Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Δολοφονία στο Μεσολόγγι: Μηνύματα του δολοφονημένου Μπάμπη με τον κρεοπώλη λίγο καιρό πριν

Οι συνομιλίες με ακόμα τέσσερα άτομα για κυνήγι «χαμένων θησαυρών»

Νέα στοιχεία και πρόσωπα προστίθενται στο παζλ της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, καθώς έναν μήνα μετά το έγκλημα έρχονται στο φως τα επίμαχα μηνύματα με το θύμα που διέγραψε ο κρεοπώλης, ενώ ταυτοποιούνται τουλάχιστον τέσσερα άτομα που μιλούσαν μαζί τους για «χαμένους θησαυρούς».

mpampis koutsikos250141
Ο άτυχος Μπάμπης Κούτσικος

Οι αστυνομικές Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν το κίνητρο της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου και αν είχε συνεργούς ο προφυλακισμένος κρεοπώλης που αρνείται την κατηγορία. Από τα εργαστήρια της Αστυνομίας έχουν ανακτηθεί μηνύματα που δείχνουν ότι ο Μπάμπης και ο κατηγορούμενος χασάπης μιλούσαν επί μήνες με τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα για χαμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς, πολύτιμα αντικείμενα και χρυσό.

Τα πρόσωπα αυτά που βρίσκονται στη Ναύπακτο, στο Αγρίνιο και το Αιτωλικό είναι πλέον στο «στόχαστρο» της αστυνομικής έρευνας και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τις συναλλαγές τους με το θύμα και τον δράστη. Ο κρεοπώλης φέρεται ότι συνομιλεί με τα πρόσωπα αυτά πολλούς μήνες πριν από τη δολοφονία του Μπάμπη. Σε μία από τις διαγραμμένες συνομιλίες του κρεοπώλη με το θύμα που ανακτήθηκαν από τους αστυνομικούς περιλαμβάνεται η ακόλουθη στιχομυθία:

mpampis koutsikos190141
Ο χασάπης

– Πού μπορούμε να πάμε για να σκάψουμε;

– Πάμε εκεί… Θα σκάψουμε για να βρούμε.

Από την ανάκτηση των δεδομένων στο κινητό του θύματος φαίνεται πως και ο άτυχος νέος συνομιλούσε με τα ίδια πρόσωπα έναν μήνα πριν εντοπιστεί νεκρός. Περισσότερο φως αναμένεται να ριχτεί στην υπόθεση όταν ολοκληρωθούν η ανάλυση και επεξεργασία των κινητών τηλεφώνων στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

mpampis koutsikos20014

Στο μεταξύ, την περασμένη Παρασκευή μίλησε στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» ο 36χρονος ο οποίος κατηγορείται για κακουργηματική υπεξαίρεση μνημείων που είχε ξεθάψει στη περιοχή των Λυομένων Μεσολογγίου, λίγες ημέρες πριν από το φονικό. «Μόλις εντόπισα τα αρχαία, το δήλωσα αμέσως στην Αρχαιολογία Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος εδώ στο Μεσολόγγι, στις 3 Ιανουαρίου. (…) Ξέρω γιατί κατηγορούμαι, αλλά η υπεξαίρεση περιλαμβάνει και τον σκοπό πώλησης. Γιατί να υπεξαιρέσω κάτι που εγώ δήλωσα, που εγώ παρέδωσα. Δεν υπάρχει καμία λογική σε αυτά που μου αποδίδονται» ανέφερε.

Ως προς το «κυνήγι θησαυρού» που εκτυλίσσεται στην περιοχή, υποστήριξε: «Βγαίνουν για κυνήγι θησαυρού. Δεν υπάρχει κυνηγός στην περιοχή που να μην ασχολείται και με αυτό το αντικείμενο. Δεν κατηγορώ και δεν το παίζω ειδικός, αλλά είναι πιο εύκολο για αυτούς που ξέρουν και τα μέρη να έχουν έναν ανιχνευτή μετάλλων μαζί τους». Ερωτηθείς για το θύμα και τον δράστη ο 36χρονος υποστήριξε πως δεν τους γνωρίζει, ενώ αρνείται πως είχαν σχέση με την ανασκαφή που είχε κάνει ο ίδιος έναν μήνα νωρίτερα.

mpampis koutsikos

«Ο συσχετισμός δεν ισχύει γιατί εγώ εκεί ήμουν έναν μήνα νωρίτερα. Δεν τον ήξερα ούτε αυτόν ούτε τον κατηγορούμενο κρεοπώλη. Δεν έχω μιλήσει με τους ανθρώπους, ούτε γεια. Αποδεικνύεται από παντού. Τα ίδια είπα και στους αστυνομικούς που με ρώτησαν αν τους ξέρω. Μου πήραν το κινητό, μου κατάσχεσαν τον υπολογιστή την ημέρα που ήρθαν στο σπίτι . Δεν βρήκαν κάτι. Εχουμε απλώς έναν κοινό γνωστό…» δήλωσε στην εκπομπή.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...