Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Δολοφονία στο Μεσολόγγι: Η σύλληψη Αλβανού αρχαιοκαπήλου και οι σχέσεις του με τον χασάπη

Περίεργος... φίλος

Νέο κύκλο καταθέσεων στην υπόθεση δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι δεν αποκλείεται να ανοίξει η σύλληψη ενός 36χρονου Αλβανού αρχαιοκαπήλου, ο οποίος φέρεται ότι διατηρούσε στενή φιλική σχέση με τον 50χρονο κρεοπώλη που κατηγορείται ότι έστησε φονική ενέδρα στον άτυχο άνδρα!

mpampis koutsikos250141
Ο άτυχος Μπάμπης Κούτσικος

Μάλιστα, ο ειδικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης αποκάλυψε πως ο 50χρονος και ο 36χρονος διασκέδαζαν συχνά σε νυχτερινά κέντρα στο Μεσολόγγι και στην Πάτρα. Οι καλά γνωρίζοντες λένε πως η σύλληψη του συγκεκριμένου προσώπου, το οποίο ετοιμαζόταν να «σπρώξει», μέσω διαδικτύου, αρχαία αντικείμενα ανυπολόγιστης αξίας, κάθε άλλο παρά τυχαία και άσχετη είναι με την υπόθεση του Μπάμπη Κούτσικου, το άψυχο σώμα του οποίου εντοπίστηκε έπειτα από 18 ημέρες ερευνών. Και αυτό γιατί, εξαρχής είχαν εκφραστεί υπόνοιες ότι το κίνητρο της δολοφονίας του 31χρονου δεν είναι μόνο οικονομικό, προσδίδοντας στο άγριο φονικό «άρωμα αρχαιοκαπηλίας»!

koutsikos020241

Ο 36χρονος συνελήφθη χθες το πρωί στο Μεσολόγγι, έπειτα από επιχείρηση του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Κατηγορείται ότι είχε στην κατοχή του και επιχείρησε να πουλήσει, μέσω διαδικτύου, αρχαία αντικείμενα ιδιαίτερης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας και, συγκεκριμένα, το δεξί τμήμα μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης, μια μαρμάρινη κεφαλή παιδιού και μαρμάρινο τμήμα επιστυλίου αναθηματικού ναΐσκου. Στην αποθήκη, όπου έκρυβε τα παραπάνω αντικείμενα, στην Αθήνα, βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε μία χάλκινη εικονιστική κεφαλή του ποιητή Ομήρου, που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο συλληφθείς διατηρούσε στο παρελθόν επιχείρηση με αλουμίνια, την οποία αναγκάστηκε να κλείσει για οικονομικούς λόγους. Μετά το «λουκέτο» δήλωνε μελισσοκόμος και τοποθετούσε μελίσσια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Την ιδιότητά του αυτή φαίνεται πως τη χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα» για να σκάβει ανενόχλητος σε σημεία για τα οποία κυκλοφορούσαν φήμες ότι υπάρχουν θαμμένα αρχαία!

koutsikos02024

«Οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό το τηλέφωνό του, για να εξακριβώσουν αν την επίμαχη χρονική περίοδο της δολοφονίας του Μπάμπη μίλησε με τον κρεοπώλη» δήλωσε ο κ. Τσούκαλης, μιλώντας στο σάιτ zougla.gr. Ωστόσο, στην ερώτηση αν προκύπτει καθ’ οιονδήποτε τρόπο εμπλοκή του συλληφθέντος στην υπόθεση του Μπάμπη Κούτσικου, ανέφερε πως «μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο». Σε παλαιότερες δηλώσεις του για τον 31χρονο Μπάμπη ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής είχε αφήσει να εννοηθεί ότι πίσω από τη δολοφονία του αδικοχαμένου παλικαριού ενδεχομένως κρύβεται αδίστακτο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας. «Υπάρχει ένα “άρωμα” χρυσοθηρίας, υπάρχουν και άλλα θέματα που πρέπει να διερευνηθούν» είχε επισημάνει. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος είχε κάνει λόγο για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή. «Μην ξεχνάτε ότι κατά τη διάνοιξη της Ιόνιας Οδού είχαν βρεθεί αρχαία στην περιοχή. Το παιδί (σ.σ.: ο Μπάμπης) βεβαίως ήταν δουλευταράς, αλλά όσο δουλευταράς και αν είσαι δεν μαζεύεις, κατά τη μητέρα του, που βγήκε και είπε ότι είχε ένα τεφτέρι στο σπίτι και έχει δανείσει κάπου, κοντά στις 70.000 ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά…»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...