Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τραγωδία στο Μάτι: Υπάρχει και φιλότιμο

Την πυροσβεστική παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας...

Σε -φλεγόμενη- καλοκαιρινή τροχιά η Νατάσσα Μποφίλιου

Επειτα από τις εκρηκτικές χειμερινές εμφανίσεις της στη σκηνή...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Ο Λαζόπουλος διέψευσε το «Πρωινό» για την αιτία που βρέθηκε στο Υγεία

Ο Λάκης Λαζόπουλος συναντήθηκε με... το κούφωμα της πόρτας...

Στην Αθήνα ο σκαφάτος μπον βιβέρ της Καρνέση για να «αποχαιρετήσει» τη γυναίκα της ζωής του

Η πορεία του Θανάση Λαδά μακριά από τις ίντριγκες και τις διαμάχες της οικογένειας

Η ελληνική ναυτιλία εξακολουθεί να είναι συγκλονισμένη από την τραγωδία που βιώνει η οικογένεια Καρνέση, με τα τρία στελέχη που έχασε η European Navigation μέσα στα γραφεία της στη Γλυφάδα, με δράστη τον αιγυπτιακής καταγωγής Αντέλ-Αριστείδη Ελ Μπαουράoυ, ο οποίος μετά το τριπλό φονικό αυτοκτόνησε.

Η European Navigation Inc. ιδρύθηκε το 1979 από τον καπετάνιο Σπύρο Καρνέση και τον αδερφό του μηχανικό, Προκόπη, ο οποίος έφυγε το 2011 από τη ζωή, με τη συμβολή και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας, των τριών αδελφών, της Αγγελικής Καρνέση Τσιόντη, της Δέσποινας Καρνέση Βλασάκη, ο σύζυγος της οποίας Αντώνης Βλασσάκης και CEO της εταιρίας ήταν μεταξύ των θυμάτων του φονικού, και της Μαρίας Καρνέση Λαδά, της γυναίκας στο γραφείο της οποίας εισέβαλε ο Αιγύπτιος, την πυροβόλησε στο χέρι και στη συνέχεια την εκτέλεσε με πυροβολισμό στο κεφάλι.

karnesi 1

Η έτερη αδερφή του εφοπλιστή, η Δέσποινα Καρνέση, βρισκόταν στον επάνω όροφο και ο δράστης ευτυχώς δεν τη βρήκε. Και ενώ στα οικογενειακά συμβούλια αναφέρονται όλα τα πρόσωπα και τα ποσοστά τους, όπως και στον δικαστικό πόλεμο των αδερφών για τις μετοχές, το όνομα του Θανάση Λαδά, συζύγου της άτυχης Μαρίας Καρνέση, απουσιάζει πάντα.

efoplistria2 222e5

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Espresso» στην Ακτή Μιαούλη, ο Θανάσης Λαδάς ακολούθησε τον δικό του πετυχημένο δρόμο στον χώρο της ναυτιλίας, μακριά από τις ίντριγκες και τις διαμάχες της οικογένειας Καρνέση.

Ανθρωπος χαμηλών τόνων, σεμνός αλλά ευχάριστος και κοινωνικός, λάτρης της καλής ζωής, με τη δικηγόρο σύζυγό του Μαρία Καρνέση δημιούργησαν μια ευτυχισμένη οικογένεια στα μέσα της δεκαετίας του ’70, όταν συναντήθηκαν, ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν. Στο πλευρό του φιλόδοξου νεαρού, που ασχολήθηκε με τη ναυτιλία, η σύζυγός του έμαθα τα πρώτα μυστικά της δουλειάς, αλλά, σύμφωνα με την οικογενειακή παράδοση, η Μαρία Λαδά ασχολήθηκε με τη ναυτιλιακή εταιρία των αδερφών της, στην οποία δεν ήθελε να έχει σχέση -επίσημη τουλάχιστον- ο μπον βιβέρ Θανάσης Λαδάς.

thanasis ladas 1

Σύμφωνα με τις φήμες, πριν από περίπου 10 χρόνια ο Θανάσης Λαδάς έκανε ένα big deal πουλώντας την εταιρία του, από την πώληση της οποίας εισέπραξε ένα αστρονομικό για την εποχή ποσό. Εχοντας δουλέψει σκληρά όλη του τη ζωή, λέγεται ότι απολάμβανε τα αγαπημένα του χόμπι, το ψάρεμα, το yachting, αλλά και τα γρήγορα αυτοκίνητα.

Πανάκριβο μοντέλο

Στη Γλυφάδα όπου ζούσε και κυκλοφορούσε μιλούν για έναν «ωραίο τύπο» και ευχάριστο άνθρωπο που, αν και πολύ απλός, είχε πάθος με την ταχύτητα και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και κυκλοφορούσε με το πανάκριβο μοντέλο της Mercedes Mc Laren. Μάλιστα λέγεται ότι ένα από τα πολυτελή αυτοκίνητά του ήταν η κόκκινη Ferrari που κάποια στιγμή πούλησε στον τραγουδιστή Νίκο Βέρτη.

Αλλο του μεγάλο χόμπι ήταν τα σκάφη τύπου Hatteras, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν εξαφανισμένος, καθώς ζούσε μόνιμα στην Ισπανία και πηγαινοερχόταν στην Αθήνα για να βλέπει τα παιδιά του και τη σύζυγό του, με την οποία διατηρούσαν άριστες σχέσεις, αμοιβαία κατανόηση και αγάπη, αν και δεν ζούσαν μαζί, όπως ισχυρίζονται συγγενικά τους πρόσωπα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...