Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Νεκρός από overdose ο πρώτος άντρας στη ζωή της πριγκίπισσας Βεατρίκης!

Ο γυναικάς Αμερικανός που λάτρευε τις κραιπάλες και υπήρξε...

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ναι στη συμβίωση των gay ζευγαριών οχι στην υιοθεσία

Ο Αρχιεπίσκοπος από τηλεοπτικού άμβωνος γκρέμισε δίχως αιδώ τον θεσμό της οικογένειας

Σε αντίθεση με τους κανόνες και τους πατέρες της Εκκλησίας έρχεται η απαράδεκτη δήλωση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου ότι δεν τον ενοχλεί η συμβίωση των ομόφυλων ζευγαριών. Ο Αρχιεπίσκοπος σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα, Ελλάδα» δήλωσε ότι δεν τον ενοχλεί η συμβίωση, αλλά η τεκνοθεσία αποφασίζοντας εκ τηλεοπτικού άμβωνος να γκρεμίσει το θεσμό της οικογένειας που αποτελεί έναν εκ των τριών πυλώνων (Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια) του έθνους.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση των δημοσιογράφων Γιώργου Παπαδάκη και Μαρίας Αναστασοπούλου για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, υπογράμμισε ότι θα παραπέμψει το θέμα στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ώστε να αποφανθούν όλοι οι μητροπολίτες, ενώ εκφράζοντας την προσωπική του άποψη επισήμανε ότι η Εκκλησία σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου και δεν μπορεί να επιβάλει σε κανέναν άνθρωπο να ακολουθεί συγκεκριμένο τρόπο ζωής.

Αγνόησε τους αγίους

Ωστόσο, ο Ιερώνυμος προσπάθησε στη συνέχεια να… ντριμπλάρει λέγοντας: «Η Εκκλησία πιστεύει στην ελευθερία του ανθρώπου. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε έναν άνθρωπο να ζήσει έτσι. Δεν θα του επιτρέψουμε όμως να μας αλλάξει τη σύνθεση της κοινωνίας» σημείωσε. «Την ελευθερία του ανθρώπου τη δέχομαι. Το να μου αλλάξει τον τρόπο ζωής δεν το επιτρέπω. Η τεκνοθεσία με ενοχλεί, όχι η συμβίωση» ανέφερε, αγνοώντας μάλλον τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, ο οποίος θεωρούσε την ομοφυλοφιλία, «την κατά των αρρένων μανία», το πλέον «άτιμο» πάθος, που αποτελεί «ύβριν κατά της ανθρωπίνης φύσεως», και τον Μεγάλο Βασίλειο, ο οποίος έγραφε ότι όποιος ασχημονεί ερωτικά με άνδρες πρέπει να δεχτεί το επιτίμιο αυτού ο οποίος μοιχεύει.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας κατέθεσε την Πέμπτη το πρωί στη ΔΙΣ εισήγησή του επί του θέματος και αποφασίστηκε να παρακολουθούν το θέμα και αναλόγως με τις εξελίξεις να εξεταστεί από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αναφορικά με τις νέες ταυτότητες ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι ο ίδιος την έχει ήδη βγάλει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά του.

ieronimos15123

Σχολιάζοντας, όμως, όσους αντιδρούν με έντονο τρόπο, επισήμανε: «Και ο εκκλησιαστικός χώρος έχει τις δικές του ομάδες. Θα πρέπει να αποφασιστεί αυτό που λέει το σύνολο της Εκκλησίας. Αυτός που δεν θέλει να είναι στην Εκκλησία έχει το δικαίωμα να αποσυρθεί». Και συμπλήρωσε: «Τα όριά μας είναι η συνεργασία με το κράτος, δεν είναι να υποδεικνύουμε εμείς στο κράτος τι θα κάνει, όπως δεν είναι σωστό το κράτος να υποδεικνύει τι θα κάνω εγώ στην Εκκλησία». Παράλληλα, ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας, κυρίως στους νέους, επισημαίνοντας ότι τα παιδιά χρειάζονται πρότυπα.

Σε ερώτηση για τη συνεργασία που είχε με τους πρωθυπουργούς της χώρας κατά τη δεκαπενταετή θητεία του ως Αρχιεπισκόπου, ο κ. Ιερώνυμος απάντησε ότι πάντοτε είχε άριστη συνεργασία με όλους. «Δόθηκαν πολλές αφορμές για ρήξεις, αλλά και οι δύο πλευρές κοιτάξαμε το γενικότερο συμφέρον» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος. Αναφορικά με την εκκλησιαστική περιουσία υπογράμμισε ότι ένα μεγάλο κομμάτι της έχει χαθεί και κάλεσε την Πολιτεία να συνεργαστούν, ώστε να δημιουργηθεί ένας φορέας που θα την αξιοποιήσει για το κοινό καλό και κυρίως για να προσφέρει δωρεάν στέγαση στους φοιτητές.

Δεν ξέχασε και το… τέκνο του, τον πατέρα Αντωνιο

Στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» και στον ιδρυτή της πατέρα Αντώνιο αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στη συνέντευξη που μεταδόθηκε χθες το πρωί από τον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα, Ελλάδα». Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων, ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι είχε μιλήσει πολλές φορές με τον π. Αντώνιο και του υποδείκνυε διαρκώς ότι δεν ήταν σωστή η πορεία του. «Με τον Αντώνιο μιλήσαμε πολλές φορές. Του υπέδειξα ότι δεν είναι σωστή η πορεία του. Του είχα πει “μπες μέσα στην Εκκλησία, κάτω από τον έλεγχό της, και θα έχεις όλη τη δυνατότητα να εργαστείς”.

pater antonios54984

Ακουγε, δεν άκουγε, αλλά καμιά φορά και οι γύρω μας μάς κάνουν πλεκτάνες. Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα. Δεν τα έκανε μόνος του ο Αντώνιος. Και οι άλλοι… Πείτε ότι όλα είναι αλήθεια, ότι τα έχει κάνει, δεν παύει να είναι παιδί μου. Μην το ξεχνάτε. Δεν είμαι ούτε αστυνόμος ούτε δικαστικός ούτε εισαγγελέας ή στρατηγός, είμαι πατέρας. Μέχρι να βγει το τελικό αποτέλεσμα από τη Δικαιοσύνη, πρέπει να περιμένουμε. Αν ο Αντώνιος έρθει σε εμένα και πει “έκανα αυτά”, είναι παιδί μου, δεν μπορώ να το καταδικάσω. Ας τα βρει η Δικαιοσύνη. Αλλά μέχρι τότε πρέπει να περιμένουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....