Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νεκρός από overdose ο πρώτος άντρας στη ζωή της πριγκίπισσας Βεατρίκης!

Ο γυναικάς Αμερικανός που λάτρευε τις κραιπάλες και υπήρξε...

Σαν Φρανσίσκο: Αφαντη ανήλικη κόρη κροίσου

Ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τη 16χρονη κόρη Αμερικανού κροίσου...

Αμαλία Ζαργιανάκη – Δραμουντάνη: H… καράτε Σταματάκαινα του «Σασμού»

Είναι η «γριά Σταματάκαινα» του «Σασμού», που συγκλόνισε στη...

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

«Ξεδόντιασαν» τη γεωργιανή σπείρα «VOR V ZAKONE» που είχε ρημάξει σπίτια στην Αττική με λεία πάνω από 200.000 €

«Ποντικοί» Α.Ε.

Αδίστακτη σπείρα Γεωργιανών, που είχε διαπράξει τουλάχιστον 35 διαρρήξεις σε σπίτια, μεταξύ των οποίων το διαμέρισμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στην περιοχή της Ακρόπολης, αλλά και της μητέρας του εισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιά, εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαρρηκτών.

Πρόκειται για ομάδα σκληρών ποινικών με ιεραρχία που θυμίζει την ιταλική Κόζα Νόστρα, φτάνοντας στο σημείο να απειλούν και να εκβιάζουν, οδηγώντας μάλιστα στην αυτοκτονία ένα θύμα τους. Η σπείρα ήταν δομημένη στο πλαίσιο των διεθνών εγκληματικών οργανώσεων και ομάδων του ευρασιατικού οργανωμένου εγκλήματος, με τον τίτλο «VOR V ZAKONE» (Thief in Law). Ο αρχηγός της, που συνελήφθη, είχε τον τίτλο «VOR», δηλαδή του ηγέτη και συντονιστή της ομάδας, και το όνομα του φιγουράριζε στην «κόκκινη» λίστα της Interpol ως «στόχος υψηλής αξίας των διωκτικών Αρχών της Ευρώπης».

listes15014
Από τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν από τις Αρχές

Η δράση της σπείρας άρχισε τον Οκτώβριο του 2022, αποκομίζοντας πάνω από 200.000 ευρώ από τις διαρρήξεις που έκαναν σε σπίτια στην Αττική και την περιφέρεια, σε συνεννόηση με Γεωργιανές αποκλειστικές νοσοκόμες. Οι νοσοκόμες τούς ανέφεραν ότι οι ασθενείς απουσίαζαν από το σπίτι τους και έτσι έμπαιναν ανενόχλητοι παραβιάζοντας τις κλειδαριές, χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος. Αποκαλούσαν τα διαμερίσματα «ζωντανά» ή «αγόρια», ανάλογα με το εάν κατοικούνταν ή όχι. Για «δίδυμα» έκαναν λόγο όταν είχαν διαρρήξει δύο διαμερίσματα του ίδιου ορόφου.

Ο Νο 2 της εγκληματικής οργάνωσης ήταν τρόφιμος ελληνικών φυλακών και συμμετείχε σε τουλάχιστον 18 διαρρήξεις, ενώ έδινε οδηγίες ακόμα κι όταν ήταν έγκλειστος σε άλλο μέλος της οργάνωσης πώς να εισαγάγει ναρκωτικά σε κατάστημα κράτησης, κρυμμένα σε… πουκάμισα, χωρίς να γίνει αντιληπτός. Εκτός από τις διαρρήξεις, η γεωργιανή μαφία είχε και δικό της… τοκογλύφο, ο οποίος διατηρούσε «γραφείο» δανεισμού χρημάτων και δεχόταν κλοπιμαία.

190818232435 astynomia arxeio pic

Τον Οκτώβριο του 2022 ο «VOR» και ακόμα ένα μέλος της οργάνωσης άσκησαν ιδιαίτερη ψυχολογική πίεση σε άλλο μέλος της ομάδας, με αποτέλεσμα αυτό να δώσει τέλος στη ζωή του με ένα υποπολυβόλο! Σε άλλη περίπτωση προχώρησαν σε απαγωγή συμπατριώτη τους λόγω χρεών που είχε προς έναν από τους κατηγορουμένους, ενώ στα τέλη Νοεμβρίου του 2023 τρία μέλη της συμμορίας αναζητούσαν άλλον Γεωργιανό και έσπασαν την πόρτα του σπιτιού του προκειμένου να αποπληρώσει ένα χρέος ύψους 25.000 ευρώ στον αρχηγό. Ο «στόχος» τους προσπάθησε να φύγει από την Ελλάδα χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Εκτός από τον αρχηγό συνελήφθησαν ακόμα έξι μέλη της σπείρας, όλα Γεωργιανοί.

Στις εφόδους που έκαναν αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών σε σπίτια μελών της σπείρας εντόπισαν μέχρι και 1.336 λίτρα ελαιόλαδο! Σε πολυκατοικία στην περιοχή της Ομόνοιας διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν διαμερίσματα-δωμάτια που λειτουργούσαν ως «κοινόβιος» ξενώνας αλλοδαπών αλλά και ως «studio» με 10 εκδιδόμενες αλλοδαπές γυναίκες. Από την έρευνα προέκυψε ότι στην πλειονότητά τους οι συλληφθέντες δεν είχαν εκδώσει ΑΦΜ ή δήλωναν μηδενικά εισοδήματα στο κράτος, ενώ ουδέποτε διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν. Παρ’ όλα αυτά, είχαν αποκτήσει τέσσερα αυτοκίνητα.

astynomia-peripoliko

Επίσης, κατασχέθηκαν 2.451 ευρώ, πιστόλι, περίστροφο και πιστόλι φωτοβολίδων, σπρέι πιπεριού, 67,9 γραμμάρια ναρκωτική ουσία, πλήθος φυσιγγίων, πλήθος αλκοολούχων ποτών, φορητοί υπολογιστές, πλήθος καμερών, κινητών, καρτών sim, υποδήματα, γυναικείες τσάντες και ρουχισμός, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και κλειδαριών, μαχαίρια, σουγιάδες και πλήθος ξιφιδίων, πίνακες ζωγραφικής, κουτί με εγχάρακτο το αστέρι «VOR V ZAKONE», πλήθος ρολογιών και άλλα πολύτιμα αντικείμενα που είχαν κλέψει από σπίτια.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...