Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σε -φλεγόμενη- καλοκαιρινή τροχιά η Νατάσσα Μποφίλιου

Επειτα από τις εκρηκτικές χειμερινές εμφανίσεις της στη σκηνή...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Ο Λαζόπουλος διέψευσε το «Πρωινό» για την αιτία που βρέθηκε στο Υγεία

Ο Λάκης Λαζόπουλος συναντήθηκε με... το κούφωμα της πόρτας...

Η «Βίλα Ελενα» των κατασκόπων

Κατάσκοποι της Ρωσίας φέρεται ότι ήταν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείου...

Δολοφονία 43χρονου Χαλκίδα: Η 38χρονη σκότωσε τον παιδικό φίλο του συζύγου της και κατά φαντασίαν εραστή της

Φόνισσα η ανιψιά μητροπολίτη

Στην εμμονή που είχε αναπτύξει για τον 43χρονο Σάκη Νικολάου η 38χρονη σύζυγος του παιδικού του φίλου και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών Π.Ρ. αποδίδεται το αδιανόητο έγκλημα στο κέντρο της Χαλκίδας που έχει συγκλονίσει τις οικογένειες θύματος και δράστιδος, καθώς επίσης την τοπική κοινωνία.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

«Αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει καμία» φέρεται ότι έλεγε με πείσμα η 38χρονη δράστιδα στον ξυλουργό Σάκη Νικολάου, τον οποίο σφαγίασε τελικά το πρωί του Σαββάτου έξω από το σπίτι του στην κεντρική οδό Ελευθερίου Βενιζέλου της Χαλκίδας, κοντά στο 4ο Γυμνάσιο. Στη φράση αυτή αποτυπώνεται η ένταση της εμμονής που είχε αναπτύξει η δολοφόνος, που είναι κόρη ψάλτη και ανιψιά μητροπολίτη σε μητρόπολη της Στερεάς Ελλάδας.

dolofonia220141
Ο 43χρονος άνδρας προχωρά στο πεζοδρόμιο λίγα μέτρα πριν δεχθεί τη φονική επίθεση από τη γυναίκα

Αυτόπτης μάρτυρας της φονικής επίθεσης, η σύζυγος του 43χρονου, που βλέποντας τη σκηνή από το μπαλκόνι ούρλιαζε τηλεφωνώντας στην Αμεση Δράση «ελάτε γρήγορα, σκοτώνει τον άνδρα μου»! Η 38χρονη παρέμεινε στη σκηνή του άγριου εγκλήματος με αιματοβαμμένα χέρια και κοντά της πεταμένα δύο μαχαίρια. Οπως έχει προκύψει κατά την προανάκριση, η 38χρονη αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και είχε αναπτύξει εμμονή με τον 43χρονο ξυλουργό Σάκη Νικολάου.

Φιλικές σχέσεις

Ο 43χρονος ξυλουργός παντρεύτηκε με τη σύζυγό του πριν από τρία χρόνια. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η σύζυγός του, δεν είχε πρόβλημα ή οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ανοιχτή αντιδικία. Ο σύζυγός της διατηρούσε στενή φιλική σχέση με τον σύζυγο της δράστιδος, καθώς κατάγονται από τα Λουκίσια.

dolofonia22014
Στο σημείο αυτό έγινε η επίθεση

«Δεν υπήρχε ερωτική σχέση μεταξύ θύτη και θύματος. Προφανώς για λόγους ερωτικούς ενοχλούσε η δράστιδα το θύμα, τους οποίους γνώριζε η σύζυγος, αφού είχε ενημερωθεί από τον θανόντα. Η σύζυγος είδε όλο το σκηνικό, γιατί ήταν στο μπαλκόνι του κτιρίου. Μην ακούσω τίποτα περίεργο ότι (σ.σ.: η δράστιδα) δεν ήταν καλά στα μυαλά της. Δεν υπάρχει αυτό» υποστήριξε ο δικηγόρος της οικογένειας του 43χρονου Θανάσης Τάρτης.

