Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

«Άρης» ο μακελάρης: Αιματοκύλισε τη φαμίλια των εφοπλιστών Καρνέση, «θέρισε» τον αρχιλογιστή και αυτοκτόνησε

Το χρονικό της φρίκης στα γραφεία της εταιρίας European Navigation στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

«Θόλωσε» και σκόρπισε τον θάνατο ο 76χρονος Αιγύπτιος που δούλευε επί 36 χρόνια στην εφοπλιστική οικογένεια Καρνέση, αλλά τον απέλυσαν προτού προλάβει να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα ένσημα, να πάρει σύνταξη και να επιστρέψει στην πατρίδα του και την οικογένειά του.

karnesi130244
Μαρία Καρνέση

Δεν μπόρεσε να δεχθεί την απάνθρωπη για τον ίδιο συμπεριφορά και πήγε στη ναυτιλιακή εταιρία, επί των οδών Αρτεμισίου και Φλέμινγκ, στη Γλυφάδα, αποφασισμένος για όλα. Να σκοτώσει τις ιδιοκτήτριες της εταιρίας European Navigation, τις αδερφές Δέσποινα και Μαρία Καρνέση, και τον διευθύνοντα σύμβουλο και σύζυγο της πρώτης, Αντώνη Βλασσάκη.

karnesi130242
Αντώνης Βλασσάκης

Διαβάστε επίσης: Αυτοί είναι οι τρεις που σκότωσε ο Αιγύπτιος στη ναυτιλιακή εταιρία στη Γλυφάδα

Ηταν λίγο πριν από τις 10 χθες το πρωί όταν ο «Αρης», όπως τον ήξεραν οι εργαζόμενοι της ναυτιλιακής εταιρίας, αν και το πραγματικό του όνομα ήταν Ελ Μπουράι, έφτασε στα γραφεία με το αυτοκίνητό του. Στάθμευσε στο υπόγειο γκαράζ και πήγε στον δεύτερο όροφο, όπου βρίσκονται τα γραφεία των ιδιοκτητριών, κρατώντας ένα σακβουαγιάζ, στο οποίο είχε μια κοντόκαννη καραμπίνα και ένα περίστροφο. Ανεβαίνοντας στα γραφεία της διοίκησης της εταιρίας φώναξε στους φύλακες: «Ηρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Τώρα θα δεις τι θα πάθουν. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω».

karnesi130243
Ηλίας Κουκουλάρης

Στο κεφάλι

Λίγα λεπτά αργότερα έκανε πράξη την απειλή του: Αρχικά σκότωσε με την καραμπίνα τον παλιό καπετάνιο και υπεύθυνο του λογιστηρίου της εταιρίας Ηλία Κουκουλάρη, ο οποίος προσπάθησε να τον αφοπλίσει. Στη συνέχεια πυροβόλησε τον 79χρονο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας και σύζυγο της συνιδιοκτήτριας Δέσποινας Καρνέση, Αντώνη Βλασσάκη, και την 76χρονη Μαρία Καρνέση με μία σφαίρα στο κεφάλι.

karnesi130246
Ο 76χρονος δράστης και αυτόχειρας

Δεν βρήκε στο γραφείο την αδερφή της και σύζυγο του CEO Δέσποινα Καρνέση, η οποία είχε καταφέρει να βγει από το κτίριο. Στη συνέχεια επέστρεψε στο υπόγειο πάρκινγκ, όπου αυτοκτόνησε. Οταν έφτασαν στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με άνδρες των ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, είχαν όλα τελειώσει… Δίπλα στον αυτόχειρα βρήκαν την καραμπίνα με την οποία σκότωσε τα τρία άτομα και αυτοπυροβολήθηκε. Ο «Αρης» ήταν εργαζόμενος της εφοπλιστικής οικογένειας επί 36 χρόνια και είχε απολυθεί λίγες ημέρες νωρίτερα. Σύμφωνα με ανάρτηση φίλου του στο facebook, αιτία του μακελειού ήταν ότι η εφοπλιστική οικογένεια δεν του κόλλαγε ολόκληρα ένσημα, με αποτέλεσμα μετά την απόλυσή του ο 76χρονος Αιγύπτιος να μην μπορεί να βγει στη σύνταξη.

