Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Θρίλερ στη Γλυφάδα: Τα τεράστια ποσά που πέρασαν από λογαριασμούς του Αιγύπτιου

«Την αγαπούσε τη Δέσποινα Καρνέση και δε την κυνήγησε να τη σκοτώσει»

Εξ απορρήτων της εφοπλιστικής οικογένειας Καρνέση και μέλος διοικητικών συμβουλίων ναυτιλιακών εταιρειών του ομίλου ήταν ο 76χρονος Αιγύπτιος επιστάτης και μετέπειτα στυγερός δολοφόνος, ο οποίος είχε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του πάνω από 2.000.000 ευρώ.

karnesi130244 1

Αυτό προκύπτει από την έρευνα των αστυνομικών, οι οποίοι εξακολουθούν να αναζητούν το κίνητρο του μακελάρη που σκότωσε προχθές την εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, τον γαμπρό της και διευθύνοντα σύμβουλο του ναυτιλιακού ομίλου European Product Carriers Αντώνη Βλασσάκη, και τον πρώην καπετάνιο και υπεύθυνο του λογιστηρίου Ηλία Κουκουλάρη μέσα στα γραφεία της εταιρίας στη Γλυφάδα.

Ο επί 35 χρόνια επιστάτης είχε βαπτιστεί χριστιανός από τη μητέρα των αδελφών Καρνέση, Ελευθερία, και ήταν έμπιστος της οικογένειας. Μάλιστα, ο Αριστείδης Ελ Μπουράυ, ο Αρης, όπως τον φώναζαν οι φίλοι του, ήταν μέλος στα διοικητικά συμβούλια δύο πλοιοκτητριών μονοβάπορων εταιριών, στις οποίες ανήκουν τα δεξαμενόπλοια «ELKA GLORY» και «ELKA DELOS».

karnesi130243 1
Το νησιωτικό σύμπλεγμα Πεταλιοί στον νότιο Ευβοϊκό

Στο «ELKA GLORY» ήταν μέλος Δ.Σ. ο Αιγύπτιος μαζί με τη Δέσποινα Καρνέση και τη Μαρία Καρνέση, την οποία σκότωσε προχθές στα γραφεία του ομίλου.
Στο «ELKA DELOS» ήταν μέλος Δ.Σ. μαζί με τον Σπύρο Καρνέση, του οποίου ήταν η «σκιά» του, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν την οικογένεια, αλλά και επιστάτης στην πολυτελέστατη βίλα που διαθέτει στους νήσους Πεταλιούς στον νότιο Ευβοϊκό.
Εξάλλου, το σπίτι στο οποίο έμενε ο Αιγύπτιος στην οδό Τσιτσάνη στη Γλυφάδα ανήκει στον Σπύρο Καρνέση.

Αυτό, όμως, που εγείρει ακόμα περισσότερα ερωτήματα ως προς το κίνητρο της τριπλής δολοφονίας είναι τα μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία είχε ο Αιγύπτιος σε τραπεζικούς του λογαριασμούς. Από τις έρευνες των Αρχών προκύπτει πως από τον τραπεζικό του λογαριασμό στην Ελβετία διακινήθηκε στο παρελθόν 1.500.000 ευρώ, ενώ σήμερα έχουν απομείνει μόλις 1.500 ευρώ. Αντίθετα, μέχρι και σήμερα σε λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα διαθέτει 500.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξέταζαν αρχικά ως κίνητρο του εγκλήματος το γεγονός ότι είχε απολυθεί από τη ναυτιλιακή εταιρία.
maria karnesi 2
Ομως, αυτό είχε γίνει στις 31/3/2023 και είχε λάβει αποζημίωση 74.862 ευρώ.
Τι άλλαξε από τότε για να θολώσει το μυαλό του και να φτάσει στο σημείο να σκοτώσει τρεις ανθρώπους και να αυτοκτονήσει 11 μήνες μετά; Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων με τους οποίους μίλησε ο Αιγύπτιος λίγες ώρες πριν από το έγκλημα, αφορμή φαίνεται πως ήταν η έξωση που του έγινε από το σπίτι στη Γλυφάδα που του είχε παραχωρήσει να ζει η μητέρα των αδελφών. Ομως, δεν πέρασε ποτέ στην κατοχή του ιδιοκτησιακά, ενώ πρόσφατα του έγινε έξωση.

karnesi130245

Μάλιστα, όπως είχε εκμυστηρευτεί ο 76χρονος σε φιλικό του πρόσωπο, κάποιος φέρεται ότι του είχε τηλεφωνήσει πριν από λίγες ημέρες και ότι τον είχε απειλήσει λέγοντάς του «αν δεν φύγεις από το σπίτι θα σε κάψω σαν ποντίκι». Ο Αρης θεώρησε ως υπεύθυνη για την έξωση τη Μαρία Καρνέση. Αυτήν είχε σκοπό να σκοτώσει στον 2ο όροφο της ναυτιλιακής εταιρίας.

Ομως, η 76χρονη κατέβηκε στον 1ο όροφο στο γραφείο του γαμπρού της και διευθύνοντος συμβούλου Αντώνη Βλασσάκη. Εκεί ο 76χρονος Αιγύπτιος σκότωσε την Καρνέση και τον Βλασσάκη με την καραμπίνα.
Οταν ο καπετάνιος και υπεύθυνος του λογιστηρίου Ηλίας Κουκουλάρης τού αφαίρεσε την καραμπίνα, έβγαλε το περίστροφο που είχε μαζί του και τον σκότωσε, ενώ λίγα λεπτά αργότερα αυτοπυροβολήθηκε.
karnesi q
Οι αστυνομικοί αναρωτιούνται αν κίνητρο του φονικού ήταν η έξωση από το σπίτι στη Γλυφάδα, καθώς αυτό δεν ανήκε στη Μαρία, αλλά στον Σπύρο Καρνέση.
Ερωτήματα ως προς το κίνητρο του αυτόχειρα προκύπτουν από τη χθεσινή ανακοίνωση της ναυτιλιακής εταιρίας European Product Carriers που ανήκει στη Δέσποινα Καρνέση και στους μακαρίτες σύζυγό της Αντώνιο Βλασσάκη και την αδερφή της Μαρία.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο δολοφόνος τούς εκτέλεσε «χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο γνωστό σε εμάς», επισημαίνοντας πως εργαζόταν «ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση», αποφεύγοντας να κατονομάσουν τον Σπύρο Καρνέση, με τον οποίο οι δύο αδερφές και ο γαμπρός του ήταν σε δικαστική διαμάχη για την περιουσία του ομίλου.

Στην ίδια ανακοίνωση η εταιρία απορρίπτει ως κίνητρο την απόλυσή του ή την έξωση από το σπίτι στη Γλυφάδα, καθώς το ακίνητο δεν ανήκει στη Μαρία Καρνέση, αλλά στον Σπύρο, ενώ επισημαίνεται πως ο Αιγύπτιος είχε μεγάλα χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς του λογαριασμούς.

karnesi130246
Ο 76χρονος δράστης
και αυτόχειρας

«Ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πόλλω δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει.

Εξάλλου, όπως καλώς γνωρίζουμε, ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος, αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα», τονίζεται, προκαλώντας νέα εύλογα ερωτήματα για το κίνητρο του δολοφόνου.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...