Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Ο Λαζόπουλος διέψευσε το «Πρωινό» για την αιτία που βρέθηκε στο Υγεία

Ο Λάκης Λαζόπουλος συναντήθηκε με... το κούφωμα της πόρτας...

Η «Βίλα Ελενα» των κατασκόπων

Κατάσκοποι της Ρωσίας φέρεται ότι ήταν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείου...

Οι άνθρωποι στο Εκουαδόρ που γεννήθηκαν νάνοι ζουν περισσότερα χρόνια και αρρωσταίνουν...

Μια σπάνια μορφή νανισμού μπορεί να κρύβει το μυστικό...

Αστυνομικός χαροπαλεύει από «ορκ» χούλιγκαν

Αγρια αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο του Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Μόλις τέσσερις μήνες μετά την καταδρομική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, που είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσουρής και ενώ ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ., που τους άφησε να διασχίσουν τη μισή χώρα ανενόχλητοι, παραμένουν αναπάντητα, αποδεικνύεται με τον χειρότερο τρόπο πως το πάθημα δεν έγινε… μάθημα!

Αυτήν τη φορά ένας νεαρός αστυνομικός χαροπαλεύει, έπειτα από άγρια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», κατά τη διάρκεια του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο βόλεϊ ανδρών. Στο ίδιο έργο θεατές, οι πολίτες βρέθηκαν ακόμη μία φορά έρμαια στα χέρια των χούλιγκαν, οι οποίοι πλέον μετατρέπουν ακόμη και τους αγώνες βόλεϊ σε πεδία μάχης, την ώρα που το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη -με σταυρωμένα τα χέρια- διαμηνύει ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

astynomikos081233
Ο άτυχος αστυνομικός

Οικογένειες με παιδιά, φίλαθλοι και απλοί πολίτες που είχαν πάει να παρακολουθήσουν τον αγώνα βρέθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη στη μέση επεισοδίων που ξέσπασαν ανάμεσα σε φανατισμένους οπαδούς. Οι συνέπειες ήταν ολέθριες, με τον ένστολο να τραυματίζεται και με εκατοντάδες νεαρούς να οδηγούνται στην Ασφάλεια. Οι εξελίξεις για την υπόθεση έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας, αφού χθες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά να εποπτεύει τις έρευνες για την επίθεση σε βάρος αστυνομικού και να διακριβώσει αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, όπως είναι εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, καθώς και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η στιγμή της επίθεσης

Τα αιματηρά επεισόδια άρχισαν την Πέμπτη στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο στου Ρέντη, όπου είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί το ντέρμπι. Παρά το γεγονός ότι στον περίβολο του γηπέδου υπήρχε αστυνομική παρουσία, αποδείχτηκε πως ήταν ελλιπής για να αντιμετωπίσει τους μαινόμενους χούλιγκαν, που εμφανίστηκαν στο σημείο. Περίπου 150 άτομα στήθηκαν μπροστά στους αστυνομικούς και άρχισαν να επιτίθενται με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ναυτικού τύπου, πέτρες και καδρόνια. Ακολούθησαν σκηνές που προσομοίαζαν με μάχη στην περιοχή και μία από αυτές τις φωτοβολίδες καρφώθηκε στο αριστερό πόδι του αστυνομικού.

astynomikos081232
Η στιγμή που η φωτοβολίδα πετυχαίνει τον αστυνομικό

Στο γήπεδο επικράτησαν στιγμές αλλοφροσύνης, με οικογένειες με παιδιά να ουρλιάζουν και με φιλάθλους να τρέχουν να σωθούν. Μέχρι αργά το ίδιο βράδυ είχαν γίνει 424 προσαγωγές στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων και να διαπιστωθεί αν και ποιοι εμπλέκονται στα αιματηρά επεισόδια. Παράλληλα, από την έρευνα στο «Μελίνα Μερκούρη» βρέθηκαν μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face, υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, κροτίδες και φωτοβολίδες. Μάλιστα, στις τουαλέτες του γηπέδου εντοπίστηκαν και καμένα ρούχα, στοιχείο που αποδεικνύει πως οι αδίστακτοι χούλιγκαν επιχείρησαν να βρουν καταφύγιο στο κτίριο ανάμεσα στους έντρομους πολίτες και προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Χθες ο εφιάλτης συνεχίστηκε, αφού δεκάδες συγγενείς των νέων που έχουν προσαχθεί βρέθηκαν έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, προκειμένου να ενημερωθούν για την υγεία τους και για τις εξελίξεις. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και αρκετοί ανήλικοι, με τους γονείς να προχωρούν σε διαμαρτυρία, «κλείνοντας» την Πέτρου Ράλλη, αφού για περισσότερες από 15 ώρες δεν είχαν καμία γνώση της κατάστασής τους. Στη συνέχεια αξιωματικός της Αστυνομίας ενημέρωσε τους συγγενείς ότι οι προσαχθέντες θα εξεταστούν, ώστε να διακριβωθεί αν έχουν στα χέρια τους ίχνη πυρίτιδας.

Ωστόσο, έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών μητέρα ανήλικου παιδιού κατήγγειλε ζωντανά σε εκπομπή πως είδε μπροστά στα μάτια της να ασκούν βία στο παιδί της. «Τους έκαναν σωματικό έλεγχο και το παιδί μου είχε τα χέρια του σηκωμένα. Τότε το χτύπησαν με ένα αντικείμενο οι αστυνομικοί, έπεσε στα σκαλιά της κλούβας και τον τράβηξαν από το γιλέκο του» φέρεται ότι είπε, ενώ μία άλλη γυναίκα συμπλήρωσε: «Εμένα το παιδί μου ήταν μέσα και μας είπε ότι έγιναν επεισόδια, έβγαιναν καπνοί και δεν τους άφηναν να βγουν έξω».

Από μια κλωστή η ζωή του 31χρονου αστυνομικού

Το αιματοβαμμένο ντέρμπι στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, ο οποίος νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Κρατικό της Νίκαιας. Ο ένστολος, που υπηρετεί στην 535 διμοιρία και δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα, δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπερπροσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή. Ενδεικτικό της κατάστασής του είναι το γεγονός ότι χθες έπεσε σε τεχνητό κώμα! Την απόφαση έλαβαν οι γιατροί που τον παρακολουθούν, για να μπορούν να ελέγχουν καλύτερα την κατάσταση της υγείας του. Στο πλαίσιο αυτό, θα προσπαθήσουν μέσα στα επόμενα 24ωρα να τον αποσωληνώσουν, ώστε να διαπιστώσουν πώς αντιδρά ο οργανισμός του.

astynomikos08123
Η ναυτική φωτοβολίδα

Νωρίτερα, το βράδυ της Πέμπτης, ο 31χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργείο, όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Ωστόσο, υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε στη ζωή έπειτα από δέκα λεπτά! Χθες το πρωί οι γιατροί έκαναν και δεύτερο χειρουργείο στον νεαρό αστυνομικό, προκειμένου να καθαρίσουν το βαρύ τραύμα, και έπειτα επέστρεψε στη ΜΕΘ για παρακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθοριστικό για την υγεία του υπήρξε το γεγονός ότι έχασε πολύ αίμα μετά το χτύπημα με τη ναυτική φωτοβολίδα. «Είναι νωρίς ακόμη για να διαπιστώσουμε αν η τεράστια απώλεια αίματος έχει προκαλέσει μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη, γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται η κατάστασή του εξαιρετικά κρίσιμη» δήλωσε, χθες, στέλεχος του νοσοκομείου.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...