώσω. Περίμενα να φύγει το παιδί και στη συνέχεια την πυροβόλησα δύο φορές. Τηλεφώνησα σε έναν φίλο μου και του είπα τι είχε συμβεί» περιέγραψε.

Συγκλονισμένη είναι η αδερφή της άτυχης Γεωργίας, η οποία δεν γνώριζε τίποτα για την ενδοοικογενειακή βία που δεχόταν η αδερφή της κατά τη συγκατοίκησή της με τον 71χρονο. «Δε γνωρίζαμε ότι η αδερφή μου ήταν θύμα κακοποίησης» είπε, επισημαίνοντας πως το παιδί με ειδικές ανάγκες της Γεωργίας «θα μείνει ξεκρέμαστο, σε μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής του. Η μαμά του είναι αναντικατάστατη». «Λάτρευε το παιδί της, είμαστε τυχεροί που δεν το σκότωσε κι αυτό» συμπλήρωσε η μητέρα της 43χρονης, η οποία ήταν η πρώτη που βρήκε την κόρη της.

Αναστατωμένοι είναι οι γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες, μετά την αποκάλυψη ότι δράστης της γυναικοκτονίας της 43χρονης στη Σαλαμίνα ήταν οδηγός λεωφορείου για παιδιά ΑμέΑ σε σχολείο του νησιού. Εκεί γνώρισε την άτυχη Γεωργία (που ήταν συνοδός ΑμεΑ), μητέρα και η ίδια παιδιού στο φάσμα του αυτισμού. Είναι όμως άξιο απορίας πώς οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει οδηγός χωρίς να έχεχει διακριβωθεί η νοητική και ψυχολογική του κατάσταση. Είναι επιτακτική ανάγκη το υπ. Παιδείας και οι συναρμόδιες υπηρεσίες που ασχολούνται με τις μισθώσεις σχολικών λεωφορείων να κάνουν ψυχομετρικά τεστ αξιολόγησης των οδηγών που μεταφέρουν καθημερινά εκατοντάδες παιδιά.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...