Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες που διακινούσαν δεκάδες μετανάστες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα

«Στοπ» σε δουλεμπόρους

Δύο σπείρες σύγχρονων δουλεμπόρων, που διακινούσαν επί οκτώ μήνες δεκάδες μετανάστες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα αντί αδράς αμοιβής, εξαρθρώθηκαν από την Αστυνομία.

Ανδρες του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης έφτασαν στα ίχνη μελών των δύο εγκληματικών οργανώσεων και, ύστερα από πολυήμερη παρακολούθηση, στήθηκε συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχές της Αθήνας και της συμπρωτεύουσας με τη συνδρομή συναδέλφων τους στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

metanastes201231
Ενα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δουλέμποροι

Σε ταυτόχρονη επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκαν συνολικά 21 μέλη των δύο συμμοριών, από τα οποία τα 14 είναι Ελληνες και επτά υπήκοοι Λιβύης, Ιράκ, Μολδαβίας και Συρίας. Τρεις από τους εμπλεκομένους είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Εξάλλου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη 10 ατόμων, 4 Ελλήνων και 6 αλλοδαπών, που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση, ένας εκ των οποίων συνελήφθη δυνάμει σχετικού καταδιωκτικού εγγράφου για ανάλογα αδικήματα μεταφοράς παράτυπων μεταναστών. Σύμφωνα με την προανάκριση, οι δουλέμποροι πραγματοποίησαν το τελευταίο οκτάμηνο, από τον περασμένο Μάιο μέχρι και λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψή τους, 22 επιχειρήσεις διακίνησης τουλάχιστον 166 παράνομων μεταναστών, από τους οποίους εκτιμάται ότι απέσπασαν ως αμοιβή περίπου 500.000 ευρώ. Η διακίνηση των παράνομων μεταναστών έγινε με περισσότερα από 58 οχήματα, τα οποία οι δουλέμποροι είτε είχαν νοικιάσει είτε είχαν κλέψει. Τα 19 από τα οχήματα έχουν ήδη κατασχεθεί, ενώ στους 13 συλληφθέντες περιλαμβάνονται τα διευθυντικά στελέχη των εγκληματικών οργανώσεων.

metanastes20123
Μετανάστες κοντά στα σύνορα του Εβρου

Σε βάρος των 21 εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, μεταφορά – προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής, και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Κατά τις μεταφορές των αλλοδαπών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο εσωτερικό της χώρας προέκυψε κίνδυνος ζωής των μεταφερόμενων ατόμων, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας. Οπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι δουλέμποροι έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς για να αποφύγουν αστυνομικά μπλόκα, αναπτύσσοντας μεγάλες ταχύτητες, με αποτέλεσμα να προκύπτει κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, κατασχέθηκαν επιπλέον πέντε οχήματα μεγάλου κυβισμού, 18 κλειδιά εκκίνησης αυτοκινήτων, πλήθος τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών μέσων και το χρηματικό ποσό των 1.910 ευρώ. Σε βάρος τριών από τους συλληφθέντες προέκυψαν εθνικά εντάλματα σύλληψης, διωκτικά έγγραφα και διατάξεις αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών. Οι δράστες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις κατά τόπο αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

190818232435 astynomia arxeio pic

Την ίδια ώρα, στο φως έρχεται υπόθεση με αδίστακτο δουλέμπορο που τρομοκρατούσε τηλεφωνικά δύο μετανάστες, από τους οποίους είχε πληρωθεί για να τους μεταφέρει στην Ελλάδα, αλλά απαιτούσε να του δώσουν ξανά το μεγάλο ποσό που είχαν καταβάλει, ισχυριζόμενος ότι δεν τον είχαν πληρώσει. Ο δουλέμπορος απειλούσε τη ζωή δύο μεταναστών με καταγωγή από τη Συρία, 24 και 23 ετών, που φιλοξενούνται στη δομή διαμονής αλλοδαπών στο Πυλί της Κω. Τους τηλεφωνούσε κατ’ επανάληψη τις τελευταίες ημέρες και απειλούσε ότι θα τους σκοτώσει, αν δεν του κατέβαλλαν 4.500 ευρώ καθένας!

Οι δύο αλλοδαποί κατέφυγαν στην Ασφάλεια και κατήγγειλαν τον διακινητή. Οπως είπαν, είχαν ήδη πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό για να έρθουν στη χώρα. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση προσπαθούν να εντοπίσουν τον διακινητή από το κινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσε με τους μετανάστες. Σε βάρος του άγνωστου άνδρα σχημάτισαν δικογραφία για εκβίαση και απειλή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...