Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. σε σκάνδαλο «μαμούθ!»

Γυναίκα ψυχολόγος και μάλιστα αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε...

Κρινιώ Νικολάου: Γιορτάζει με μοναδικό τρόπο τα 30 χρόνια της μουσικής πορείας...

Εχουν περάσει 30 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της...

Λουκία Πιστιόλα: Tα καρφιά για «σταρλετίτσες του Instagram με followers» και η...

Τη σημαντική ηθοποιό του θεάτρου μας Λουκία Πιστιόλα τη...

Alert για την «πέμπτη νόσο»

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές σε ολόκληρη τη...

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Μενού ανθρωπιάς με φρουτάκια!

«Ήταν καλό παίκτης»! Οι ατάκες φωτιά του ιδιοκτήτη πρακτορείου για τον «Άλλο Άνθρωπο»

Καταιγιστικές εξελίξεις αναμένεται να δρομολογήσει στην υπόθεση του «Αλλου Ανθρώπου» Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου η διάταξη- φωτιά της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, σύμφωνα με την οποία τα χρήματα που συγκέντρωνε ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας από πλήθος επωνύμων και όχι μόνο, για να διοργανώνει συσσίτια, κατέληγαν σε προσωπικούς λογαριασμούς δύο συνεργατών του!

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μαγειρεύοντας για απόρους

Οπως άφησαν να διαρρεύσουν άτομα από το περιβάλλον του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ο οποίος φέρεται ότι ενδυόταν τον μανδύα του Καλού Σαμαρείτη για να… τζογάρει συστηματικά, ο επικεφαλής του «Αλλου Ανθρώπου» είχε εκφράσει την επιθυμία να εμφανιστεί αυτοβούλως χθες στον εισαγγελέα, προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ωστόσο, νομικές πηγές τονίζουν ότι θα ήταν ανώφελο να κάνει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο και δεν έχει χρεωθεί καν σε εισαγγελέα.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να μελετά τη διάταξη της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, πιθανότατα θα διατάξει προκαταρκτική εξέταση, την οποία δεν αποκλείεται να αναθέσει ακόμη και στην Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να διενεργήσει έρευνα. Κατόπιν το πόρισμα θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα κληθεί για εξηγήσεις ο Πολυχρονόπουλος. Κατόπιν η Εισαγγελία θα αποφασίσει για την άσκηση ή μη ποινικών διώξεων. Εν συνεχεία, στην περίπτωση που ασκηθούν διώξεις, η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή κι εκείνος, με τη σειρά του, θα καλέσει τους εμπλεκομένους σε απολογίες.

Επαιζε κάποια ποσά

Στο μεταξύ, σοκάρει η αποκάλυψη του ιδιοκτήτη πρακτορείου ότι ο επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Αλλος Ανθρωπος» έπαιζε τζόγο και ήταν καλός παίκτης! «Αυτός ο άνθρωπος έπαιζε κάποια παιχνίδια και πλήρωνε με την κάρτα του. Δεν του έχω κάνει κάποια εξυπηρέτηση. Πάντα, όταν βγάζει κάποιος κάποια χρήματα παραπάνω, μπορεί να γίνει έτσι. Ηταν πελάτης μας. Επαιζε κάποια ποσά. Ηταν ένας καλός παίκτης…» τόνισε ο ιδιοκτήτης πρακτορείου στον Alpha.

«Κατ’ εμέ, η Αρχή Ξεπλύματος ποτέ δεν κάνει λάθος. Ασφαλώς έχω δει τα δημοσιεύματα, όχι την ίδια την απόφαση, αλλά, όπως αποτυπώνεται εκεί, είναι μία πολύ προσεκτική διάταξη, η οποία λέει ότι οι λογαριασμοί του περιβάλλοντος του προσώπου “παγώνουν”, καθώς ο ίδιος δεν έχει λογαριασμό για τους λόγους που λέει η Αρχή. Οτι τα χρήματα δεν πήγαν για τον κοινωνικό σκοπό, αλλά ένα μεγάλο μέρος από αυτά πήγαν προς στοιχηματικές εταιρίες, είτε έγινε ανάληψη μετρητών» δήλωσε ο πρώην διευθυντής του ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος στο Open.

