Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Γιώργος Αγγελόπουλος – Δήμητρα Βαμβακούση: Ταξίδι στη Σκιάθο

Η Δήμητρα Βαμβακούση και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έκαναν ένα...

Η πιο δύσκολη επέτειος γάμου για Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον

Την πιο δύσκολη επέτειο γάμου της ζωής τους γιόρτασαν...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Εκδόθηκε το διαζύγιο της Πισπιρίγκου με τον Δασκαλάκη

Επίσημος χωρισμός

Δύο ξένοι και με τη… βούλα της Δικαιοσύνης είναι πλέον η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης, καθώς εκδόθηκε η απόφαση του διαζυγίου τους λίγο προτού ανακοινωθεί η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας και αρχίσει η δίκη για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών τους, της Μαλένας και της Ιριδας!

pispirigkou110141

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η απόφαση του διαζυγίου, η οποία κάνει δεκτά τα αιτήματα του Μάνου Δασκαλάκη, εκδόθηκε ερήμην της 35χρονης, ενώ την υποχρεώνει να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα.

Το ζευγάρι είχε αποφασίσει να χωρίσει στις 6 Απριλίου 2021, όμως οι συζητήσεις έμειναν στη μέση καθώς δύο ημέρες μετά η 9χρονη Τζωρτζίνα εισήχθη στο νοσοκομείο. Τον Δεκέμβριο του 2022 ο Μάνος Δασκαλάκης κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, μέσω του δικηγόρου του Δημήτρη Καράμπελα, στο αρμόδιο τμήμα του Πρωτοδικείου, ζητώντας να βγει το διαζύγιο εις βάρος της εν διαστάσει -τότε- συζύγου του, λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει για τη δολοφονία των τριών παιδιών τους. Μάλιστα, η αγωγή διαζυγίου είχε επιδοθεί τότε στη Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα στις φυλακές.

pispirigkou120141

Η συζήτηση της αίτησης είχε προγραμματιστεί για τις 2 Ιουνίου 2023 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, όμως η πλευρά της κατηγορούμενης μητέρας υπέβαλε αίτημα αναβολής εκδίκασης, το οποίο έγινε δεκτό από το δικαστήριο και ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 20 Οκτωβρίου. Εκείνη την ημέρα η 35χρονη υπέβαλε ανάλογο αίτημα, που όμως απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα να αρχίσει κανονικά η συζήτηση, παρουσία του πατέρα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών.

Το διαζύγιο Μάνου – Ρούλας ήταν μία τυπική διαδικασία, καθώς δεν έχουν καμία απολύτως επαφή από την ημέρα της σύλληψής της! Μάλιστα, όταν ο πρώην ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής πληροφορήθηκε το περιεχόμενο του κατηγορητηρίου, είχε σπεύσει να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.  Ο έγγαμος βίος του πρώην ζευγαριού ήταν αρκετά ταραχώδης, καθώς χαρακτηριζόταν από απιστίες και έντονους καβγάδες! Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε στην απολογία της η 35χρονη μητέρα από την Πάτρα, στις αρχές του περασμένου μήνα, όταν κλήθηκε να περιγράψει τη σχέση της με τον πρώην σύζυγό της.

Patra pispirigkou daskalakis

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην εξωσυζυγική σχέση που είχε ο Μάνος Δασκαλάκης, το 2018, με «μία γυναίκα που δούλευε σε μπαρ στην Πάρο και κάθε βράδυ πήγαινε με άλλον άνδρα», και ισχυρίστηκε πως εκείνη ήταν που είχε ζητήσει διαζύγιο από τον πατέρα των παιδιών της, ο οποίος παραδέχτηκε ότι την απατούσε και της είχε ζητήσει γονατιστός συγγνώμη. Στην απολογία της είχε αναφερθεί, όμως, και στη δική της εξωσυζυγική σχέση, σε διάστημα κατά το οποίο ζούσε -όπως είπε- χωριστά από τον τότε σύζυγό της. Οπως είχε πει χαρακτηριστικά, όταν ο Μάνος Δασκαλάκης έμαθε για τη σχέση της αυτή, τη χαστούκισε!

Στην αντεπίθεση

Με μήνυση, αγωγή αλλά και πειθαρχική αναφορά προειδοποίησε χθες την εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 35χρονη μητέρα, η οποία δικάζεται για την υπόθεση θανάτου της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, με χορήγηση κεταμίνης, αν και απούσα από τη δικαστική αίθουσα, διά του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια γνωστοποίησε στην εισαγγελική λειτουργό ότι θα προσφύγει εναντίον της στα αστικά και ποινικά δικαστήρια.

pispirigkou260141

Ο λόγος, όπως ανέφερε ο κ. Κούγιας, είναι η «ειρωνεία» της εισαγγελέως προς το πρόσωπο της κατηγορουμένης και ειδικά η φράση της, κατά την αγόρευσή της, «η μεγαλύτερη ατυχία που είχε η Τζωρτζίνα στη ζωή της είναι ότι είχε μητέρα την κατηγορουμένη». Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο συνήγορος, «η ειρωνεία προς την κατηγορουμένη πήγε σύννεφο τόσο από την πρόεδρο του δικαστηρίου όσο και από την εισαγγελέα». Από την πλευρά της, πάντως, η εισαγγελέας, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα είχε «κατακεραυνώσει» τη Ρούλα Πισπιρίγκου ζητώντας την ενοχή της σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είπε στον συνήγορο: «Να προσφύγετε!»

Επιπλέον, χθες ο κ. Κούγιας ζήτησε να κατατεθεί γραπτώς η πρόταση της εισαγγελέως, με την έδρα να απορρίπτει λίγο αργότερα το σχετικό αίτημά του και με τον ίδιο να επανέρχεται λέγοντας προς το δικαστήριο: «Αν στη δικογραφία εισέλθει οποιοδήποτε έγγραφο και ειδικά η πρόταση εισαγγελέως μετά το πέρας της διαδικασίας στο ακροατήριο, η υπεράσπιση θα προσβάλει τα πρακτικά για πλαστότητα».

pispirigkou20103

Το παραπάνω αίτημα υποβλήθηκε από τον κ. Κούγια εν μέσω των αγορεύσεων των συνηγόρων του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρη Γεωργακόπουλου και Δημήτρη Καράμπελα, οι οποίοι συντάχθηκαν με την εισαγγελική πρόταση για ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Η κεταμίνη δόθηκε στην Τζωρτζίνα εν ζωή και για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι χορηγήθηκε από την κατηγορουμένη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργακόπουλος, ενώ ο έτερος συνήγορος του Μάνου Δασκαλάκη στη δική του αγόρευση υποστήριξε το κίνητρο που έχει αποδοθεί στη Ρούλα Πισπιρίγκου, δηλαδή την εμμονή της με τον Μ. Δασκαλάκη. «Οσο η κατηγορουμένη ήταν μαζί με τον Δασκαλάκη ήταν καλά. Οταν έφευγε ο Δασκαλάκης, θόλωνε, της γύριζε το μάτι. Ο τρόπος να τον κρατήσει ήταν ο χειρότερος, αυτός που δεν χωράει ανθρώπινος νους» είπε ο κ. Καράμπελας, υποστηρίζοντας πως η Ρούλα Πισπιρίγκου «για να φέρει πίσω τον Δασκαλάκη, έφτασε στο έγκλημα».

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...