Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Ο Λαζόπουλος διέψευσε το «Πρωινό» για την αιτία που βρέθηκε στο Υγεία

Ο Λάκης Λαζόπουλος συναντήθηκε με... το κούφωμα της πόρτας...

Η «Βίλα Ελενα» των κατασκόπων

Κατάσκοποι της Ρωσίας φέρεται ότι ήταν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείου...

Οι άνθρωποι στο Εκουαδόρ που γεννήθηκαν νάνοι ζουν περισσότερα χρόνια και αρρωσταίνουν...

Μια σπάνια μορφή νανισμού μπορεί να κρύβει το μυστικό...

Η εμετική δικογραφία για την εκτέλεση της Γεωργίας μέσα στο πατρικό της σπίτι στη Σαλαμίνα

Το σεξ με άλλον στον καναπέ και η πρόβα θανάτου με σκοποβολή πάνω στο βουνό

Οκτώ χρόνια σαδιστικών βασανισμών ξεδιπλώνονται στις σελίδες της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του 71χρονου Χρήστου Παττακού, ο οποίος ξεσπούσε όλη την οργή του στη 43χρονη σύντροφό του Γεωργία Πούτου, προτού αποφασίσει να κόψει το νήμα της ζωής της, πυροβολώντας τη μέσα στο πατρικό σπίτι της στη Σαλαμίνα. Ανατριχίλα προκαλεί, μεταξύ άλλων, η αποκάλυψη ότι ο κατηγορούμενος οδηγός σχολικού λεωφορείου, ο οποίος είναι ανιψιός του πραξικοπηματία Στυλιανού Παττακού, «πρόβαρε» τη σκηνή της δολοφονίας της άτυχης γυναίκας κάνοντας σκοποβολή στο βουνό!

georgia151231
Το ζευγάρι σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές

Στην προανακριτική απολογία του ο 71χρονος πιστολέρο της Σαλαμίνας, που είχε προσχεδιάσει την εξόντωση της συντρόφου του, την οποία κακοποιούσε επί χρόνια, υποστήριξε πως όλα άρχισαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής, όταν γύρισε νωρίτερα στο σπίτι και είδε τη 43χρονη να κάνει σεξ στον καναπέ με έναν άγνωστο άνδρα.

«Τότε θόλωσε το μυαλό μου, μπήκα στο σπίτι και άρχισα να χτυπάω τον άγνωστο άνδρα. Εκείνος κατάφερε και βγήκε από το σπίτι, και έφυγε με ένα μηχανάκι. Εκεί χτύπησα και τη Γεωργία, και την έβγαλα έξω από το σπίτι. Το παιδί, την ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά, ήταν στο δωμάτιό του και έπαιζε στο internet. Μετά τον καβγά μας, εγώ πήρα το αυτοκίνητο και έφυγα. Η Γεωργία με ακολούθησε και πιάστηκε από το παράθυρο του συνοδηγού, με αποτέλεσμα να συρθεί για μερικά μέτρα…» είπε ο 71χρονος.

georgia151232
Ο δράστης με χειροπέδες

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέρασε το βράδυ στο αυτοκίνητο και την επόμενη ημέρα πήγε σε μια λαϊκή αγορά, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του, στην περιοχή Κακή Βίγλα, όπου αγόρασε μια καραμπίνα από έναν Τσιγγάνο, δίνοντάς του το ποσό των 500 ευρώ. Εν συνεχεία πήγε σε ένα μαγαζί κοντά στα Ψαράδικα, στο κέντρο της Σαλαμίνας, και αγόρασε ένα κουτί φυσίγγια, καθώς «όλες αυτές τις ημέρες ήμουν αποφασισμένος να τη σκοτώσω (ενν. τη 43χρονη) και γι’ αυτό πήγαινα στο βουνό και έκανα σκοποβολή…» όπως είπε! Σημειώνεται ότι η καραμπίνα, την οποία προμηθεύτηκε ο φονιάς από τη «μαύρη αγορά», ανήκε σε έναν άνδρα που έχει πεθάνει από το 2013.

