Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Ομογενής τα βάζει με τη Ferrari!

Ο επιχειρηματίας Αλ. Χατζημιχαήλ χρηματοδοτεί την κατασκευή ενός υπεραυτοκινήτου στην Αυστραλία

Ενας Ελληνας φαίνεται ότι ανέλαβε να «σώσει» την αυτοκινητοβιομηχανία της Αυστραλίας! Ο Αλεξ Χατζημιχαήλ αποφάσισε να χρηματοδοτήσει με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια την ανάπτυξη του πρώτου αυστραλιανού supercar, που αναμένεται να βγει στους δρόμους το 2017 προκειμένου να ανταγωνιστεί τις Ferrari και τις Maserati! Ο 39χρονος ομογενής κατάγεται από την Κω και είναι ο διευθύνων σύμβουλος του Hatzimihail Group. Μεταξύ άλλων, έχει ιδρύσει και διοικεί την εταιρία EFL TECH που ειδικεύεται σε προηγμένες λύσεις φωτισμού, σε διαφανή οργανικά φωτοβολταϊκά και σε άλλα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.
4324r234rt43rt 3Τώρα όμως ο Ελληνας επιχειρηματίας επεκτείνει τη δραστηριότητά του και στον χώρο του αυτοκινήτου, αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρίας Joss στη μακρινή χώρα των καγκουρό. Ειδικότερα, ο κ. Χατζημιχαήλ εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που θα επενδύσει στην εν λόγω εταιρία το ποσό των 35.000.000 δολαρίων, με στόχο να βγάλει στην παραγωγή το υπεραυτοκίνητο των 570 ίππων, το οποίο σχεδίασε ο μηχανικός και ιδρυτής της Joss, Μάθιου Τόμας, από τη Μελβούρνη.
4324r234rt43rt 5Το εν λόγω σπορ αυτοκίνητο θα απευθύνεται σε λίγους, καθώς η τιμή του εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 700.000 και 1.000.000 δολαρίων. Εξίσου εντυπωσιακές θα είναι και οι επιδόσεις του, καθώς θα πιάνει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα και θα έχει τελική ταχύτητα 340 χιλιόμετρα την ώρα. Επομένως, θα έχει το ίδιο αγοραστικό κοινό με παραδοσιακές φίρμες των supercars, αυτό όμως δεν τρομάζει τον ομογενή επιχειρηματία.

«Πάντα ήθελα να έχω μια εταιρία που θα ανταγωνιζόταν τη Maserati και τη Ferrari» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι έχει ήδη δεχτεί είκοσι παραγγελίες από πελάτες του εξωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατασκευή του αυτοκινήτου θα συμβάλουν και Ευρωπαίοι μηχανικοί με εμπειρία σε τέτοιες υπερκατασκευές, ενώ οι κινητήρες θα προέρχονται από πολύ μεγάλη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, το όνομα της οποίας παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.
4324r234rt43rt 1Ο αυστραλιανός Τύπος επισημαίνει ότι η επένδυση του Αλεξ Χατζημιχαήλ έσωσε την Joss από τη μετανάστευση, καθώς ο προηγούμενος ιδιοκτήτης διαπραγματευόταν την πώλησή της σε επενδυτές από την Ασία. Επίσης, πραγματοποιείται σε μια εποχή που οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford και η Toyota εγκαταλείπουν τη χώρα και μεταφέρουν σταδιακά την παραγωγή επίσης σε ασιατικές χώρες. Με άλλα λόγια, ο 39χρονος ομογενής έρχεται να δώσει το «φιλί της ζωής» στην αυτοκινητοβιομηχανία της Αυστραλίας.
4324r234rt43rt 2Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ο όμιλος Hatzimihail Group ιδρύθηκε από τον πατέρα του Αλεξ Χατζημιχαήλ, Γιώργο, ο οποίος παραμένει και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Ο Γιώργος Χατζημιχαήλ έφτασε στην Αυστραλία «άφραγκος νέος από την Κω», αλλά με σκληρή δουλειά κατόρθωσε να δημιουργήσει έναν κολοσσό. Ο γιος του αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής του έργου του.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....