Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Κινέζος που για 28 ολόκληρα χρόνια ζούσε διπλωμένος στη μέση είδε τον…...

«Είμαι χαρούμενος, έχω ελπίδα» δήλωσε Κινέζος που πέρασε 28...

Πένθος για την Μπιζόγλη, «έχασε» τον πατέρα της

Πολύ στενόχωρο και δύσκολο θα είναι για την αγαπητή...

Η Σκορδά δεν βλέπει… μέλλον στον Σκάι

Η Σκορδά είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έβρισε την εισαγγελέα μετά την απόφαση «καταπέλτη»

Κούγιας: «Αν δεν αθωωθεί, θα παραιτηθώ από το λειτούργημα του δικηγόρου»

Το άγριο ξέσπασμα της Ρούλας Πισπιρίγκου προκάλεσε η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου στη δίκη για την υπόθεση θανάτου της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η 35χρονη μητέρα από την Πάτρα, όταν άκουσε την εισαγγελέα να λέει αργά το βράδυ της Πέμπτης πως «η μόνη ατυχία της μικρής Τζωρτζίνας ήταν ότι την είχε μητέρα», βγήκε θυμωμένη από την αίθουσα, στολίζοντας μάλιστα με… γαλλικά την εισαγγελική λειτουργό. «Αντε γ@@@ σου» ψέλλισε η 35χρονη αποχωρώντας από το δικαστήριο, με την εισαγγελέα και τα μέλη της έδρας να μη δίνουν σημασία στην προσβολή της.

pispirigkou12014

Οργισμένη τις στιγμές εκείνες η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε από τους αστυνομικούς να τη βγάλουν από την αίθουσα, από την οποία αποχώρησε με γρήγορο βηματισμό χωρίς να ακούσει καν το «διά ταύτα» της εισαγγελέως, δηλαδή την πρότασή της για ενοχή της σχετικά με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας με χορήγηση κεταμίνης.

Η στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν ήταν όμως αυτή καθ’ όλη τη διάρκεια της μαραθώνιας εισαγγελικής αγόρευσης. Τις πρώτες ώρες η 35χρονη άκουγε με μεγάλη προσοχή την εισαγγελέα, όμως όσο οι ώρες περνούσαν και άρχισε να καταλαβαίνει ότι η κυρία Σπυριδωνίδου θα ταχθεί υπέρ της ενοχής της έδειχνε ταραγμένη. Πολλές στιγμές μάλιστα είχε το κεφάλι της σκυμμένο στο πάτωμα, ενώ πολύ συχνά έγραφε σημειώματα και τα έδινε στη συνεργάτιδα του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια.

pispirigkou270141
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά την άφιξή της στο δικαστήριο

Ακριβώς πίσω από τη Ρούλα Πισπιρίγκου κάθονταν τα μέλη της οικογένειάς της, ο πατριός της, η αδελφή της Δήμητρα και η μητέρα της. Ολοι άκουγαν το βαρύ «κατηγορώ» της εισαγγελέως σκυθρωποί, με εξαίρεση την αδελφή της κατηγορουμένης, η οποία κάποιες φορές σχολίαζε χαμηλόφωνα την εισαγγελική αγόρευση. Πιο πίσω βρισκόταν ο Μάνος Δασκαλάκης, παρακολουθώντας και εκείνος με μεγάλη προσοχή την εισαγγελέα. Η κυρία Σπυριδωνίδου δέχτηκε με την πρότασή της ότι το κίνητρο της κατηγορουμένης να σκοτώσει το παιδί της ήταν η εμμονή της με τον Μάνο Δασκαλάκη. «Η Τζωρτζίνα έζησε ό,τι πιο εφιαλτικό μπορούσε να ζήσει ένα παιδί. Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στο παιδί ήταν αυτό της κατηγορουμένης» είπε η εισαγγελέας και συμπλήρωσε: «Το παιδί έγινε εργαλείο στα χέρια της για να χειριστεί τον κ. Δασκαλάκη κάθε φορά που την εγκατέλειπε. Και αυτό σε κάνει να τρελαίνεσαι».

pispirigkou27014

Κομμάτι κομμάτι η εισαγγελική λειτουργός ένωνε για περίπου 12 ώρες το «παζλ» αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης, χωρίς να αφήσει κανένα στοιχείο και καμία μαρτυρική κατάθεση που να μην τα σχολιάσει. Διεξοδικά αναφέρθηκε σε αντιφάσεις της 35χρονης κατά την απολογία της, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που απάντησε και στον Αλέξη Κούγια, ο οποίος είχε αναφέρει σε πολλές συνεδριάσεις πως η εντολέας του δεν έκλαιγε σαν τους Ρομά στα νοσοκομεία!

