Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Xειροπέδες στον επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού στον Πειραιά

Η «θεία της κόκας» και οι λιμενικοί «ανιψιοί»

«Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα» λέει ο λαός και κάτι τέτοιο φαίνεται πως συνέβαινε επί μήνες στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ο επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού στον Πειραιά κατηγορείται ότι διακίνησε μαζί με συνάδελφό του πάνω από 14 κιλά κοκαΐνη σε συνεργασία με άλλους κακοποιούς και τρεις κρατουμένους στις φυλακές.

Η υπόθεση εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, έπειτα από καταγγελίες πως άλλες ποσότητες κοκαΐνης είχαν κατασχεθεί και άλλες είχαν καταγραφεί στις εκθέσεις κατασχέσεων στις δικογραφίες που έφταναν στον ανακριτή Πειραιά.

limenikoi191232

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι είχαν παραβιαστεί σφραγίδες σάκων με ναρκωτικά, με τους κατηγορούμενους λιμενικούς να έχουν αντικαταστήσει τις ποσότητες, που αφαιρούσαν με άλλα υλικά! Η δράση του κυκλώματος άρχισε τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2023. «Εγκέφαλος» ήταν μια 71χρονη κρατούμενη στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού με πλούσιο ποινικό παρελθόν στη διακίνηση ναρκωτικών, την οποία αποκαλούσαν με το συνθηματικό «θεία» ή «χοντρούλα».

Τα μέλη της οργάνωσης ενεργούσαν μόνο με τη σύμφωνη γνώμη της, ενώ είχε αναπτύξει όλο το δίκτυο, από την προμήθεια έως την τελική πώληση των ναρκωτικών.

limenikoi191231

Κύριος προμηθευτής της κοκαΐνης ήταν λιμενικός, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη θέση του στη Δίωξη Ναρκωτικών στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, εξασφάλιζε ποσότητες από αυτές που κατάσχονταν από την υπηρεσία. «Ταμίας» της εγκληματικής οργάνωσης ήταν μια 63χρονη, η οποία ήταν επιφορτισμένη και με τη φύλαξη των ναρκωτικών σε σπίτι – καβάτζα, ενώ ήταν ο συνδετικός κρίκος της αρχηγού με τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας. Βασικά μέλη της οργάνωσης ήταν ένας 47χρονος, συγγενής της αρχηγού, και ένας 71χρονος με το συνθηματικό «φαφούτης», ο οποίος ήταν φύλακας των ναρκωτικών έως τις 3 Αυγούστου 2023, όταν συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Μεταφορέας της κοκαΐνης ήταν ένας 56χρονος, ενώ ένας 55χρονος, ένας 51χρονος και η 38χρονη σύντροφός του ήταν οι διακινητές. Στην οργάνωση εμπλέκεται 44χρονος με συγγενικούς δεσμούς με τη διαχειρίστρια του σπιτιού-καβάτζα και είχε ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι, από το οποίο διακινούσε την κοκαΐνη μαζί με 56χρονη. Τρίτη κρατούμενη, μια 44χρονη, ήταν βοηθός της αρχηγού στην οργάνωση των παραδόσεων των ναρκωτικών στους πελάτες και την καταβολή των χρηματικών ποσών από την πώληση στην «ταμία».

astynomia logo

Ο 42χρονος ανώτερος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, που ήταν επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, Χ.Χ., παρείχε κάλυψη και πρόσβαση στον υφιστάμενό του και βασικό προμηθευτή της κοκαΐνης της εγκληματικής οργάνωσης, τον 42χρονο σημαιοφόρο του Λιμενικού Δ.Μ., ο οποίος είχε την κωδική ονομασία «ανιψιός». Οπως διαπιστώθηκε, σε τρεις υποθέσεις όπου κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες σε σάκους, αυτοί έφεραν παραβιασμένη τη σφραγίδα που είχε τοποθετηθεί μετά την καταμέτρηση των ποσοτήτων στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Οι αδιάφθοροι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τον 42χρονο λιμενικό, γραμματέα του διοικητή της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης του Πειραιά, του φόρεσαν χειροπέδες το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, ενώ είχε στην κατοχή του τρεις πλάκες και δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν 5.179 γραμμάρια κοκαΐνη. Ακολούθησαν έρευνες σε σπίτια, οχήματα και χώρους εργασίας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες με 2,8 κιλά κοκαΐνη, έξι ζυγαριές ακριβείας, άλλες μικροποσότητες ναρκωτικών, γεμιστήρας και 91 φυσίγγια, 5.780 ευρώ, φυσίγγια πυροβόλου, δύο σιδερογροθιές, μαχαίρι, δύο πτυσσόμενες ράβδοι-κλομπ, σουγιάς, ταυτότητες αλλοδαπών και σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις για χρηματικές συναλλαγές σχετικά με ναρκωτικά.

astynomia 1

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 10 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος των τριών εμπλεκόμενων κρατουμένων. Υπολογίζεται ότι η εγκληματική οργάνωση διακίνησε τουλάχιστον 14 κιλά και 500 γραμμάρια κοκαΐνη, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ανέρχεται σε 1.232.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή. Οι δύο εμπλεκόμενοι λιμενικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος τους.

Tο «βραστο» και τα «γατακια»

Στις συνομιλίες τους τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν συνθηματικά για να ξεφεύγουν από τυχόν παρακολούθηση των διωκτικών Αρχών. Ειδικότερα, χρησιμοποιούσαν τις συνθηματικές λέξεις: «μηχανάκια», «πληροφορίες», «τηλέφωνα», όταν αναφέρονταν σε ποσότητες ναρκωτικών.

limenikoi19123

  • «αριθμοί»: χρήματα
  • «βραστό»: κοκαΐνη
  • «μονόζυγο»: ζυγαριά ακριβείας
  • «νούμερα»: ύψος χρημάτων ανά 1.000 ευρώ
  • «γατάκια»: κιλά κοκαΐνης
  • «πράγματα»: ναρκωτικά
  • «δραχμή»: γραμμάριο
  • «ντάριπε» (αναγραμματισμός της λέξης «πεντάρι»): πέντε.
{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...