Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Γιώργος Αγγελόπουλος – Δήμητρα Βαμβακούση: Ταξίδι στη Σκιάθο

Η Δήμητρα Βαμβακούση και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έκαναν ένα...

Η πιο δύσκολη επέτειος γάμου για Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον

Την πιο δύσκολη επέτειο γάμου της ζωής τους γιόρτασαν...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Ο πατροκτόνος του Περιστερίου που λύτρωσε τη μάνα του από τον μεθύστακα τύραννο του σπιτιού

Το χρονικό ενός εγκλήματος βουτηγμένο στο αλκοόλ και τους ξυλοδαρμούς

Μουδιασμένοι από το ειδεχθές έγκλημα που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Περιστέρι, όπου ένας 35χρονος άνδρας κατακρεούργησε με ένα μαχαίρι τον 62χρονο πατέρα του, εξακολουθούν να είναι οι κάτοικοι της περιοχής.

patroktonos020142

Στο πλευρό του 35χρονου πατροκτόνου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η μητέρα του, καθώς, όπως αποκαλύπτεται από μαρτυρίες, το θύμα συχνά πυκνά είχε βίαια ξεσπάσματα εξαιτίας του αλκοόλ και την κακοποιούσε σωματικά και ψυχικά. Η δεύτερη κατά σειρά δολοφονία που διαπράττει γιος σε βάρος του πατέρα του μέσα σε 10 μέρες αναδεικνύει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις μετά την πανδημία του κορονοϊού.

patroktonos020141
Ο 35χρονος πατροκτόνος την ώρα που οδηγείται στον εισαγγελέα

Ο 35χρονος πατροκτόνος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς έσφαξε τον πατέρα του με ένα μαχαίρι μόλις 6 εκατοστών μέσα στο σπίτι τους στην οδό Κολωνού 24 στο Περιστέρι. Ο γιος μαχαίρωσε πολλές φορές τον πατέρα του στον λαιμό και τον θώρακα, ενώ μία μαχαιριά στον μηρό ήταν η μοιραία, καθώς του προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία.

Στη συνέχεια πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία για να πάνε να τον συλλάβουν, ομολογώντας την πράξη του. Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο βρήκαν τον νεαρό και τη μητέρα του σε άθλια κατάσταση, ενώ η γυναίκα έδειχνε πως ήταν κακοποιημένη… Κατά την παράδοσή του στους αστυνομικούς ο 35χρονος τους είπε: «Θόλωσα, ήθελα να σώσω τη μάνα μου. Ηταν βίαιος απέναντι σε όλους». Οπως είπε, ο πατέρας του πήγε ακόμη μια φορά στο σπίτι μεθυσμένος και προσπάθησε να χτυπήσει τη μητέρα του, με αποτέλεσμα ο ίδιος να «θολώσει» και να του επιτεθεί.

Ανέφερε, επίσης, ότι την κακοποιούσε συχνά. Λόγω των συχνών κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας, είχε φύγει από το σπίτι της οικογένειας η μικρότερη αδελφή του δράστη, η οποία μένει μόνη της. Ο 35χρονος διακομίστηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς λόγω της μανίας με την οποία κάρφωνε τον πατέρα του τραυμάτισε το χέρι του και οι γιατροί τού έκαναν ράμματα. Γείτονες που γνώριζαν την οικογένεια των ομογενών από το Ουζμπεκιστάν κατέθεσαν ότι υπήρχε ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας.

patroktonos02014
Η μητέρα του δράστη πέφτει κλαίγοντας στην αγκαλιά του

«Ο 62χρονος έπινε, είχε ξαναέρθει Αστυνομία εδώ» δήλωσε γείτονας για την οικογενειακή τραγωδία. Μάλιστα, είχε συλληφθεί το 2017 για κακοποίηση, σε ένα περιστατικό ξυλοδαρμού όπου ο γιος είχε μπει στη μέση για να χωρίσει τον πατέρα του και τη μητέρα του, επειδή τη χτυπούσε.

Εναντίον του 35χρονου πατροκτόνου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Μαζί του στα δικαστήρια ήταν η μητέρα του, η οποία κατέθεσε στους αστυνομικούς: «Ο σύζυγός μου ήταν επιθετικός. Με χτυπούσε πολλές φορές. Τα παιδιά έβλεπαν όσα βίωνα ενώ βιαιοπραγούσε και σε βάρος τους. Την ώρα του τσακωμού εγώ ήμουν στο δωμάτιο. Ακουσα τις φωνές και, όταν βγήκα, τον είδα πεσμένο στο πάτωμα, ματωμένο».
{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...