Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Θρίλερ στη Γλυφάδα: Οι αστυνομικοί ερευνούν την ύπαρξη ηθικού αυτουργού πίσω από τις τρεις εκτελέσεις στη ναυτιλιακή εταιρία

Κίνητρο ή αφορμή των φονικών η έξωση από το σπίτι όπου διέμενε

Το κίνητρο αλλά και τυχόν ηθικό αυτουργό του 76χρονου Αιγύπτιου στο αιματοκύλισμα της οικογένειας Καρνέση αναζητούν οι αστυνομικοί που ερευνούν το μακελειό στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας στη Γλυφάδα. Φως στις συνθήκες και στα αίτια της τραγωδίας αναμένεται να ρίξει η έρευνα που γίνεται στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του δολοφόνου και αυτόχειρα Αρη, προκειμένου να διαπιστώσουν με ποιους μίλησε λίγες ώρες πριν σχεδιάσει και υλοποιήσει το φρικιαστικό έγκλημα.

karnesi150241
Η Μαρία Καρνέση

Οι άνθρωποι αυτοί θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες στην αστυνομική έρευνα ως προς τα κίνητρα της δολοφονίας. Πάντως, με βάση τις μέχρι τώρα καταθέσεις υπαλλήλων της ναυτιλιακής εταιρίας, κίνητρο ή έστω αφορμή για το φονικό ήταν το σπίτι στη Γλυφάδα όπου έμενε επί σειρά ετών, από το οποίο ήθελαν να του κάνουν έξωση. Ο Αιγύπτιος θεωρούσε υπεύθυνη τη Μαρία Καρνέση και για τον λόγο αυτόν φαίνεται πως τη σκότωσε, αν και «στα χαρτιά» ιδιοκτήτης του ακινήτου εμφανίζεται ο Σπύρος Καρνέσης, του οποίου ο Αιγύπτιος ήταν η «σκιά», όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν την οικογένεια.

Τι είπε σε υπαλλήλους

Το σπίτι στη Γλυφάδα φαίνεται πως είναι το κίνητρο της δολοφονίας, με βάση όσα είπε ο ίδιος ο δολοφόνος σε υπαλλήλους της εταιρίας, αλλά και στη Μαρία Καρνέση, λίγο πριν τη σκοτώσει. Είναι χαρακτηριστική η κατάθεση στους αστυνομικούς αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος περιέγραψε: «Μόλις μπήκε, πυροβόλησε τον Αντώνη (σ.σ.: τον Αντώνη Βλασσάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας και σύζυγο της Δέσποινας Καρνέση) και τότε εγώ, επειδή φοβήθηκα, κρύφτηκα κάτω από το γραφείο μου. Συνέχισα να ακούω πυροβολισμούς και άκουσα τον Αρη να λέει: “Ποιος είναι αυτός που θα με βγάλει εμένα από το σπίτι;” Η κυρία Μαρία ήρθε προς το γραφείο μου και προσπάθησε να καλυφθεί και αυτή, και τότε πλησίασε ο Αρης. Επειδή ήμουν κι εγώ εκεί, του φώναζα να σταματήσει και πως υπάρχει κι άλλος κόσμος. Τότε είδα τον Αρη να βάζει την κάννη της καραμπίνας στο μάτι της κυρίας Μαρίας και ακούστηκε ξανά ένα μπαμ».

karnesi150242
Ο Αιγύπτιος μακελάρης

Πάντως το σπίτι στη Γλυφάδα δεν φαίνεται να είναι η ουσιαστική αιτία, αλλά απλώς η αφορμή, καθώς ο 76χρονος Αιγύπτιος είχε μεγάλη οικονομική άνεση και θα μπορούσε να αγοράσει άλλο, ακόμα κι αν του έκαναν έξωση από το σπίτι της οικογένειας όπου έμενε τα τελευταία χρόνια. Από την ανάλυση των τραπεζικών του λογαριασμών προκύπτει πως έχει τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ. Τα 1.404.000 ευρώ είναι κατατεθειμένα σε προθεσμιακούς λογαριασμούς του στη Citibank Ελβετίας που ανανεώνονται ανά τρίμηνο, ενώ περίπου 500.000 ευρώ διαθέτει, μαζί με άλλο υπάλληλο του ναυτιλιακού ομίλου, σε λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα.

Οι αστυνομικοί αναμένεται να προβούν σε άρση τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να ερευνήσουν λογαριασμούς και καταθέσεις του δράστη, όπως και τυχόν εμβάσματα-καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο η έξωση από το σπίτι στη Γλυφάδα να ήταν μόνο η αφορμή για να φτάσει ο Αρης στο έγκλημα. Ο Αρης ήταν έμπιστος άνθρωπος της οικογένειας, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ήταν μέλος διοικητικών συμβουλίων ναυτιλιακών εταιριών του ομίλου μαζί με τους Δέσποινα, Μαρία και Σπύρο Καρνέση. Εκτιμούν ότι ενδεχομένως η σχέση αυτή να διαταράχθηκε από τη δικαστική κόντρα ανάμεσα στα αδέρφια Καρνέση. Ο ίδιος είχε πάρει την πλευρά του Σπύρου Καρνέση και ήταν επιστάτης της βίλας του στους Πεταλιούς στον νότιο Ευβοϊκό.