Στη συνέχεια της απολογίας του ο 71χρονος περιέγραψε όσα συνέβησαν το μοιραίο πρωινό της 5ης Δεκεμβρίου, όταν δολοφόνησε την επί σειρά ετών σύντροφό του: «Γύρω στις 06.30 πήγα στο πατρικό σπίτι της στα Αμπελάκια, όπου έμενε με το παιδί από την Παρασκευή, που μαλώσαμε, με σκοπό να τη σκοτώσω. Περίμενα λίγο μέχρι να φύγει ο γιος της με ταξί για το σχολείο. Ο Μανόλης, λόγω του προβλήματος που έχει, πηγαίνει σε ειδικό σχολείο στα Καμίνια καθημερινά με ταξί, που το πληρώνει η Νομαρχία.

salamina061232
Το αιματοβαμμένο πατρικό της άτυχης μητέρας ενός παιδιού

Όταν μπήκε το παιδί στο ταξί και αφού απομακρύνθηκε γύρω στα 20 μέτρα περίπου, εκμεταλλεύτηκα το γεγονός ότι η Γεωργία δεν είχε κλείσει την πόρτα και μπήκα γρήγορα στο σπίτι. Επειδή φορούσα μάσκα στο πρόσωπο, δεν με γνώρισε και με ρώτησε ποιος είμαι. Εγώ τότε κατέβασα τη μάσκα και εκείνη με έσπρωξε και μου ζήτησε να φύγω. Τότε την έσπρωξα και εγώ, με αποτέλεσμα να πέσει στο πάτωμα ανάσκελα. Πήγα από πάνω της και σε κοντινή απόσταση την πυροβόλησα. Δεν θυμάμαι πόσες φορές την πυροβόλησα. Στη συνέχεια βγήκα απ’ το σπίτι και πήγα προς το αυτοκίνητο για να φύγω» είπε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος.

Εντύπωση προκαλεί πως μετά το έγκλημα πήγε για καφέ σε ένα μαγαζί επί της λεωφόρου Σαλαμίνας, στο Κερατσίνι, όπου διάβασε όλα τα μηνύματα που φέρεται ότι είχε ανταλλάξει η 43χρονη με τον εραστή της: «Αφησα το κινητό της Γεωργίας, αφού πρώτα διάβασα όλα τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον άντρα που με απατούσε» είπε ο κατηγορούμενος οδηγός λεωφορείου, προσθέτοντας ότι σκέφτηκε να αυτοκτονήσει. Ωστόσο, το μετάνιωσε μόλις έβαλε το όπλο στο στόμα, γιατί μύρισε το μπαρούτι και… ανακατεύτηκε!

salamina061231
Το σημείο όπου έπεσε νεκρό το θύμα

Και όλα αυτά την ώρα που το κατηγορητήριο και οι μαρτυρικές καταθέσεις αποκαλύπτουν τη φρίκη που ζούσαν η γυναίκα και ο 15χρονος γιος της στα χέρια του 71χρονου στο ισόγειο διαμέρισμα της Σαλαμίνας. Ενδεικτικό της μανίας του Χρήστου Παττακού είναι ότι τη νύχτα της 1ης Δεκεμβρίου, όταν σακάτεψε στο ξύλο την αδικοχαμένη γυναίκα, της έβγαλε το νύχι από τον δείκτη του δεξιού χεριού!

«Στη Σαλαμίνα την 1η Δεκεμβρίου 2023 και περί ώρα 22.00, ενώ βρισκόσουν μετά της θανούσας συντρόφου σου και ενώπιον του ανήλικου τέκνου της, ηλικίας 15 ετών, την άρπαξες από τον λαιμό, ενώ καθόταν στον καναπέ και στη συνέχεια την έπληξες με κλοτσιές και γροθιές σε όλο της το σώμα και στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να της βγει το νύχι από τον δείκτη του δεξιού χεριού, να της προξενήσεις μώλωπες στα δύο γόνατά της και σπάσιμο στο αριστερό άκρο του ποδιού της. Ακολούθως, δε, την άρπαξες και πάλι από τον λαιμό πιέζοντας το κινητό στον λαιμό της, ήτοι σωματικές κακώσεις οι οποίες προξένησαν στην παθούσα κίνδυνο ζωής και οι οποίες είχαν ως επακόλουθο τη βαριά σωματική βλάβη, Εσύ, δε, επιδίωκες το αποτέλεσμα που προξένησες» αναφέρεται σε μία από τις σελίδες του κατηγορητηρίου.

Ο 71χρονος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, και για το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς μία ημέρα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της Γεωργίας Πούτου, δηλαδή στις 2 Δεκεμβρίου 2023, έσκισε το λάστιχο του αυτοκινήτου της μητέρας της.

