Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Μία μέρα μετά τα γενέθλιά του έφυγε ο αστυνομικός που χτυπήθηκε με ναυτική φωτοβολίδα

«Έσβησε»...

Δεν τα κατάφερε και έχασε τη μάχη για τη ζωή μία ημέρα μετά τα γενέθλιά του ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης, που είχε χτυπηθεί με ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων οπαδών του Ολυμπιακού με δυνάμεις των ΜΑΤ στις 7 Δεκεμβρίου έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Ο αστυνομικός, που νοσηλευόταν επί 20 ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, άφησε χθες την τελευταία του πνοή. Τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση της υγείας του Γιώργου Λυγγερίδη είχε επιδεινωθεί και προχθές, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, η οικογένειά του είχε ζητήσει από τους θεράποντες ιατρούς να μη γίνει εκ νέου προσπάθεια για νευρολογικά τεστ, καθώς ήταν τα γενέθλιά του.

astynomikos281231
Ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης

Ωστόσο, ο οργανισμός του άτυχου αστυνομικού δεν άντεξε και στις 12.34 χθες το μεσημέρι η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά, μία ημέρα μετά τα γενέθλιά του. Είχε προηγηθεί ο ακρωτηριασμός του χτυπημένου του ποδιού από τη φωτοβολίδα, σε μια ύστατη προσπάθεια των γιατρών να τον επαναφέρουν. Από το πόδι του είχε αφαιρεθεί αρχικά ένα μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, 2 εκατοστών πάχους και 2 εκατοστών πλάτους, ενώ υπήρχαν κακώσεις σε ιστούς.

epeisodia111236
Ο συλληφθείς οπαδός του Ολυμπιακού

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή διμοιρίτη αυτόπτη μάρτυρα για τον τραυματισμό του συναδέλφου του. «Βλέπαμε την ανάφλεξη στο πόδι του, της ναυτικής φωτοβολίδας, πώς τη ζούσε. Ηταν αξιοπρεπέστατος, ούτε ούρλιαζε ούτε φώναζε ούτε τίποτα, μόνο παρακαλούσε να βγάλουμε από πάνω του αυτό το υλικό. Ηρθε πιο ψύχραιμος συνάδελφος αμέσως με το γάντι που είχε το αντίστοιχο, τράβηξε τα 3/4 της φωτοβολίδας. Εμεινε όμως ένα μέρος μέσα» ανέφερε.

astynomikos081232
Η στιγμή που η φωτοβολίδα πετυχαίνει τον αστυνομικό

«Αφού είχε δεχθεί τη φωτοβολίδα τη ναυτική, προτιμήσαμε να τον βάλουμε στο έδαφος για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Αφού τον βάζουμε, ήρθε και η εκρηκτική μολότοφ στο δεξί πόδι, όπου αυτή μάς έλουσε όλους όσοι ήμασταν εκεί. Και εκεί, λοιπόν, ο συνάδελφος έπαθε εσωτερική αιμορραγία» πρόσθεσε. Ακολούθησε γέφυρα σωτηρίας του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, στο οποίο δόθηκε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ομως οι γιατροί δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που είχαν προκληθεί σε ζωτικά του όργανα. Ο 31χρονος υπαρχιφύλακας με καταγωγή από το Δημητρίτσι Σερρών υπηρετούσε στις διμοιρίες της ΥΑΤ στην Αθήνα. Στο πλευρό του όλες αυτές τις ημέρες στο νοσοκομείο ήταν οι γονείς και η δίδυμη αδελφή του που μένουν στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε μεγαλώσει ο άτυχος αστυνομικός. Για τη δολοφονική επίθεση έχει συλληφθεί ένας 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι πέταξε τη φωτοβολίδα στον 31χρονο και μετά την απολογία του προφυλακίστηκε για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και κατοχή βεγγαλικών. Μετά την τραγική εξέλιξη θα ενημερωθούν οι δικαστικές Αρχές, προκειμένου να τροποποιηθεί το κατηγορητήριο μετά τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού.

astynomikos08123
Η ναυτική φωτοβολίδα

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση άλλων εμπλεκομένων στα επεισόδια προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης. «Η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του και η οφειλόμενη ανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για Δικαιοσύνη» τονίζει σε ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου με αφορμή τον θάνατο του άτυχου αστυνομικού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...