Η μητέρα του… «Αλλου Ανθρώπου»

Η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου αποκάλυψε ότι μεταφέρονταν χρήματα από δωρεές στον δικό της λογαριασμό! «Ναι, στον δικό μου λογαριασμό έμπαιναν και έρχεται (ενν.: γιο της) και πάμε και τα παίρνουμε» ήταν η απάντηση της κυρίας Παναγούλας σε σχετική ερώτηση. Αναφερόμενη σε όσα επισημαίνονται στη διάταξη της Αρχής, είπε: «Η σύνταξή μου είναι 280 ευρώ, ας ψάξουν να βρουν αν έχουμε περιουσία, να μας την πάρουν. Πολλές φορές παίρνει και τη δική μου σύνταξη, αν δεν έχει βενζίνη».

Η αδελφή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου επιβεβαίωσε, από την πλευρά της, ότι τα χρήματα έμπαιναν στον λογαριασμό της μητέρας τους και του συζύγου της. «Οποτε κάποιος ήθελε να βάλει χρήματα, έλεγε: “Να σας βάλω χρήματα στην τράπεζα;”» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν τους είχαν ελέγξει ποτέ. Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέταξε να δεσμευτούν όλοι οι λογαριασμοί του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και των συνεργατών του, αλλά και τα περιουσιακά του στοιχεία στο σύνολό τους, καθώς το μέγεθος των εσόδων από αυτή τη δραστηριότητα φτάνει τα 600.000 ευρώ!

Σοκαρισμένη η MasterChef Γωγώ Δελογιάννη «νόμιζα ότι είναι fake news»

Η λίστα των επωνύμων που στήριζαν τον «Aλλον Ανθρωπο» και στέκονταν πάνω από το καζάνι της κοινωνικής κουζίνας στα συσσίτια είναι ατελείωτη. Γι’ αυτό, η είδηση ότι η «ψυχή» του «Αλλου Ανθρώπου» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος κατηγορείται για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος έσκασε σαν βόμβα στην εγχώρια showbiz!

Ο συγγραφέας και ηθοποιός Κώστας Κρομμύδας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δεν έκρυψε την έκπληξή του για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας: «Είδα έναν άνθρωπο να μοχθεί, να νοιάζεται. Δεν θέλω να πιστέψω όσα άκουσα για τον Κωνσταντίνο» είπε και πρόσθεσε: «Είναι σαν να τρομοκρατούμε τον κόσμο να απέχει από όλες αυτές τις προσπάθειες». Η σεφ και πρώην παίκτρια του «MasterChef» Γωγώ Δελογιάννη, που βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στο πλευρό του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου μαγειρεύοντας εθελοντικά στην κουζίνα, έπεσε από τα σύννεφα μόλις έμαθε για τη διάταξη της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

«Στην κοινωνική κουζίνα δεν εργάζεται κανείς, γιατί είναι εθελοντική η συνεισφορά. Εγώ βοηθάω εκεί, δεν εργάζομαι» είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Στην αρχή πίστεψα ότι είναι fake news. Ψάχνοντας βρήκα το πόρισμα, κατάλαβα ότι είναι μια έρευνα για μια δημόσια Αρχή σε βάθος ετών και πραγματικά δεν έχω λόγια. Δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω τι να πιστέψω. Πάντα μπαίνουμε στη διαδικασία οι άνθρωποι να λέμε: “Καλά, τόσο βλάκας είμαι, δεν είχα καταλάβει τίποτα;” Η απάντηση σε αυτό είναι: “Ναι, δεν είχα καταλάβει τίποτα”».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Τατιάνα Μπλάτνικ – Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Μόνο φίλοι ή μήπως κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι πραγματικά παίζει στο...

Πέφτει οριστικά αυλαία για τη «Μουρμούρα»

Tέλος η «Μουρμούρα»! Στο κατώφλι της 12ης σεζόν, η...

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ισχύει ότι πούλησα το σπίτι στην Κινέτα»

Επίσημη διάψευση από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την πώληση...

Στο Μιλάνο για δουλειές και relax η Αθηνά Οικονομάκου

Στις 26 Απριλίου έγινε γνωστό ότι η Αθηνά Οικονομάκου...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...