Κακοποιούσε τον γιο της, που είναι στο φάσμα του αυτισμού

Οργή προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο 71χρονος Χρήστος Παττακός, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την εν ψυχρώ δολοφονία της 43χρονης συντρόφου του, κακοποιούσε συστηματικά τον 15χρονο -σήμερα- γιο της, που είναι στο φάσμα του αυτισμού, από την τρυφερή ηλικία των 10 ετών!

georgia15123
Η άτυχη γυναίκα με τον γιο της

«Με περισσότερες από μία πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, διέπραξες το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκου, τετελεσμένης και σε απόπειρα, καθόσον αποπειράθηκες να προξενήσεις, αλλά και προξένησες σε άλλον ο οποίος είναι ανήλικος και ο οποίος συνοικεί μαζί σου σωματικές κακώσεις, οι οποίες τελέστηκαν με τρόπο που θα μπορούσαν να προκαλέσουν στον παθόντα βαριά σωματική βλάβη», τονίζεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του 71χρονου.

Σε άλλο σημείο της περιγράφεται συγκεκριμένο περιστατικό, όταν ο κατηγορούμενος οδηγός σχολικού λεωφορείου ξυλοκόπησε τον 15χρονο μέσα στο πατρικό σπίτι της 43χρονης, επί της οδού Αίαντος, στα Αμπελάκια Σαλαμίνας. «Στη Σαλαμίνα, σε αδιευκρίνιστο κατά τη μέχρι τώρα ανάκριση χρόνο, πάντως εντός του χρονικού διαστήματος από τον Δεκέμβριο του έτους 2018 έως την 1η Δεκεμβρίου 2023, χτύπησες κατ’ επανάληψη το ανήλικο τέκνο της συντρόφου σου, από τον πρώτο της γάμο, με τα χέρια σου, ενώ επιπλέον επιχείρησες να το χτυπήσεις στο κεφάλι και στο σώμα πετώντας του αντικείμενα».

Κατάθεση-σοκ από τη μητέρα του θύματος

Ο εφιάλτης που βίωνε η 43χρονη Γεωργία Πούτου στα χέρια τού επί οκτώ χρόνια συντρόφου της αποκαλύπτεται μέσα από τις καταθέσεις τόσο της ίδιας όσο και της μητέρας της στις αστυνομικές Αρχές! Στις 12 το μεσημέρι της 2ας Δεκεμβρίου η Γεωργία πέρασε το κατώφλι του Τμήματος Ασφαλείας Σαλαμίνας, όπου περιέγραψε τον ξυλοδαρμό της από τον κακοποιητή σύντροφό της, λέγοντας:

georgia151233

«Είμαι σε σχέση επί οκτώ έτη με τον Χρήστο Παττακό και διαμένουμε μαζί με τον ανήλικο γιο μου, ο οποίος έχει διαγνωστεί με διαδοχικές διαταραχές αυτισμού. Πάντα είχε επιθετική συμπεριφορά προς εμένα και προς το παιδί μου με φωνές και κυρίως χτυπούσε το παιδί μου με τα χέρια του… Δεν τον είχα καταγγείλει γιατί φοβόμουν για τη ζωή μου και κυρίως του παιδιού μου. Χθες το βράδυ, κατά τις 22.40, ενώ βρισκόμουν στο σπίτι μαζί με το παιδί μου, εκείνος ήρθε με έντονο ύφος και έτοιμος για καβγά. Με άρπαξε από τον λαιμό ενώ καθόμουν στον καναπέ και άρχισε να με βρίζει λέγοντάς με “καρ… α, που… α, έχεις γκόμενο και γα… σαι”. Μετά μου άρπαξε το τηλέφωνο. Παρόν στο σκηνικό αυτό ήταν και το παιδί μου και του φώναζε “Χρήστο, σταμάτα, σε παρακαλώ” και έκλαιγε».

Σύμφωνα με την ίδια, στη συνέχεια ο 71χρονος άρχισε να τη χτυπάει με κλοτσιές και γροθιές σε όλο της το σώμα, με αποτέλεσμα να της βγει το νύχι! «Μετά ξέφυγα από τα χέρια του και έτρεξα με πόνους μέσα στο σπίτι. Κάλεσα τη μητέρα μου για να έρθει να με βοηθήσει κι εκείνος με ξανάπιασε απ’ τον λαιμό και μου πήρε πάλι το κινητό… Τότε αυτός πήρε το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας μου, χωρίς τη θέλησή μου, και έφυγε από το σπίτι» κατέληξε η άτυχη Γεωργία. Στην κατάθεσή της η μητέρα της 43χρονης είχε επιβεβαιώσει ότι ο 71χρονος χτυπούσε την κόρη της, λέγοντας ότι πριν από περίπου έναν χρόνο την είδε αιμόφυρτη και κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού. «Χθες (ενν. 1η Δεκεμβρίου) (…) την είδα σε πολύ κακή κατάσταση, με τα γόνατά της γεμάτα με αίμα, τα νύχια της σπασμένα και τον εγγονό μου να κλαίει…» είχε αναφέρει ακόμη.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...