Μάλιστα, φαίνεται πως δεν είναι διόλου τυχαίο πως ανάμεσα στα θύματα είναι ο υπάλληλος του λογιστηρίου. Ο φίλος του, που φαίνεται πως γνωρίζει πολλά, αναφέρει στην ανάρτησή του: «Δούλευε 36 χρόνια, με μόνο όνειρο τα τελευταία χρόνια να πάρει τη σύνταξή του και να γυρίσει με την οικογένειά του στην Αίγυπτο για να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του. Εφτασε η μέρα που κατάθεσε τα χαρτιά του και περίμενε, δουλεύοντας παράλληλα. Μια ωραία ημέρα τού ήρθε η απόφαση και απορρίπτεται η αίτηση, γιατί δεν του είχαν βάλει όλα τα ένσημα, τα μισά και λιγότερα του είχαν βάλει! Εχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια του!» Σύμφωνα με την ανάρτηση του ανθρώπου, που φαίνεται να γνώριζε την κατάσταση, πήγε στην εφοπλίστρια, ζήτησε τον λόγο και απαίτησε να του πληρώσουν τα ένσημα.

karnesi130245
Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας στα γραφεία της εταιρίας

Στη… σύνταξη

«Η αντίδραση της… κυρίας και του CEO γαμπρού της ήταν… να τον απολύσουν κι από τη θέση που είχε περιμένοντας τη σύνταξη και να του πουν επί λέξει να πάει “να… κι αυτός κι η σύνταξη κι η οικογένειά του”, μη δίνοντάς του ούτε αποζημίωση! Θόλωσε, θεώρησε ότι όλα γι’ αυτόν τελείωσαν και πήρε τον νόμο στα χέρια του και την εφοπλίστρια, τον γαμπρό CEO και τον υπεύθυνο λογιστηρίου μαζί του στο “ταξίδι”» καταλήγει η ανάρτηση. Μετά το μακελειό έντρομοι οι εργαζόμενοι βγήκαν από το κτίριο, προσπαθώντας να καταλάβουν τι είχε συμβεί. Η Δέσποινα Καρνέση, που σώθηκε, αν και ήταν και η ίδια στόχος, καθώς και μία ακόμα εργαζόμενη στην εταιρία, που είχε κλειδωθεί σε τουαλέτα για να σωθεί, μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο της Βούλας σε κατάσταση σοκ.

Η διασωθείσα Δέσποινα Καρνέση επέστρεψε έπειτα από ώρα στον τόπο της τραγωδίας, όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή ο σύζυγος και η αδερφή της. Ας σημειωθεί πως ο Αιγύπτιος ήταν έμπιστο πρόσωπο του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση για περισσότερα από 35 χρόνια. Ηταν επιστάτης στο κτήμα που διαθέτει στους Πεταλιούς, ενώ ήταν στο μισθολόγιο της ναυτιλιακής εταιρίας. Ομως ο Καρνέσης έφυγε το 2022 από τη ναυτιλιακή εταιρία, που διοικούσαν πλέον οι αδερφές και ο γαμπρός του, και αυτοί απομάκρυναν τον «Αρη» πριν από έναν χρόνο.

Ο Αιγύπτιος, που είχε βαπτιστεί από τη μητέρα των αδελφών και ήταν άτομο εμπιστοσύνης τους, δεν άντεξε όταν τον απέλυσαν και διαπίστωσε πως δεν του κολλούσαν ένσημα. Επίσης χθες, λίγες ώρες πριν από το μακελειό, του είχαν κοινοποιήσει ότι έπρεπε να αποχωρήσει και από το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει. Πληροφορίες θέλουν τον 76χρονο να είχε ταχθεί με το μέρος του Σπύρου Καρνέση στη διαμάχη που είχε με τις αδελφές του, οι οποίες τον θεωρούσαν «πράκτορα» του εφοπλιστή.

«Είναι ο Άρης και πυροβολεί»! Mαρτυριες υπαλλήλων που κόβουν την ανάσα!

