Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Τάκης» ο Αλβανός: Σκληρός του Ριζάι συνελήφθη σε έλεγχο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Το βαρύ «βιογραφικό» του 48χρονου

Αλβανός βαρυποινίτης συνελήφθη σε συνοριακό έλεγχο διαβατηρίων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»! Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση με έκρηξη.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Ο συλληφθείς από την Αλβανία ήταν γνωστός ως «Τάκης» ή «Νότης» στην Ελλάδα, φίλος του διαβόητου Αλβανού κακοποιού Αλκέτ Ριζάι, και έχει βαρύ ποινικό παρελθόν αλλά και διασυνδέσεις με την Greek Mafia και σκληρούς ποινικούς. Ο 48χρονος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια του αεροδρομίου, όπου διαπιστώθηκε πως σε βάρος του υπήρχε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση, έκρηξη στο αυτοκίνητο και άλλα.

takis alvanos010241
O 48χρονος κολλητός του που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ο 48χρονος Αλβανός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 10.000 ευρώ, και πλέον αναμένεται το Δικαστικό Συμβούλιο να αποφανθεί για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του. Ο «κολλητός» του Ριζάι συνελήφθη επιστρέφοντας σκόπιμα από το Λονδίνο «για να απολογηθεί για το ένταλμα σε βάρος του και με δεδομένη τη σύλληψή του κατά τον έλεγχο διαβατηρίων», όπως επεσήμανε ο συνήγορός του Χρήστος Μαυρομάτης. Τα στοιχεία στη δικογραφία αποδίδουν έμμεσα ρόλο εμπλοκής του στην έκρηξη στο παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, το οποίο εξερράγη εν κινήσει στην Αττική Οδό, μέσα στο οποίο επέβαιναν δύο Αλβανοί που εξαϋλώθηκαν. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Η ένοπλη επίθεση στο μπαρ Joy

Ο 48χρονος είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για εμπλοκή στην ένοπλη επίθεση που έγινε στο μπαρ Joy της Γλυφάδας τον Οκτώβριο του 2017, από την οποία σκοτώθηκε ένα άτομο από την Αλβανία και τραυματίστηκαν ακόμα τρία. Για την υπόθεση αυτή στη συνέχεια είχε απαλλαχθεί με βούλευμα.

Ο «Τάκης ο Αλβανός» είχε συλληφθεί και το 2021 (21/01), έπειτα από τυχαίο έλεγχο που έκαναν άνδρες της Ασφάλειας Λαμίας σε πολυτελές BMW τζιπ στο οποίο επέβαιναν ο ίδιος, ένας τότε 50χρονος επιχειρηματίας με όνομα στη μαφία των νοτίων προαστίων, καθώς και ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι, που μόλις είχε πάρει άδεια από τις φυλακές και τον είχαν παραλάβει. Μετά τη σύλληψή του, ο 48χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ο Αλκέτ Ριζάι και ο επιχειρηματίας -που δήλωνε και αθλητικός παράγοντας– μετά την προσαγωγή τους και εφόσον δεν εκκρεμούσε σε βάρος τους ένταλμα αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο Αλβανός «Τάκης» προφυλακίστηκε, αλλά λίγο καιρό μετά βγήκε από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους. Η «συνάντηση» των τριών ποινικών στη Λαμία είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην Ασφάλεια Αττικής.

takis alvanos01024
Ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι

Το κόλπο με τις πλάκες χρυσού και τα 600.000 ευρώ

Το «βιογραφικό» του «Τάκη» έχει πολλά κεφάλαια. Μαζί με άλλους κατηγορήθηκε πως στις 22 Οκτωβρίου 2015 παγίδεψε μέσα σε ενεχυροδανειστήριο της οδού Ευτυχίδου στο Παγκράτι δύο Αυστριακούς «μανιακούς» συλλέκτες χρυσού.

  • Από τον Βασίλη Χήτο

Στο κόλπο ήταν και ο 43χρονος Ελληνας ενεχυροδανειστής, που πριν καν παραδώσει τα 19 κιλά χρυσού έβαλε συνεργούς του να αρπάξουν από τους ξένους επενδυτές τη βαλίτσα με τα 600.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του ανταλλακτηρίου-ενεχυροδανειστηρίου μόλις κατέφθασαν οι Αυστριακοί λεφτάδες προσποιήθηκε πως πάει για να τους φέρει τις πλάκες χρυσού. Οταν όμως αποχώρησε, λίγο μετά εισέβαλαν άλλοι Αλβανοί συνεργοί που τους άρπαξαν τη βαλίτσα και τους κλείδωσαν μέσα, ενώ για να γίνουν πιο πιστευτοί όταν κατέβασαν τα ρολά φυλάκισαν στο ενεχυροδανειστήριο την Αλβανίδα υπάλληλο αλλά και έναν 30χρονο Αλβανό. Τη σκηνοθετημένη ληστεία σχεδίασε ο 43χρονος σεσημασμένος για κλοπή ιδιοκτήτης, αλλά την εκτέλεση φέρεται ότι σχεδίασε ο «Τάκης». Οι δύο Αυστριακοί, με μεσάζοντες έναν Βούλγαρο και έναν Ιταλό, κατέφθασαν στην Αθήνα ως εκπρόσωποι ελβετικής εταιρίας και είχαν δώσει ραντεβού με τον ιδιοκτήτη για την αγορά των 19 κιλών χρυσού αντί 600.000 ευρώ.

Στη σκηνοθετημένη ληστεία συνέβησαν όμως και κωμικοτραγικά, καθώς ο 43χρονος «εγκέφαλος» είχε δίπλα του έναν Αλβανό, ο οποίος επικοινωνούσε στην αλβανική γλώσσα με τον 30χρονο ομοεθνή του, που ήταν μέσα στο κατάστημα, μέσω της εφαρμογής Viber, προκειμένου να καθυστερήσει τα θύματα για να γίνει η ληστεία και να διευκολύνει τους δράστες. Δεν ήθελε να καταλάβουν όμως τα υποψήφια θύματα ότι μιλούσε μαζί του, αλλά φαίνεται πως… χάθηκαν στη μετάφραση!

Η μεταφορά των εντολών φαίνεται να είχε πολλές ασάφειες και κενά, καθώς οι δράστες της ληστείας κλείδωσαν στο κατάστημα τον 30χρονο συνεργό, κατεβάζοντας με το κοντρόλ τα ρολά! Ο κλειδωμένος συνεργός έσπασε το κινητό του, δήθεν από τα «νεύρα» του, κρύβοντας το μισό σε μία ντουλάπα και το υπόλοιπο στη λεκάνη της τουαλέτας του θαύματος, όμως, χάθηκε και ο σκληρός δίσκος καταγραφής βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του ενεχυροδανειστηρίου.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...