Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 27 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΑκούστε κάποια αγαπημένα σας πρόσωπα, που προσπαθούν να σας...

Μυστήριο με τη δολοφονία 33χρονης ράπερ στο Μεξικό

Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες του θανάτου 33χρονης ράπερ στο...

Εξώδικη δήλωση της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso»

Με εξώδικη δήλωση που απέστειλαν στην εφημερίδα «Espresso» και...

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή διαψεύστηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο

Μαξίμου με «τρύπια άμυνα»

Με τον πιο τραγικό τρόπο διαψεύστηκαν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας μετά τον θάνατο του φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή τον περασμένο Αύγουστο, καθώς ένα από τα μέτρα που είχαν ληφθεί, η αστυνομική παρουσία στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, φαίνεται πως αποσύρεται άρον άρον, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

astynomikos081232
Η στιγμή που η φωτοβολίδα πετυχαίνει τον αστυνομικό

Οι παλινωδίες των αρμοδίων της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκαν προχθές, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ούτε η αυξημένη παρουσία αστυνομικών που αποφασίστηκε μετά τον θάνατο του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ ούτε οι «τσουχτερές» ποινές που είχαν θεσμοθετηθεί μετά τη δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Aρη Αλκη Καμπανού έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Σύσκεψη

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Ακης Σκέρτσος, Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος. Τα μέτρα που θα ληφθούν, για τρίτη κατά σειρά φορά μέσα σε δύο χρόνια, θα ανακοινωθούν σήμερα, Δευτέρα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως θα ανακαλέσουν την απόφαση του περασμένου Αυγούστου σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Η απόφαση είχε προκαλέσει, τότε, την αντίδραση των εκπροσώπων των αστυνομικών και επιβεβαιώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο με τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού την περασμένη Πέμπτη.

Στα σενάρια που εξετάστηκαν ήταν η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων να αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια. Το ακραίο σενάριο που ακούστηκε στη σύσκεψη ήταν η διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

astynomikos08123
Η ναυτική φωτοβολίδα

«Οσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν τη μάχη. Οσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται» ανέφερε, χθες, στην ανάρτησή του στα social media ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μετά τη δολοφονία του Αλκη, τη δολοφονία του Μιχάλη, ακούσαμε λόγια περί αυστηροποίησης των ποινών, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες μεγάλων ποδοσφαιρικών σωματείων, αλλά τα πράγματα συνεχίζουν να είναι τραγικά» σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο 31χρονος αστυνομικός παλεύει για τη ζωή του

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έδινε χθες, για τρίτο 24ωρο, ο 31χρονος αστυνομικός που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Ο αστυνομικός είναι σε καταστολή, η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά, ενώ του χορηγείται φαρμακευτική αγωγή. «Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση» ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν που είχε εκδοθεί το μεσημέρι του Σαββάτου.

astynomikos081233
Ο άτυχος αστυνομικός

Ο σοβαρός τραυματισμός του στη μηριαία αρτηρία θα του στοίχιζε τη ζωή, αν δεν προλάβαιναν οι συνάδελφοί του αστυνομικοί να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρουν εγκαίρως στο νοσοκομείο. Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία συναδέλφου του, ο οποίος ήταν δίπλα του όταν τον χτύπησε η ναυτική φωτοβολίδα. «Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν από συναδέλφους της διμοιρίας. Του έκαναν τουρνικέ εν μέσω μάχης. Το τουρνικέ που του έκαναν οι συνάδελφοι, όπως είπαν οι γιατροί, του έσωσε τη ζωή και του έδωσε το δικαίωμα να παλέψει για τη ζωή του» περιέγραψε. Ο αστυνομικός αυτόπτης μάρτυρας επεσήμανε πως ο συνάδελφός του «ήταν πολύ άτυχος. Η ναυτική φωτοβολίδα γκέλαρε στο οδόστρωμα και είχε ανοδική πορεία. Πέρασε ανάμεσα από την ασπίδα του και τον εξοπλισμό του, και καρφώθηκε στον μηρό».

«Οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες, με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Μια φωτοβολίδα από τις πολλές του ρίξανε, ναυτικού τύπου, βρήκε στόχο και τραυμάτισε τον συνάδελφο στον αριστερό μηρό. Οπισθοχώρησε για λίγα μέτρα και έπεσε κάτω στον δρόμο, με τη ναυτική φωτοβολίδα να καίει στο πόδι του. Δύο εκ των ανδρών τού πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ για να έρθει στο σημείο. Το ασθενοφόρο ήρθε σχετικά γρήγορα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Ο συνάδελφος δεν έχασε αμέσως τις αισθήσεις του, αλλά πονούσε φρικτά. Στη συνέχεια έχασε πολύ αίμα και του έπεσε η πίεση. Οταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω της απώλειας αίματος» πρόσθεσε.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....