Η 38χρονη είναι γόνος οικογένειας κοντά στην Εκκλησία. Είναι κόρη ψάλτη, ενώ ο θείος της ανήλθε στην εκκλησιαστική ιεραρχία και έγινε μητροπολίτης. Η ίδια διατηρούσε κατάστημα στην παραλία της Χαλκίδας, το οποίο παραμένει κλειστό, ενώ στο παρελθόν είχε λειτουργήσει επιχείρηση με εκκλησιαστικά είδη. Είχε παντρευτεί με τον σύζυγό της από τα Λουκίσια Ευβοίας, αλουμινά στο επάγγελμα, και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά.

dolofonia220142
Ο 43χρονος Σάκης Νικολάου, το θύμα της επίθεσης

«Είναι σοκαρισμένη, τρεμάμενη και λίγο στον κόσμο της. Δεν είπε πολλά πράγματα, ζήτησε να ηρεμήσει λίγο και να βοηθήσουμε τα παιδιά και τον σύζυγό της. Δεν έχει ομολογήσει την πράξη, δεν είναι σε κατάσταση να απολογηθεί ακόμη» ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης της 38χρονης Θέμης Κωντσιλίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μόνο που ζήτησε από τους αστυνομικούς είναι να δει τον σύζυγό της και τα παιδιά της, ενώ, όπως είπε ο κ. Κωντσιλίδης, «παρακολουθείται από ψυχίατρο εδώ και τρεις μήνες». Ωστόσο, για τον δικηγόρο της οικογένειας του θύματος «πρόκειται για μια άψογα σχεδιασμένη και εκτελεσμένη ενέργεια που δείχνει έναν άνθρωπο με ιδιαίτερη οξυδέρκεια, με ιδιαίτερη λογική».

«Δεν το περίμενε»

Σε δυσχερή ψυχολογική κατάσταση, και η σύζυγος του 43χρονου θύματος. «Είναι συντετριμμένη, ήξερε πως αυτή η γυναίκα παρενοχλούσε στο παρελθόν τον σύζυγό της. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο» επεσήμανε για τη σύζυγο του 43χρονου ο δικηγόρος της οικογένειας.

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκίδας επισκέφτηκαν την 38χρονη οι γονείς της. Η μητέρα της δήλωσε ότι «πρέπει να είναι ιστορία καιρού. Μου είπε ότι λυτρώθηκε από αυτό που έκανε, γιατί προφανώς πιεζόταν πολύ», ενώ ο πατέρας της 38χρονης ανέφερε: «Είμαι σε μεγάλη σύγχυση. Σαφώς κάτι υπάρχει, δεν τους ξέρω αυτούς τους ανθρώπους. Δεν έχω ιδέα, δεν τους έχω δει ποτέ σπίτι τους. Το έμαθα τυχαία από το ίντερνετ και πήγα στην Αστυνομία. Δεν ξέρω, περιμένω να μάθω. Λογικότατος άνθρωπος ήταν και ήρεμος. Ως προς τις αρχές της, δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό, ούτε ποτέ είχε μία τέτοια διάθεση». Η 38χρονη έλαβε προθεσμία για το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή, ενώ για την ώρα δεν έχει πει τι της όπλισε το χέρι.

«Είχαν ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα»

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του ξυλουργού, το θύμα δεχόταν απειλές, καθώς η δράστιδα τον παρενοχλούσε συστηματικά με ερωτικό κίνητρο, χωρίς να έχουν συνάψει δεσμό. Ολα αυτά ο 43χρονος τα είχε πει στη σύζυγό του, αλλά και στον σύζυγο της δράστιδος.

«Από το τέλος του 2021, αρχές του 2022, το θύμα είχε έρθει στο γραφείο μου, εν γνώσει της συζύγου του και εν γνώσει και του συζύγου της δράστιδος, ζητώντας να λάβουν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της για να σταματήσει να τον παρενοχλεί. Τότε δεν έγιναν ασφαλιστικά μέτρα γιατί ο σύζυγος της δράστιδος παρενέβη και θεωρήσαμε ότι η υπόθεση έχει τακτοποιηθεί. Δεν είχαμε σοβαρές οχλήσεις. Υπήρξαν απειλές» παρέθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας του ξυλουργού. «Ο σύζυγος της δράστιδος ήταν ίσως ο καλύτερος φίλος του θύματος» είπε, ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπήρχε ερωτικός δεσμός μεταξύ θύτη και θύματος. Τα θέματα τα οποία αντιμετώπιζε με την 38χρονη το θύμα τα είχε μοιραστεί και με τον αδελφό του.

«Μου είχε εκμυστηρευτεί ότι τον ενοχλεί. Αλλά εδώ και δύο χρόνια μού είχε πει πως είχε σταματήσει. Και ξαφνικά έγινε αυτό που έγινε. Δεν είχε προηγηθεί κάτι. Δεν είχαν καμία άλλη σχέση. Ο άνδρας της ήταν φίλος του αδελφού μου και την ξέραμε ως σύζυγο του φίλου του αδελφού μου» περιέγραψε ο αδερφός του θύματος.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...