«Εντυπωσιάζει η απάθειά της. Μας είπε ότι ήταν ψύχραιμη στην Τζωρτζίνα γιατί είχε χάσει τα άλλα δύο παιδιά. Και εδώ γιατί άρχισε να κλαίει όταν απολογούνταν; Και συμπληρώνω και λέω ότι δεν κλαίνε μόνο οι Ρομά. Δεν υπάρχει μάνα που να βλέπει το παιδί της να ψυχορραγεί και να μην κλάψει» τόνισε η εισαγγελέας και, ολοκληρώνοντας την αγόρευσή της, είπε: «Δυστυχώς, μερικές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά και το πιο ευφάνταστο σενάριο».

pispirigkou110141

Από τη δικαστική αίθουσα κατά τη διάρκεια της αγόρευσης της κυρίας Σπυριδωνίδου απουσίαζε ο κ. Κούγιας και η κατηγορούμενη μητέρα εκπροσωπούνταν από συνεργάτιδές του. Παρ’ όλα αυτά, ο συνήγορος μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό σταθμό χαρακτήρισε «ταπεινού επιστημονικού περιεχομένου» και «επιπέδου μεσημεριανής εκπομπής lifestyle» την αγόρευση της εισαγγελέως και δήλωσε μάλιστα ότι αν δεν αθωωθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου θα παραιτηθεί από το «λειτούργημα» του δικηγόρου.

«Αδιάσειστο το στοιχείο της κεταμίνης»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Πάτρας, με την εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να είναι καταπέλτης απέναντι στη μητέρα των αδικοχαμένων παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στη χορήγηση της κεταμίνης στη μικρή Τζωρτζίνα, με τους ιατροδικαστές Δημήτρη Γαλεντέρη και Γρηγόρη Λέων να σχολιάζουν όσα εκτυλίχθηκαν.

pispirigkou260142
Στο νοσοκομείο με την Τζωρτζίνα

«Να πω και εγώ ότι ευτυχώς καταρρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί για τους γιατρούς σχετικά με τη μικρή Τζωρτζίνα, καταρρίφθηκε και το σενάριο για τη μεταμόσχευση οργάνων, το οποίο υπαινίχθηκε και το οποίο το θεωρώ απαράδεκτο, και αναδείχθηκε η προσπάθεια επαναφοράς στη ζωή της Τζωρτζίνας» είπε αρχικά, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης και συνέχισε:

pispirigkou270142

«Καταρρίφθηκε η προσπάθεια να αντιστρέψουν τα ιατρικά έγγραφα, τα οποία είναι και το πιο αδιάσειστο στοιχείο. Θεωρώ πως η υπεράσπιση, αν ήθελε να παρουσιάσει μια υπόθεση από άλλη οπτική γωνία, θα έπρεπε να παρουσιάσει αιτία θανάτου επιστημονικά τεκμηριωμένη. Εως τώρα δεν έπεισε κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα να μείνουμε στο πιο αδιάσειστο στοιχεί, όπου είναι η κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας».

Ο ιατροδικαστής αναφέρθηκε και σε όλους τους επιστήμονες που τέθηκαν ενάντια στους γιατρούς κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας για την υπόθεση. «Ενα δικαστήριο για να υιοθετήσει μία άποψη πρέπει να είναι τεκμηριωμένη, έτσι ώστε να έχει μία λογική σειρά και επιστημονικό ειρμό. Η κεταμίνη είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, συνεπώς θα έπρεπε να υπάρχει κάτι που να αποδεικνύει ότι δεν δόθηκε από την κατηγορουμένη» υποστήριξε.

pispirigkou270143

Αλλά και ο Γρηγόρης Λέων, σχολιάζοντας όσα εκτυλίχθηκαν στη δικαστική έκθεση, τόνισε πως η εισαγγελέας έχει τεκμηριωμένη άποψη ακόμη και ιατροδικαστικά, και μάλιστα συνάδει με τα επιστημονικά δεδομένα. «Είδα τεκμηριωμένη άποψη σχετικά με τον λόγο που πρέπει να γίνει δεκτή η αιτία θανάτου, που κατέγραψε και ο ιατροδικαστής, δηλαδή η θανατηφόρος λήψη κεταμίνης, η οποία προφανώς οδηγεί σε θάνατο» είπε, ενώ ξεκαθάρισε πως πρόκειται για μια ουσία που σκοτώνει, ειδικά αν τη χειριστεί κάποιος που δεν είναι ειδικός.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...