Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τραγωδία στο Μάτι: Υπάρχει και φιλότιμο

Την πυροσβεστική παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας...

Σε -φλεγόμενη- καλοκαιρινή τροχιά η Νατάσσα Μποφίλιου

Επειτα από τις εκρηκτικές χειμερινές εμφανίσεις της στη σκηνή...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Ο Λαζόπουλος διέψευσε το «Πρωινό» για την αιτία που βρέθηκε στο Υγεία

Ο Λάκης Λαζόπουλος συναντήθηκε με... το κούφωμα της πόρτας...

Πάνω από 150.000 επιχειρηματίες εκτιμάται ότι έχουν επισκεφτεί την έκθεση Consumer Electronics Show 2024 (CES 2024) στο Λας Βέγκας

Μάσκα Covid με WiFi και selfies από... drones

Η μεγαλύτερη τεχνολογική έκθεση στον κόσμο, που διοργανώνεται κάθε χρόνο τέτοιον καιρό στην «πόλη της αμαρτίας» και του τζόγου, στην έρημο της Νεβάδα των ΗΠΑ, κατέπληξε για άλλη μια φορά με τα φουτουριστικά επιτεύγματα της τεχνολογίας που παρουσίασε.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Ανάμεσά τους υπάρχουν κάποια gadgets που είναι τόσο «τρελά», ώστε μοιάζουν βγαλμένα από ταινίας επιστημονικής φαντασίας με «τραβηγμένο» σενάριο, καθώς μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν παγωτό σε κουτάκι αναψυκτικού, καθρέφτη «γιατρό» και «μορφωμένα» κιάλια για φυσιολάτρες. Να τα θαυμάσουν είχαν την ευκαιρία οι πάνω από 150.000 επιχειρηματίες που εκτιμάται ότι θα έχουν επισκεφτεί την έκθεση Consumer Electronics Show 2024 (CES 2024) στο Λας Βέγκας από την Τρίτη, που άνοιξε τις πύλες της, μέχρι και σήμερα, που ρίχνει «αυλαία».

Για να παρουσιάσουν στα περίπτερα ό,τι καλύτερο βγήκε από τα τεχνολογικά τους εργαστήρια διαγωνίστηκαν πάνω από 3.500 εταιρίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο οργανισμός Consumer Technology Association που διοργανώνει τη CES.

Παγωτό σε κουτάκι αναψυκτικού

Παγωτό σε κουτάκι αναψυκτικού, που λειτουργεί όπως οι κάψουλες του καφέ, παρουσίασε η Cold Snap. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να το παίρνει κανείς μαζί του στο γραφείο, στο πανεπιστήμιο ή στο ξενοδοχείο. Κάθε κουτάκι περιέχει διαφορετική γεύση παγωτού και έναν μηχανικό αναδευτήρα.

ekthesi las vegas120145

Οποιος θέλει να φάει παγωτό βάζει το κουτάκι στη μηχανή «στιγμιαίου παγωτού» της Cold Snap, κόστους περίπου 450 ευρώ, και η συσκευή καταψύχει, ενώ παράλληλα ανακατεύει τα υλικά στο εσωτερικό του. Σε δύο λεπτά βγάζει έτοιμο το παγωτό, ενώ το μηχάνημα δεν χρειάζεται καθαρισμό, καθώς αρκεί να αφαιρέσει κανείς το κουτάκι και να το πετάξει.

«Έξυπνα» κιάλια

«Μορφωμένα» κιάλια για φυσιολάτρες παρουσίασε η Swarovski Optik. Οταν κανείς κοιτάξει ένα πουλί, τα «έξυπνα» κιάλια βγάζουν έναν κόκκινο κύκλο γύρω του. Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να μάθει το είδος του πουλιού. Αν στρέψει δε έναν διακόπτη ώστε να εμφανιστεί στον φακό στα κιάλια ένα κόκκινο βέλος, τα κιάλια απομνημονεύουν τη θέση του πουλιού.

ekthesi las vegas120146

Ετσι, όταν τα δώσει σε κάποιον φίλο του, το κόκκινο βέλος θα τον κατευθύνει μέχρι το ακριβές σημείο στο οποίο κάθεται το πουλί. Ενεργοποιώντας την επιλογή «σκίουρος», τα κιάλια, που θα κοστίζουν 4.380 ευρώ, μπορεί να κάνουν την ίδια δουλειά με οποιοδήποτε θηλαστικό ζει παντού.

Drone για selfies

Τέλος στα «σελφοκόνταρα» φιλοδοξεί να βάλει το drone σε μέγεθος παλάμης HOVERAir X1, που κοστίζει 485 ευρώ. Οταν κανείς το τοποθετήσει πάνω στην παλάμη του, ώστε η κάμερα να κοιτάζει προς το πρόσωπό του, το drone χρειάζεται μόνο 3 δευτερόλεπτα για να απομνημονεύσει το πρόσωπο στο οποίο πρέπει να επικεντρωθεί.

ekthesi las vegas120142

Στη συνέχεια μπορεί να απογειωθεί μέχρι ύψος 15 μέτρων και είτε να παραμείνει σταθερό είτε να ακολουθεί τον ιδιοκτήτη του με ταχύτητα μέχρι 24 χλμ την ώρα. Ο ιδιοκτήτης του μπορεί να δείχνει στο drone, που βγάζει αυτόματα βίντεο και φωτογραφίες, σε ποιο σημείο θέλει να μετακινηθεί με τις κινήσεις των χεριών του.

