Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Άρχισε η δίκη για την υπόθεση βιασμών της 12χρονης – Όλα όσα συνέβησαν!

Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού, που κατηγορείται και αυτή για μαστροπεία επιτέθηκε μέσα στη δικαστική αίθουσα στον Ηλία Μίχο!

Μέσα σε κλίμα έντασης άρχισε χθες, για να διακοπεί για αύριο, η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης της σεξουαλικής κακοποίησης και μαστροπείας της 12χρονης μαθήτριας από τον Κολωνό.

Οι 26 κατηγορούμενοι της υπόθεσης –ανάμεσά τους ο Ηλίας Μίχος αλλά και η 38χρονη μητέρα της ανήλικης– οδηγήθηκαν στα δικαστήρια υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας, ενώ από νωρίς το πρωί έξω από τη δικαστική αίθουσα είχαν συγκεντρωθεί μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης της ανήλικης.

Η μητέρα της 12χρονης οδηγείται φορώντας χειροπέδες στη δικαστική αίθουσα

Η δίκη, η οποία θα διεξαχθεί εν τέλει -με απόφαση του δικαστηρίου- κεκλεισμένων των θυρών, άρχισε σε υψηλούς τόνους, με τη μητέρα της 12χρονης να επιτίθεται λεκτικά μέσα στο δικαστήριο στον 55χρονο Μίχο, φωνάζοντάς του «αλήτη και βιαστή».

Ένταση

Αμέσως αστυνομικές δυνάμεις την απομάκρυναν από την αίθουσα, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι. Στον διάδρομο της δικαστικής αίθουσας την περίμεναν συγκεντρωμένοι, οι οποίοι της φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης. Αντίθετα, ο 55χρονος Μίχος, όπως και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι της ζοφερής αυτής δικογραφίας έγιναν αποδέκτες αποδοκιμασιών από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι λίγο έλειψε να τους λιντσάρουν.

Ο Ηλίας Μίχος με κατεβασμένο βλέμμα και φορώντας μάσκα για τον κορονοϊό

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δικαστηρίου, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα έξω από τη δικαστική αίθουσα και τους αστυνομικούς να έχουν δημιουργήσει ένα «τείχος», προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδό τους στο ακροατήριο.

Λόγω της έντασης έξω από την αίθουσα ήταν σχεδόν αδύνατη η συνεδρίαση του δικαστηρίου, εντός του οποίου βρίσκονταν μόνο οι κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι τους. Τότε, η 20χρονη αδελφή της ανήλικης μαθήτριας βγήκε από τη δικαστική αίθουσα και, αφού ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους για τη συμπαράσταση, τους ζήτησε να διαλυθούν.

«Εκτιμάμε αυτό που κάνετε και σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας, αλλά η δίκη δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει αν συνεχίσετε. Εκτιμώ ό,τι έχετε κάνει, αλλά σας παρακαλώ πολύ να αποχωρήσετε. Αν περάσει το 18μηνο, όλοι αυτοί θα βγουν έξω. Πρέπει να ξεκινήσουμε. Σας ευχαριστώ όλους έναν προς έναν. Ηρθαμε εδώ για να δικαιωθούν η μάνα μου και η αδελφή μου, πρέπει να ξεκινήσουμε» είπε εμφανώς φορτισμένη η νεαρή κοπέλα στους συγκεντρωμένους, που φώναζαν συνθήματα σε βάρος δικαστών, αστυνομικών και δημοσιογράφων.

«Πακέτο» κατηγορουμένων συνοδεία αστυνομικών

Ποια καταθέτει πρώτη

Μετά την έκκληση της 20χρονης, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν σιγά σιγά να αποχωρούν και εντός της αίθουσας κληρώθηκαν οι ένορκοι και εκφωνήθηκαν τα ονόματα των 14 μαρτύρων κατηγορητηρίου, οι οποίοι θα εξεταστούν. Πρώτη αναμένεται να καταθέσει αύριο η θεία της ανήλικης, η οποία και αποκάλυψε την υπόθεση κακοποίησής της. Θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις των υπόλοιπων μελών της οικογένειάς της. Σε ό,τι αφορά τη 12χρονη, οι καταθέσεις της θα αναγνωστούν στο ακροατήριο, δεδομένου ότι η παρουσία της στη δίκη λόγω της ανηλικότητάς της δεν προβλέπεται.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν νομικοί, εάν ζητηθεί από τους κατηγορουμένους της υπόθεσης η παρουσία της στη δίκη, ώστε αυτή να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις τους και το αίτημά τους γίνει δεκτό από το δικαστήριο, τότε το νεαρό κορίτσι θα πρέπει να καταθέσει μόνο με τεχνικά μέσα μαγνητοσκόπησης και υπό την παρουσία παιδοψυχολόγου. Οπως αποφάσισε το δικαστήριο, η δίκη για την πολύκροτη αυτή υπόθεση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, δηλαδή χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

Το αίτημα υπέβαλαν οι δικηγόροι της ανήλικης, και με αυτό συντάχθηκαν και οι συνήγοροι των κατηγορουμένων. Υπέρ της διεξαγωγής της δίκης κεκλεισμένων των θυρών ήταν και η πρότασή της εισαγγελέως της έδρας για λόγους προστασίας της 12χρονης. Οι 26 κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, στο οποίο αποτυπώνεται το χρονικό της άγριας κακοποίησης της ανήλικης. Ωστόσο, «πρωταγωνιστές» της όλης υπόθεσης είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 55χρονος Μίχος αλλά και η μητέρα του παιδιού, στους οποίους αποδίδεται σειρά βαρύτατων κατηγοριών.

Ενας εκ των κατηγορουμένων, παρότι φοράει μάσκα, προσπαθεί να κρύψει τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του μπροστά στον φακό

Συγκεκριμένα, για τον Μίχο το βούλευμα αναφέρει πως είχε βιάσει την ανήλικη και έστελνε βίντεο και γυμνές φωτογραφίες της σε άνδρες που θα συνευρίσκονταν ερωτικά μαζί της αντί αμοιβής. Ακόμη, μετέφερε το παιδί σε συγκεκριμένα σημεία προκειμένου να συνευρεθεί με τους αγνώστους εντός του οχήματός τους. Τέλος, η κατηγορούμενη μητέρα του κοριτσιού δικάζεται για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας σε βάρος της κόρης, αλλά και για το κακούργημα της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

Οπως δέχεται το βούλευμα, η 37χρονη μέσω κινητού τηλεφώνου διέθεσε σε συγκεκριμένα πρόσωπα ηλεκτρονικά αρχεία του παιδιού της με γυμνό περιεχόμενο, με σκοπό την ερωτική συνεύρεση της ανήλικης κόρης της με άνδρες αντί αμοιβής. Η κατηγορούμενη αρνείται τις κατηγορίες από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της, έχοντας μάλιστα στο πλευρό της τόσο την ανήλικη κόρη της όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...