Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: O «Αλλος Ανθρωπος» καίγεται στον… φούρνο μαρτυριών

Χασούρα 1.500.000 €

Με μία δήλωση μέσω των δικηγόρων του, ο ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Αλλος Ανθρωπος» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος απάντησε στην κατηγορία ότι τα χρήματα που συγκέντρωνε από τη διοργάνωση συσσιτίων και από χορηγίες κατέληγαν σε προσωπικούς λογαριασμούς δύο συγγενών του και από εκεί στα λεγόμενα… φρουτάκια!

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Κοινωνικής Κουζίνας, ο οποίος φέρεται ότι συγκρότησε εγκληματική οργάνωση, αποκομίζοντας περισσότερα από 600.000 ευρώ, τονίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο σε βάρος του και πως οι κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μαγειρεύοντας για απόρους

«Είκοσι εκατομμύρια γεύματα, με μετριοπαθείς υπολογισμούς. Είκοσι εκατομμύρια γεύματα σε ανθρώπους που δεν ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων για κάτι φαγώσιμο. Είκοσι εκατομμύρια γεύματα αγάπης σε παιδιά που δεν τσακώνονται μπροστά στους κάδους για τα σκουπίδια που πετούν στις λαϊκές αγορές.

Είκοσι εκατομμύρια γεύματα ελπίδας σε όποιον έχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κριτήρια. Σε εκείνους που βιώνουν τις τραγικές συνθήκες του έσχατου ξεπεσμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης, στους ανέργους, στους αστέγους, στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας, στο καμένο Μάτι, στις φωτιές από την Αλεξανδρούπολη έως την Αρχαία Ολυμπία, στη δομή της Μόριας στα χρόνια του κορονοϊού, στη σεισμόπληκτη Τουρκία, στην εμπόλεμη Ουκρανία, οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη και χρειάζεται βοήθεια» αναφέρεται στην αρχή της δήλωσης του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και αμέσως μετά τονίζεται:

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος σε μηχάνημα με «φρουτάκια»

«Τόσες ημέρες κατηγορούμαι και διαπομπεύομαι χωρίς να έχει απαγγελθεί σε βάρος μου οποιαδήποτε κατηγορία, χωρίς να με έχει καλέσει οιαδήποτε Αρχή να δώσω, έστω, εξηγήσεις, χωρίς να έχω κληθεί να πω την άποψή μου. Ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του “Αλλου Ανθρώπου”. Δεν έχω εταιρίες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο ούτε αυτοκίνητο ούτε περιουσία ούτε καταθέσεις ούτε θυρίδες ούτε πράγματα αξίας ούτε “παπάκι” καν.

Ακόμα και σήμερα κοιμάμαι στην κουζίνα του “Αλλου Ανθρώπου”, εκεί θα με βρείτε, και σήμερα, και αύριο. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Είναι απολύτως βέβαιον πως οι σε βάρος μου κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν. Ο “Αλλος Ανθρωπος”, ο άνθρωπος της βοήθειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνείδησης, του σεβασμού και σήμερα και αύριο θα μαγειρεύει φαγητό για όποιον έχει ανάγκη. Γιατί ο “Αλλος Ανθρωπος” είναι ο αληθινός άνθρωπος. Αυτόν, τον αληθινό άνθρωπο, έχουμε υποχρέωση να τον κρατήσουμε πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη πρέπει να μείνουν πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία».

Και ο πρόεδρος του ΣΕΗ και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρος Μπιμπίλας στήριζε το έργο του Πολυχρονόπουλου

Την ίδια ώρα, πάντως, «καίει» τον ιδρυτή του «Αλλου Ανθρώπου» η μαρτυρία πελάτη πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών, σύμφωνα με την οποία οι «κουλοχέρηδες» είχαν… αναστενάξει στα χέρια του ιδρυτή της Κοινωνικής Κουζίνας. «Επαιζε εδώ από το 2012. Εβαζε 3.000 ευρώ, έπαιρνε 2.000 ευρώ στο χέρι και τα 1.000 τα έπαιζε στα μηχανάκια κάθε μέρα. Από τότε που τον ξέρω εγώ έχει χάσει 1.500.000 ευρώ! Επαιζε δύο ευρώ το πάτημα, το μέγιστο ποντάρισμα του μηχανήματος» είπε ο συγκεκριμένος πελάτης του πρακτορείου.

Αρνείται κάθε εμπλοκή ο βοσκός κουνιάδος του Πολυχρονόπουλου

Ο κουνιάδος του ιδρυτή της Κοινωνικής Κουζίνας, ο οποίος… βόσκει πρόβατα στα ορεινά της Αίγινας, αρνείται κάθε εμπλοκή στην πολύκροτη υπόθεση του «Αλλου Ανθρώπου». Ο Παύλος Τζίτζης, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη διάταξη της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ισχυρίζεται ότι διευκόλυνε τον επικεφαλής του «Αλλου Ανθρώπου» και γαμπρό του «δανείζοντάς» του τον τραπεζικό λογαριασμό του «μόνο μία φορά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό συνέβη στο πλαίσιο προγραμματισμένου ταξιδιού του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς. Τότε, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας ζητούσε από τον κόσμο να συνεισφέρει με «πιπίλες, κρέμες και γάλα για βρέφη, ζεστά ρουχαλάκια, μπουφάν, κουβέρτες σκουφιά, κασκόλ, γάντια, τρόφιμα, κονσέρβες, ελαιόλαδο, μπολάκια συσκευασία, γεννήτριες και θερμαντικά για θέρμανση και σκηνές για τους εθελοντές και τους ανθρώπους», παραθέτοντας τον τραπεζικό λογαριασμό του βοσκού κουνιάδου του.

«Εγώ πήρα τα χρήματα και τα πήγα στον κουνιάδο μου… Κάπου εκεί, στα 20.000 ευρώ, δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα…» είπε ο Παύλος Τζίτζης σε συνομιλία με το protothema.gr, ο οποίος παραδέχτηκε πως, εξαιτίας αυτής της «εξυπηρέτησης», αναγκάστηκε να κόψει την κάρτα αναλήψεών του και να αλλάξει τράπεζα.
{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...