«Έξυπνος» καθρέφτης «γιατρός»

Ο «μαγικός καθρέφτης» που παρουσίασε η εταιρία NuraLogix μπορεί να κάνει check up, αλλά και διάγνωση κινδύνου για ασθένειες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αρκεί να σταθεί κανείς μπροστά στον «έξυπνο» καθρέφτη Anura MagicMirror επί 30 δευτερόλεπτα και αυτός θα καταγράψει τον ρυθμό με τον οποίο χτυπάει η καρδιά του, την κυκλοφορία του αίματος και μια σειρά από άλλα ιατρικά δεδομένα.

ekthesi las vegas120141

Στη συνέχεια, η Τεχνητή Νοημοσύνη θα διαγνώσει αμέσως τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού, διαβήτη, ηπατοπάθειας, καθώς επίσης την ψυχολογική κατάσταση και την πραγματική ηλικία του δέρματος του ανθρώπου που είχε στηθεί μπροστά του για να καθρεφτιστεί.

Ηλεκτρικό κολάν γυμναστηρίου

Το κολάν για το γυμναστήριο της Barunbio Energywear υπόσχεται καλύτερα αποτελέσματα στη γύμναση των μυών, μέσα από χαμηλής έντασης ηλεκτροσόκ που κάνει σε αυτούς. Μάλιστα, δεν λειτουργεί με μπαταρίες, καθώς φορτίζεται από τον στατικό ηλεκτρισμό που παράγεται από την τριβή του με το δέρμα κατά την κίνηση.

ekthesi las vegas120147

Στη συνέχεια απελευθερώνει ανεπαίσθητες ηλεκτρικές εκκενώσεις, οι οποίες ενεργοποιούν του μυς ώστε να αποδώσουν περισσότερο κατά τη γυμναστική. Την ιδέα για τα ηλεκτρικά κολάν για το γυμναστήριο είχαν τρεις ερευνητές από τη Νότια Κορέα, οι οποίοι αναζητούν πλέον επενδυτές.

Γυαλιά οράσεως με ακουστικά βαρηκοΐας

Η μεγάλη επιτυχία των γυαλιών οράσεως της EssilorLuxottica είναι ότι μοιάζουν όπως όλα τα άλλα. Στην πραγματικότητα, όμως, τα γυαλιά Nuance Audio έχουν ενσωματωμένα ακουστικά βαρηκοΐας τα οποία δεν φαίνονται.

ekthesi las vegas120144

Η πρωτοποριακή τεχνολογία των ακουστικών βαρηκοΐας τούς επιτρέπει να αυξήσουν την ένταση του ήχου που προέρχεται από την κατεύθυνση προς την οποία κοιτάει όποιος φοράει τα γυαλιά. Είναι ειδικά σχεδιασμένα για ανθρώπους με ήπια ή μέτρια απώλεια όρασης και αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ στις αρχές του φετινού φθινοπώρου, ενώ, θα αρχίσουν να πωλούνται στην Ευρώπη στο πρώτο μισό του 2025.

Μάσκα Covid με Wi Fi

Η μάσκα προστασίας από τον Covid-19 της Skyted δεν προστατεύει μόνο από τον κορονοϊό, αλλά επιτρέπει σε όποιον τη φοράει να κάνει και τηλεφωνικές κλήσεις. Διαθέτει Wi-Fi και μπορεί να συνδεθεί με το κινητό τηλέφωνο μέσω καλωδίου USB-C, ώστε να μιλήσει κανείς στο τηλέφωνο, χωρίς να τη βγάλει.

ekthesi las vegas120148

Είναι ειδικά σχεδιασμένη για να κρατάει στο εσωτερικό της το 80% από τον ήχο της φωνής, αλλά και να μπλοκάρει τον εξωτερικό θόρυβο. Αυτόν το καιρό οι δημιουργοί της συλλέγουν κεφάλαια μέσω του KickStarter για να βγει σύντομα η τεχνολογική μάσκα προς πώληση για σχεδόν 550 ευρώ.

Διαφανής τηλεόραση

Η τηλεόραση LG Signature OLED-T, που παρουσίασε η νοτιοκορεατική LG, μοιάζει με ένα απλό τζάμι. Οταν είναι κλειστή είναι πλήρως διάφανη, ενώ όταν κανείς την ανοίγει μπορεί να επιλέξει αν θα παραμείνει διάφανη γύρω από τα σημεία που προβάλλεται μια ταινία, επιτρέποντας στον τοίχο πίσω της να φαίνεται ή αν θα έχει ένα σκούρο πλαίσιο, σαν κανονική τηλεόραση.

ekthesi las vegas120143

Η διάφανη τηλεόραση της LG που παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους έχει οθόνη 77 ιντσών, είναι ασύρματη και έχει ανάλυση 4K, ενώ είναι σχεδιασμένη για να τοποθετείται στο κέντρο του δωματίου για να μοιάζει με γυάλινο διακοσμητικό έπιπλο όταν δεν λειτουργεί.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...