Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

«Σκιά» διάσημου τράπερ ο «φωτοβολίδας χούλιγκαν»

πρωταγωνιστής και στα επεισόδια της περασμένης Κυριακής στο Πανθεσσαλικό!

Ενας 18χρονος, με παρελθόν στην οπαδική βία παρά την ηλικία του, και μεταξύ των 424 που είχαν προσαγάγει οι αστυνομικοί ήταν τελικά ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό στου Ρέντη.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας ενήργησαν μεθοδικά και με ταχύτητα. Ετσι, λίγες ώρες αφότου αφέθηκε μαζί με τους υπόλοιπους ελεύθερος, ο 18χρονος Γ.Ν. βρέθηκε με χειροπέδες.

epeisodia111236
Ο Γ.Ν. με μπλούζα συνδέσμου του Ολυμπιακού

Ο 18χρονος Γ.Ν., από τα Ανω Λιόσια, είναι οργανωμένος οπαδός του ΟΣΦΠ αλλά ανήκει και στη… φρουρά γνωστού τράπερ που συχνά παρελαύνει από τις τηλεοράσεις φορώντας τα σκουρόχρωμα γυαλιά του. Ο 18χρονος τον ακολουθεί, δηλαδή, από κοντά και μαζί με άλλους «παρατρεχάμενους» του τράπερ εκτελεί χρέη σωματοφύλακα εάν υπάρχει κόντρα ή συμπλοκή με το… ασκέρι άλλου αντίπαλου τράπερ, στο πλαίσιο της κόντρας που έχουν μεταξύ τους.

Ο 18χρονος ομολόγησε ότι αυτός εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο υπαρχιφύλακα, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. «Εκανα μ@@@@@@, πέταξα τη ναυτική φωτοβολίδα. Την είδα, έσκασε στον δρόμο και μετά πήγε στο πόδι του αστυνομικού» περιέγραψε ο 18χρονος Γ.Ν. στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του, τα ξημερώματα της Κυριακής.

epeisodia111234
Ο άτυχος αστυνομικός

Ο 18χρονος χούλγικαν στην απολογία του ανέφερε: «Μας είχαν πει ότι θα πάμε να χτυπήσουμε αστυνομικούς στο γήπεδο βόλεϊ. Μας έδωσαν φωτοβολίδες και τα αντικείμενα που πετάγαμε στους αστυνομικούς όταν στη διάρκεια του αγώνα βγήκαμε από το γήπεδο». Ηταν η στιγμή που οι κάμερες της ΕΡΤ3 εντός του γηπέδου καταγράφουν τη μαζική μετακίνηση οργανωμένων από το πέταλο στην έξοδο του κλειστού «Μελίνα Μερκκούρη», λίγο προτού αρχίσουν τα σοβαρά επεισόδια με τη διμοιρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», στην απολογία του περιέγραψε αναλυτικά τα γεγονότα από την έξοδο των χούλιγκαν από το «κλειστό», την επεισοδιακή σύγκρουση με τις δυνάμεις της ΥΑΤ και όσα ακολούθησαν, όταν είδε τον αστυνομικό να πέφτει αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, με τη ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό. «Τον είδα να γονατίζει, γύρισε πλάτη και κατευθύνθηκε προς τους άλλους αστυνομικούς και έπεσε λίγο πιο πίσω. Εμείς κατευθυνθήκαμε και πάλι προς το γήπεδο, στις τουαλέτες, και βγήκαμε πάλι με άλλα ρούχα που φορούσαμε από μέσα» φέρεται ότι εξηγεί για τα πειστήρια τα οποία κατασχέθηκαν στα αποδητήρια του «Μελίνα Μερκούρη» καμένα, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσουν τα στοιχεία.

epeisodia11123
Η στιγμή που η ναυτική φωτοβολίδα από τα χέρια του Γ.Ν. πετυχαίνει τον 31χρονο αστυνομικό

