Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Balkan express για 20 χουλιγκαν: «Απόδραση» εκτός Ελλάδας μετά τα άγρια επεισόδια στου Ρέντη

Η χαρτογράφηση του σκληρού πυρήνα τη νύχτα της κολάσεως και η διαδοχή σε ηγετικούς ρόλους μετά τη δολοφονία Ρουμπέτη

Την ώρα που ο 31χρονος υπαρχιφύλακας της ΥΑΤ δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή για ενδέκατη μέρα σήμερα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και όλοι προσεύχονται για ένα θαύμα, οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας είναι σε εξέλιξη προκειμένου να ταυτοποιηθούν και να συλληφθεί το δίκτυο των οργανωμένων οι οποίοι έστησαν τα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας έχουν καταλήξει στον πυρήνα των οργανωμένων που συμμετείχαν στα επεισόδια. Από τη χαρτογράφηση φαίνεται πως περίπου 18-25 άτομα είχαν τα «εκρηκτικά υλικά», φωτοβολίδες και εκρηκτικές βόμβες μολότοφ με προσαρμοσμένες κροτίδες, ενώ περίπου 80 άτομα προμηθεύτηκαν αυτοσχέδια όπλα, σιδερολοστούς και λοστάρια.

epeisodia111232
Το σημείο με τα αίματα του βαρύτατα τραυματισμένου άνδρα των ΜΑΤ

Πληροφορίες της «Espresso», ωστόσο, σημειώνουν ότι οι διαρροές στον Τύπο έχουν προκαλέσει πλήγμα στις έρευνες, καθώς ύποπτοι για τη συμμετοχή τους με ρόλο οργάνωσης και επιχειρησιακής ανταπόκρισης στα επεισόδια έχουν διαφύγει σε χώρα των Βαλκανίων, με τη συνδρομή αδελφοποιημένων οργανωμένων, οι οποίοι βρέθηκαν πρόθυμοι να τους παρέχουν ασφαλή διαμονή μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα από τις ελληνικές Αρχές και να πέσουν οι τόνοι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των ατόμων που «απέδρασαν» στα Βαλκάνια αγγίζει τους είκοσι.

Καταθέσεις

Οργανωμένοι οπαδοί με έντονη δραστηριότητα στην οπαδική βία έχουν κληθεί και έχουν δώσει κατάθεση σχετικά με όσα συνέβησαν το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου στου Ρέντη και έχει προκύψει η δομημένη οργάνωση της ομάδα των χούλιγκαν οι οποίοι συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια. Οπως έχει προκύψει, τρεις «αρχηγοί» οργανωμένων από τη δυτική, τη νότια Αττική και τον Πειραιά είχαν το γενικό πρόσταγμα.

epeisodia111235
Ο 18χρονος

Ο «Ράμπο»

Μεταξύ άλλων αποκάλυψαν ότι «αρχηγός» ήταν μέχρι τον περασμένο Ιούνιο ο «Ράμπο» της Θύρας 7 του Ολυμπιακού ή «ταξιτζής», όπως ήταν γνωστός στα κυκλώματα των νονών της νύχτας Βασίλης Ρουμπέτης. Ο εν λόγω δολοφονήθηκε σε ενέδρα στον Κορυδαλλό, μαζί με τον γαμπρό του που έφερε το προσωνύμιο «Νιόνιος». Μετά τη δολοφονία του αντικαταστάθηκε και φέρεται ότι ο αντικαταστάτης του είναι μεταξύ αυτών που έχουν διαφύγει εκτός Ελλάδος.

Στο μεταξύ, το ένοχο παρελθόν του 26χρονου ΟΜΛΕ, σεσημασμένου οργανωμένου οπαδού, ηγέτη συνδέσμου των δυτικών προαστίων, υπαλλήλου αθλητικής μπουτίκ και μάνατζερ του γνωστού τράπερ Trannos, στον οποίο τηλεφώνησε ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης και αποκάλυψε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα, αποτυπώνεται σε τουλάχιστον τέσσερις παλαιότερες δικογραφίες.

epeisodia11123
Η στιγμή που η ναυτική φωτοβολίδα από τα χέρια του Γ.Ν. πετυχαίνει τον 31χρονο αστυνομικό

Πρόκειται για υποθέσεις από τον φάκελο που παρέδωσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου. Σε αυτές τις υποθέσεις, σημειώνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν κοινοί πρωταγωνιστές, αλλά και πρόσωπα με ενεργό ρόλο σε κάθε λογής εγκληματική δραστηριότητα.