karnesi

Εν μέσω της δικαστικής διαμάχης, ο Αρης απολύθηκε τον Μάρτιο του 2023 από τη ναυτιλιακή εταιρία την οποία διαχειρίζονταν η Δέσποινα μαζί με τον σύζυγό της Αντώνη Βλασσάκη και η αδερφή της Μαρία, που έπεσαν νεκροί από την καραμπίνα του 76χρονου Αιγυπτίου. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ζητήσει από τη Δέσποινα Καρνέση να δώσει κατάθεση, αλλά αυτή το έχει αρνηθεί μέχρι στιγμής λόγω του πένθους της, αφού έχασε σύζυγο και αδερφή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η κατάθεση του Σπύρου Καρνέση, του οποίου ο Αιγύπτιος ήταν η «σκιά», σύμφωνα με μαρτυρίες. Ομως είναι άγνωστο αν μπορέσει να καταθέσει, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και διαμένει το τελευταίο διάστημα στην Αγγλία.

«Δεν γνωρίζω γιατί υπάρχει το μίσος! Δεν αποκλείεται κάποιος να τον “φόρτιζε”»

Το μίσος του Αιγυπτίου προς τις αδερφές Καρνέση επεσήμανε χθες σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Ηρειώτης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιος που να τον «φόρτισε» για να προχωρήσει στο προσχεδιασμένο έγκλημα στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας στη Γλυφάδα. «Για κάποιο λόγο υπήρχε μίσος του ανθρώπου προς τις αδερφές Καρνέση. Δεν γνωρίζω γιατί υπάρχει το μίσος. Δεν αποκλείεται κάποιος να τον “φόρτιζε”, αλλά κανείς δεν το ξέρει. Επειδή επιλήφθηκε αμέσως η Αστυνομία, κατάλαβε ότι ανατράπηκαν τα σχέδιά του, είδε ότι προφανώς δεν είχε ελπίδα να ολοκληρώσει το σχέδιό του και προέβη στο απονενοημένο διάβημα» δήλωσε ο δικηγόρος.

karnesi130241 1
Ο εφοπλιστής Σπύρος Καρνέσης

«Πήγε στοχευμένα. Δεν δικαιολογείται κανένας λόγος της ενέργειάς του. Ηταν ένα προσχεδιασμένο και άγριο έγκλημα. Είχε απολυθεί τον Μάρτιο του 2023, είχε πάρει αποζημίωση 75.000 ευρώ, είχε 500.000 σε καταθέσεις στην Ελλάδα. Με 500.000 ευρώ, 75 ετών, τι να ανησυχήσει;» παρατήρησε, αποκλείοντας οικονομικούς λόγους ως κίνητρο της πράξης του 76χρονου δολοφόνου. Σε άλλες δηλώσεις του ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να «ήθελε να κρατήσει όμηρο τη Δέσποινα Καρνέση», την οποία φέρεται ότι είχε κλειδώσει στο γραφείο της, αλλά του χάλασε τα σχέδια η Αστυνομία, που έφτασε μέσα σε δύο λεπτά.

«Απ’ ό,τι μου είπαν εργαζόμενοι, η ταχύτατη επέμβαση της Αστυνομίας, που έφτασε σε δύο λεπτά, προφανώς του χάλασε τα σχέδια. Γίνονται σκέψεις ότι είχε σκοπό να πάρει όμηρο την κυρία Δέσποινα και δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να κάνει. Θα ήταν μεγαλύτερη τραγωδία, κατά την εκτίμησή μου, αν δεν υπήρχε η ταχύτατη παρέμβαση της Αστυνομίας» είπε ο κ. Ηρειώτης. Ως προς το σπίτι από το οποίο του είχε γίνει έξωση, ο Γιάννης Ηρειώτης ξεκαθάρισε ότι δεν ανήκε σε κάποια από τις αδερφές, αλλά στον αδερφό τους Σπύρο Καρνέση, με τον οποίο έχουν δικαστική αντιδικία. Πάντως, ο δικηγόρος συμφώνησε με τη δήλωση του Σπ. Καρνέση, ότι τα κίνητρα του εγκλήματος δεν μπορεί να σχετίζονται με τη δικαστική διαφορά ανάμεσα στα αδέρφια της εφοπλιστικής οικογένειας.

karnesi130244 1

Η κοινή δήλωση Καπτα-Σπύρου Καρνέση και Δέσποινας Καρνέση

«Κατανοούμε απόλυτα πως το τραγικό γεγονός που συγκλονίζει τις οικογένειες μας τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ειλικρινά όσους μας συμπαραστέκονται.

Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να εκφράσουμε για ακόμα μία φορά τη θερμή μας έκκληση, προς κάθε κατεύθυνση, για σεβασμό στο πένθος που βιώνουμε.

Η ανείπωτη θλίψη μας επιτάσσει την παύση κάθε συζήτησης για οποιαδήποτε άλλη υπόθεσή μας.

Και αυτή είναι η αυθεντική και μόνη βούληση όλων των μελών της οικογένειάς μας.

Δηλώνουμε επίσης ότι οτιδήποτε άλλο διακινείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξ’ ονόματος οποιουδήποτε από εμάς, δεν μας εκφράζει.

– Καπτα-Σπύρος Καρνέσης
– Δέσποινα Καρνέση»

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...