«Μετά (σ.σ.: τη δολοφονική επίθεση και τον τραυματισμό του υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ) ξαναμπήκαμε στο γήπεδο και μας είπαν να κάψουμε τα ρούχα μας για να μην εντοπισθούμε» συμπληρώνει ο ίδιος. Αστυνομική πηγή αναφέρει στην «Espresso» ότι ο 18χρονος είχε ήδη εκφράσει την ανησυχία του, καθώς αντιλήφθηκε ότι η ναυτική φωτοβολίδα που έφυγε από τα χέρια του έπληξε τον άτυχο αστυνομικό.

Τον 18χρονο Γ.Ν. «έδειξαν» οι οργανωμένοι με τους οποίους είχε μεταβεί στο κλειστό γήπεδο του βόλεϊ για να επιτεθούν σε αστυνομικές διμοιρίες, στους οποίους είχε «εκμυστηρευτεί» την ανησυχία του για τις εξελίξεις μετά τον τραυματισμό του υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso» ο 18χρονος είχε συμμετοχή σε επεισόδια την περασμένη Κυριακή στο Πανθεσσαλικό στον Βόλο, στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ΝΠΣ και Ολυμπιακού, ενώ πήρε μέρος και στον άγριο ξυλοδαρμό σε βάρος ΑμεΑ έξω από το γήπεδο του ΝΠΣ!

epeisodia111233
H ναυτική φωτοβολίδα

«Ηταν και απαρχή της “βεντέτας” την οποία κήρυξαν στις διμοιρίες οι χούλιγκαν της ομάδας, καθώς θεώρησαν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στο Πανθεσσαλικό έκαναν αλόγιστη χρήση χημικών» εξηγούν στην «Espresso» πηγές της ΕΛ.ΑΣ. Από βιντεοληπτικό υλικό και καταθέσεις άλλων οργανωμένων από το τάγμα εφόδου των χούλιγκαν προέκυψε η παρουσία του στο πέταλο του «Μελίνα Μερκούρη» και η συμμετοχή του 18χρονου Γ.Ν. στα επεισόδια. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης και άλλα άτομα στα οποία πρόκειται να αποδοθούν κατηγορίες για κατά περίπτωση αδικήματα, μεταξύ αλλων περί αθλητικής βίας.

Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των εμπλεκομένων είναι και ο μάνατζερ του γνωστού τράπερ, ο οποίος έχει έντονη παρουσία σε ομάδες σκληρών οργανωμένων οπαδών και δεν αποκλείεται να βρεθεί και ο ίδιος με χειροπέδες. Ο 18χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, η οποία αφορά τις κατηγορίες -μεταξύ άλλων- για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επιθέσεις κατά των υπολοίπων μελών της διμοιρίας, παράβαση του νόμου περί αθλητικής βίας, παράβαση του νόμου περί χρήσης εκρηκτικών υλών.

epeisodia111232
Το σημείο με τα αίματα του βαρύτατα τραυματισμένου άνδρα των ΜΑΤ

Ζητούσαν εξηγήσεις από τον Αττικάρχη για τη χρήση χημικών

Από την εντολή «να μεταφερθούν άπαντες οι παρευρισκόμενοι στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” για εξέταση ως μάρτυρες σε τέλεση κακουργήματος» μέχρι τη δικαίωση του υπογράφοντος την εντολή Αττικάρχη, με τη σύλληψη του 18χρονου χούλιγκαν, υπήρξε έντονο παρασκήνιο, με πιέσεις από όλες τις κατευθύνσεις και αποδέκτη τον ίδιο ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέτρα τάξης για τον αγώνα ήταν ευθύνη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά. Ωστόσο, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, παρουσία εισαγγελέα, ανώτεροι και ανώτατος αξιωματικός είχαν την εποπτεία. Πρώτος, ο αστυνομικός διευθυντής Πειραιά Κώστας Σχισμένος γίνεται αποδέκτης ενημέρωσης ότι οι «οργανωμένοι θα κινηθούν σε βάρος των διμοιριών» που είχαν διατεθεί στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», την οποία και διακινεί προς τους ανωτέρους του, μεταξύ των οποίων και ο Aττικάρχης, υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας. Οταν οι χούλιγκαν εμφανίζονται σε συντεταγμένο μπλοκ εκτός γηπέδου, η εντολή που διαβιβάζεται στις δυνάμεις στο σημείο είναι για χρήση χημικών και απώθησή τους.