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον 76χρονο Αιγύπτιο μακελάρη ήρθαν εργαζόμενοι της ναυτιλιακής εταιρίας Καρνέση, λίγα δευτερόλεπτα πριν σκορπίσει τον θάνατο. Υπάλληλοι της εταιρίας περιέγραψαν τη στιγμή που μπήκε στα γραφεία της European Navigation στη Γλυφάδα. «Ηρθα για να λύσουμε το πρόβλημά μας, ήρθα για να ξεκαθαρίσουμε» είπε σε πρώην συναδέλφους του, οι οποίοι έντρομοι άκουσαν λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τους πυροβολισμούς.

karnesi130241

«Δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλον από εμάς. Μόνο τα αφεντικά. Πυροβόλησε τα δύο αφεντικά και έναν υπάλληλο. Μπήκε με μια κοντόκαννη καραμπίνα επαναληπτική και ένα ρεβόλβερ. Ημουν στον όροφό μου, είχα κρυφτεί κάτω από το γραφείο μου μέχρι να μπουν οι αστυνομικοί και να μας βγάλουν όλους έξω» περιέγραψε ένας υπάλληλος. «Τον είδα να μπαίνει στην εταιρία γιατί είμαι κοντά στην είσοδο. Γνωρίζω το αυτοκίνητο, γιατί είμαστε χρόνια υπάλληλοι και οι δύο εδώ. Εγώ ξέρω ότι είναι συνταξιούχος, δεν ξέρω αν απολύθηκε» πρόσθεσε άλλος εργαζόμενος.

Υπάλληλος της ναυτιλιακής εταιρίας που ήταν στον κάτω όροφο από το μακελειό διηγήθηκε: «Ημασταν στα γραφεία μας και ακούσαμε πυροβολισμούς. Εγώ ήμουν στον πρώτο όροφο. Αυτό έγινε στον δεύτερο. Ηταν πρώην υπάλληλος που είχε απολυθεί εδώ και καιρό, και προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν, δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλον από εμάς και χτύπησε στοχευμένα αυτούς. Πυροβόλησε και έναν υπάλληλο που πήγε να τον ηρεμήσει. Τον είδα που ανέβαινε τη σκάλα. Κρατούσε ένα σακίδιο, αλλά δεν μπήκε από την είσοδο έχοντας παρατεταμένο το όπλο του».

karnesi13024

«Ολα έγιναν στους πάνω ορόφους. Ακουσα τους δύο πρώτους πυροβολισμούς. Πήγα προς τη σκάλα να δω τι γίνεται, και είδα δύο παιδιά που μου είπαν “είναι ο Αρης με όπλο και πυροβολεί”. Οπότε βγήκα από την πίσω πόρτα του γκαράζ. Τον είδα γιατί το γραφείο μου είναι ακριβώς δίπλα στη ράμπα» συμπλήρωσε άλλος εργαζόμενος της εταιρίας που ήταν στο ισόγειο.

Ωστόσο, σοκαρισμένοι είναι οι γνωστοί και οι φίλοι του δράστη του μακελειού στη Γλυφάδα. Κάτοικος στο Μαρμάρι, που φιλοξενούσε κατά καιρούς τον 76χρονο δράστη, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Εχουμε μείνει εδώ πέρα “παγωτό” όλοι. Βοηθούσε όλο τον κόσμο, φτωχούς, οι ομάδες, το ένα το άλλο. Εβλεπε στην τηλεόραση τα περιστατικά που γίνονται κάτω εκεί στη Ράφα και από εδώ και από εκεί, και έκλαιγε. “Κλείσε την τηλεόραση” έλεγε. Εμάς ο άνθρωπος αυτός ήταν αδελφός μας. Ηταν της οικογένειάς μας. Τον ξέρω από το 1987, που πρωτοήρθαν εδώ να αγοράσουν τα νησιά αυτή η εταιρία. Απολύθηκε, πήρε την αποζημίωσή του και την άλλη μέρα τον προσέλαβε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, τον ξαναπήρε στην εταιρία. Επειδή απολύθηκε πήγε να τους εκδικηθεί; Δεν υπάρχει αυτό, ξέχασέ το. Κάτι άλλο του έχουν κάνει, κάτι άλλο» Γιώργος.

karnesi130247

Ο γαμπρός του πρώην καπετάνιου Ηλία Κουκουλάρη σε δηλώσεις του περιέγραψε τις σκηνές θρίλερ που ακολούθησαν της εισόδου του 76χρονου στο κτίριο της εταιρίας. «Ο πεθερός μου ήταν μαζί με τον γαμπρό της πλοιοκτήτριας και μπήκε ο κακοποιός μέσα με την καραμπίνα. Πήγε ο πεθερός μου να τον αφοπλίσει, να του αρπάξει την καραμπίνα, και αυτός έβγαλε από την τσέπη ένα περίστροφο και τον πυροβόλησε στην πλάτη» ανέφερε συγκλονισμένος.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...