Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Έγινε η πρώτη εμφύτευση μικροτσίπ σε εγκέφαλο – Με «ευθύνη» του μεγιστάνα Ιλον Μασκ!

Ανθρωπος-cyborg

Την Κυριακή «γεννήθηκε» σε εργαστήριο εταιρίας του Iλον Μασκ ο πρώτος άνθρωπος-cyborg στον κόσμο, που θα μπορεί να ελέγχει τις έξυπνες συσκευές μόνο με τη σκέψη του. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ανακοίνωσε με περηφάνια ότι τοποθετήθηκε με επιτυχία στον εγκέφαλο του πρώτου εθελοντή το φουτουριστικό μικροτσίπ που ανέπτυξε η Neuralink, με την ονομασία «Τηλεπάθεια».

Διαφημίζοντας το πείραμα της εταιρίας Startup που έχει ιδρύσει, ο Μασκ είπε ότι ο ασθενής «αναρρώνει καλά» και ότι «τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν μια υποσχόμενη δραστηριότητα νευρώνων». Οπως έγραψε στο δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Χ, το μικροτσίπ επιτρέπει στον εθελοντή να ελέγχει με… τηλεπάθεια, με τη σκέψη του, το κομπιούτερ ή το κινητό τηλέφωνό του και μέσω αυτών θα μπορεί στη συνέχεια να ελέγχει οποιαδήποτε «έξυπνη» συσκευή. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο υπεράνθρωπος με το μικροτσίπ θα μπορούσε να χρησιμοποιεί με τη σκέψη του εφαρμογές για κινητά, υπολογιστές ή τάμπλετ, μέσω των οποίων θα ελέγχει τη λειτουργία των «έξυπνων» συσκευών του σπιτιού, όπως η κουζίνα και το ψυγείο, της smart TV, αλλά επίσης τα φώτα και τη θέρμανση.

elon musk31014

Οπως ανέφερε ο Μασκ, σε πρώτη φάση το μικροτσίπ που εμφυτεύεται στον εγκέφαλο με χειρουργική επέμβαση θα είναι διαθέσιμο για άτομα που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια και τα πόδια τους. «Φανταστείτε πώς θα ήταν αν ο Στίβεν Χόκινγκ μπορούσε να επικοινωνήσει γρηγορότερα από έναν δακτυλογράφο ή αυτός που κάνει τις δημοπρασίες» έγραψε για να αναδείξει τον αντίκτυπο που θα έχει στην ποιότητα της ζωής των παράλυτων ή των ακρωτηριασμένων το εμφύτευμα.

Ο Ιλον Μασκ φιλοδοξεί μακροπρόθεσμα να προσφέρει το εμφύτευμά του σε όλους, ώστε να επιτρέψει την καλύτερη επικοινωνία με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να περιορίσει, σύμφωνα με τον ίδιο, τον «κίνδυνο για τον πολιτισμό μας» που δημιουργείται από την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η Neuralink, με έδρα το Φρίμοντ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, είχε πάρει το Μάιο το πράσινο φως της FDA, της αμερικανικής ρυθμιστικής Αρχής για τα φάρμακα και τις ιατρικές συσκευές. Το εμφύτευμά της, μεγέθους ενός νομίσματος, είχε ήδη τοποθετηθεί στον εγκέφαλο ενός πιθήκου μακάκου, ο οποίος κατάφερε να παίξει το βιντεοπαιχνίδι «Pong» χωρίς χειριστήριο ούτε πληκτρολόγιο. Η Neuralink συγκέντρωσε κάτι λιγότερο από 300.000.000 ευρώ από επενδυτές σε δύο δόσεις, τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...