Ομως o Αττικάρχης δέχθηκε τηλεφωνήματα από ανώτατα κλιμάκια της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη χρήση χημικών! Τις ίδιες πιέσεις φέρεται ότι ασκούν και κύκλοι του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, καθώς οι οργανωμένοι οπαδοί του στον Βόλο, όπου είχαν μεταβεί για τον ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας τους, είχαν δεχτεί ξανά χημικά κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που είχαν προκαλέσει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Με λίγα λόγια, υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες προς ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και ζητούνταν εξηγήσεις (!) γιατί πάλι οι οργανωμένοι δέχονται χημικά, χωρίς να λαμβάνονται όμως υπ’ όψιν τα επεισόδια που προκαλούν αυτά τα καλόπαιδα…

Nέος κύκλος πιέσεων

Επίσης, νωρίτερα υπήρχε νέος κύκλος πιέσεων προκειμένου να μη διακοπεί ο αγώνας, με τη δικαιολογία ότι θα εξαγριωθούν οι χούλιγκαν. Στο μεταξύ ο εκφωνητής του κέντρου κατ’ εντολήν του Αττικάρχη, υποστρατήγου Αστέριου Μαντζιώκα μεταφέρει τη διαταγή «να μην εξέλθει κανείς από όσους παρακολουθούν τον αγώνα και βρίσκονται στο γήπεδο αν δεν λάβουν νεότερη εντολή».

epeisodia111231

«Επαναλαμβάνει το κέντρο. Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δεν λάβεις εντολή, το κατάλαβες; Και από Σικελιανού και από Αγίας Αννης, είμαστε κατανοητοί;» είναι η χαρακτηριστική εκφώνηση που ακούνε οι διμοιρίες και ο επικεφαλής μέτρων τάξης. Εκείνες τις στιγμές, χωρίς να έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς συνέβη με τον αστυνομικό, συνεχίζονταν οι πιέσεις για το ότι είχαν συγκεντρωθεί όλα τα άτομα μέσα στο κλειστό και δεν άφηναν οι αστυνομικοί να φύγει κανένας. Πληροφορίες της «Espresso» αναφέρουν ότι η απάντηση που έδωσε σε ένα από τα ανώτατα στελέχη που ζητούσε από τον αττικάρχη εξηγήσεις –πιθανότατα λόγω άλλων έξωθεν πιέσεων– ήταν: «Θα κατέβουν όλες οι διμοιρίες και δεν θα φύγει κανείς. Είναι εντολή μου και ας με κρίνετε μετά. Εγώ είμαι ο ΓΑΔΑ!».

Ετσι, η απόφαση για μαζική μεταφορά των 424 θεατών από το «Μελίνα Μερκούρη» ελήφθη καθώς εκφράστηκε η εκτίμηση ότι «ανάμεσά τους βρίσκεται ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης στον αστυνομικό και επιβάλλεται να συλληφθεί». Τελικά, η σύλληψη του 18χρονου οργανωμένου Γ.Ν. δικαίωσε τον εντολέα της διαταγής και η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη Δικαιοσύνη τον δράστη της δολοφονικής απόπειρας του 31χροου υπαρχιφύλακα. Ήταν ίσως μία από τις ελάχιστες φορές που οι εντολές δικαιώνουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και τον ρόλο του Σώματος στην ασφάλεια των πολιτών.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...