Η ομάδα κρούσης των «45», η άρση κινητών και ο… άγουρος ταραξίας

Η ομάδα κρούσης τουλάχιστον 45 ατόμων έχει μπει στο κάδρο των αξιωματικών της Αστυνομίας που χειρίζονται την υπόθεση των επεισοδίων στου Ρέντη, η οποία οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Η λίστα των 45 προσώπων έχει μπει στο… μικροσκόπιο των αστυνομικών μετά τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας και τα ίχνη πυρίτιδας και DNA που εμπλέκουν τον 16χρονο αδερφό του 18χρονου δράστη και τον 26χρονο μάνατζερ του τράπερ Trannos. Ο κατάλογος των 45 προσώπων έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξεταστούν για DNA, αποτυπώματα και πυρίτιδα και αν ταυτοποιούνται με αντικείμενα που έχουν κατασχεθεί από τις Αρχές από το σημείο της αιματηρής επίθεσης.

epeisodia111233
Η ναυτική φωτοβολίδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα από τα 45 άτομα ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες και είχαν δώσει DNA και αποτυπώματα, ενώ έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για βιαιοπραγίες. Ομως, κάποιοι από αυτούς είχαν καταφέρει να εξαφανιστούν από το σημείο. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής έχουν ζητήσει την κατά προτεραιότητα ανάλυση των αποτυπωμάτων και του γενετικού υλικού των 45 ατόμων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η πρώτη ανάλυση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην ευρύτερη περιοχή των επεισοδίων του Ρέντη που θα ρίξει «φως» στις έρευνες.Παράλληλα, έχουν προχωρήσει οι ταυτοποιήσεις ατόμων που ήταν στις κερκίδες, σύμφωνα με βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, διασταυρώνοντας αν τα πρόσωπα αυτά εμπλέκονται σε παλαιότερες υποθέσεις χουλιγκανισμού. Επίσης, αναμένονται τα αποτελέσματα του κινητού τηλεφώνου του 18χρονου, που έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Μάλιστα, έχει ζητηθεί η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών που είχε πριν και μετά την αιματηρή επίθεση για να καταθέσουν οι συνομιλητές του. «Εμένα δεν θέλει να με δει. Ντρέπεται, ντρέπεται το παιδί. Εγώ ξέρω ότι κατέστρεψε τη ζωή του. Τώρα για άλλους, ποιοι τον βάλανε, τι να σας πω; Εχω τον πόνο μου τώρα… τι να πω; Αν το έχει κάνει, έχω πει από την πρώτη στιγμή, να τιμωρηθεί αν το έχει κάνει» δήλωσε ο πατέρας του 18χρονου που προφυλακίστηκε για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση.

epeisodia111234
Ο άτυχος αστυνομικός

Ως προς τον 16χρονο αδερφό του κατηγορουμένου, οι γονείς του αναφέρουν πως ο μικρότερος γιος τους δεν βγήκε από το γήπεδο και δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς εντοπίστηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και DNA του σε εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας. «Αυτός δεν έχει βγει έξω, ήταν μέσα στο γήπεδο, τι δουλειά έχει αυτός; Αυτός ήταν μέσα στο γήπεδο, τι δουλειά είχε έξω με τον μεγάλο; Δεν έχει βγει ο μικρός έξω» δήλωσε ο πατέρας του 16χρονου. Υπενθυμίζεται πως ίχνη πυρίτιδας βρέθηκαν και στα χέρια του μάνατζερ του γνωστού τράπερ, που γνώριζε τον 18χρονο κατηγορούμενο. Στην κατάθεσή του στην Ασφάλεια έχουν παρατηρηθεί κενά σχετικά με το τι έκανε εκείνο το βράδυ.

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία διασώστριας του ΕΚΑΒ που περιέθαλψε τον τραυματία αστυνομικό στα επεισόδια στου Ρέντη. «Μας ενημέρωσαν για επείγον περιστατικό. Πήγαμε άμεσα. Ηταν πεδίο μάχης το σημείο, αγωνία, φόβος, άγχος» περιέγραψε στον ΑΝΤΙ η διασώστρια του ΕΚΑΒ Ελεάνα Τσουμπασίδου, η οποία είχε βάρδια το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου και είχε πάει με συναδέλφους της στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» για να παραλάβουν τον τραυματία αστυνομικό. «Δεν είχε σχεδόν καθόλου τις αισθήσεις του. Είχε πολύ μεγάλη αιμορραγία, την οποία είχαν σταματήσει με πολύ καλό τρόπο οι αστυνομικοί και δώσαμε πραγματικά μάχη στο ασθενοφόρο για να κρατηθεί στη ζωή, δεν είχε επίπεδο συνείδησης, ήταν πολύ σοβαρή η κατάσταση» διηγήθηκε η διασώστρια.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...