Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ιάκωβος Μυλωνάς: «Έχουμε πολλά παράσιτα και ποντίκια στον χώρο»

Γράφει έργα, σκηνοθετεί, κάνει παραγωγές, παίζει σε σίριαλ, ταινίες,...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...

Catwalk για καλό σκοπό

Ενα διαφορετικό catwalk παρακολούθησαν όσοι έδωσαν το «παρών» στο...

Πιπεράτες αποκαλύψεις από τη 44χρονη Ρέμπελ Γουίλσον

Πάταγο κάνει η αυτοβιογραφία της Ρέμπελ Γουίλσον πριν καν...

Just Greek, just… delicious: Δύο νέα παιδιά από τα Μέγαρα έμαθαν τους Αγγλους να… τρώνε

Το εστιατόριο που έφτασε στην κορυφή όλων των επιχειρήσεων στην Αγγλία

Mε το σπουδαιότερο βραβείο ανά χείρας για το καλύτερο take away σε ολόκληρη την Αγγλία, δύο νέα παιδιά από τα Μέγαρα Αττικής κατάφεραν να κάνουν ένα όνειρο ζωής πραγματικότητα.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Eνα επίτευγμα ιδιαίτερα δύσκολο, αν σκεφτεί κανείς πόσα τέτοιου είδους μαγαζιά υπάρχουν σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για το ελληνικό εστιατόριο Just Greek στο Πένριθ, στην Αγγλία, το οποίο πρώτη η «Espresso» είχε προαναγγείλει πριν από έναν χρόνο μέσω του ιδιοκτήτη του Γιάννη Παπαμελέτη, ενός πραγματικά δραστήριου νέου από τα Μέγαρα, ο οποίος, μαζί με τη σύντροφό του Μαρία Σκαρλάτου, κατάφερε το ακατόρθωτο.

just greek05014
Ο Γιάννης Παπαμελέτης και η Μαρία Σκαρλάτου με το βραβείο

Αυτό που επιζητούσαν εδώ και δύο χρόνια χιλιάδες επιχειρήσεις στην Αγγλία κατάφεραν δύο Ελληνόπουλα. Το κατάστημα του ζευγαριού, το οποίο το δουλεύει μόνο του στην πόλη Πένριθ, στη βόρεια Αγγλία, διακρίθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις στην κατηγορία του. Φυσικά και δεν είναι το πρώτο βραβείο που παίρνει, καθώς με τις ιδιαίτερες παραδοσιακές γεύσεις του από τα Μέγαρα κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού της βόρειας Αγγλίας, το οποίο με τις ψήφους του αντάμειψε τους δύο νέους για τους κόπους τους και αναγνώρισε την αγάπη τους για αυτό που κάνουν.

Οι δύο ερωτεύμενοι ιδιοκτήτες έφυγαν πριν από μερικά χρόνια για μια καλύτερη ζωή. Τη σκληρή και επίπονη δουλειά δεν τη φοβήθηκαν ποτέ. Αντιθέτως, δοκιμάζοντας τις γεύσεις, κατάφεραν να κεντρίσουν όλο και περισσότερο κοινό. Ο Γιάννης Παπαμελέτης μάλιστα, λίγες ώρες πριν το 2024 μπει στη ζωή μας, έγραψε στο προφίλ του: «Ενας χρόνος με πολλές προκλήσεις, με τα πάνω και τα κάτω του, όπως σε όλους μας. Μακριά από την πατρίδα, την οικογένεια, τους φίλους και τις φίλες μας, αλλά με μια κοινωνία εδώ άλλο πράγμα, δεν νιώσαμε στιγμή ξένοι ή μόνοι μας. Στήριξη; Απεριόριστη, από την πρώτη στιγμή.

Πάντα στη ζωή κάτι χάνεις, κάτι βρίσκεις, έτσι είναι. Φτάσαμε στην κορυφή των επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Αγγλία και είμαστε οι δυο μας, αλλά ο μόχθος μας και η δουλειά μας αναγνωρίζεται από τους ανθρώπους εδώ και μόνο ευγνωμοσύνη μπορούμε να νιώθουμε. Είναι μέρες που με πιάνει το παράπονο που δεν έχω τον πατέρα μου εδώ μαζί μας, όπως και η Μαρία τον δικό της, και θα την ευγνωμονώ και θα την αγαπώ πάντα. Είναι πάντα δίπλα μου, ναι, σε όλα και τα τελευταία χρόνια που είμαστε εξωτερικό έχουμε ο ένας τον άλλον και είναι αρκετό. Να περάσετε όπως εσείς θέλετε την τελευταία νύχτα της χρονιάς, με όποιους θέλετε. Πιείτε, φάτε ή απλά αράξτε» ανέφερε συγκινημένος για το τεράστιο δώρο της αναγνώρισης που τους έφερε το 2023.

just greek050141
Το ελληνικό εστιατόριο Just Greek

Οι δυο τους, περιγράφοντας στην «Espresso» τις πρώτες πολύ δύσκολες στιγμές, ανέφεραν πως, όταν ξεκίνησαν το όνειρό τους, είχαν μόνο 280 ευρώ στην τσέπη τους. Ομως, με τη σκληρή δουλειά μπόρεσαν να φτάσουν στο βάθρο της αναγνώρισης και ο ξένος κόσμος να αγαπήσει τις παράξενες για εκείνους γεύσεις τους. «Είμαι ακόμα πολύ συγκινημένος και νιώθω ότι έχω μεγαλύτερες ευθύνες στην πλάτη μου με αυτό το βραβείο, καθώς ο κόσμος πλέον εδώ στην Αγγλία, με τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, γνωρίζει πολύ περισσότερο το μαγαζί μας. Δεν μπορώ ακόμα να το συνειδητοποιήσω. Είναι πάρα πολύ μεγάλο όλο αυτό.

Το βραβείο μας σίγουρα θα το κορνιζάρουμε. Εδώ μου πήρε καιρό να καταλάβω τι καταφέραμε όταν πήραμε το βραβείο της Περιφέρειας. Οταν καθίσαμε μετά στο τραπέζι και χαλαρώσαμε, μου είπε η Μαρία: «Είμαστε οι δυο μας. Ολοι οι άλλοι έχουν προσωπικό». Είτε είναι εστιατόρια είτε take away ή μπιραρία ή σαντουιτσάδικο. Δεν έχουμε προσωπικό από επιλογή. Θέλουμε να έχουμε την απόλυτη ευθύνη σε όλο αυτό που προσφέρουμε στον κόσμο που μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Το σημαντικό είναι ότι σε αυτή τη χώρα ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθειά σου όταν έχεις αξία. Αυτή είναι η διαφορά στη νοοτροπία των λαών».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...