Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ιάκωβος Μυλωνάς: «Έχουμε πολλά παράσιτα και ποντίκια στον χώρο»

Γράφει έργα, σκηνοθετεί, κάνει παραγωγές, παίζει σε σίριαλ, ταινίες,...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...

Catwalk για καλό σκοπό

Ενα διαφορετικό catwalk παρακολούθησαν όσοι έδωσαν το «παρών» στο...

Πιπεράτες αποκαλύψεις από τη 44χρονη Ρέμπελ Γουίλσον

Πάταγο κάνει η αυτοβιογραφία της Ρέμπελ Γουίλσον πριν καν...

Άφαντα τα τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας των κρυπτο- χριστιανών που ζει σε πρωτόγονες συνθήκες

Η Αστυνομία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο για Σόδομα και Γόμορρα ανάμεσα στα μέλη της φαμίλιας των σπηλαίων

Ενα θρίλερ για γερά νεύρα βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το πρωί στην Κόρινθο, στη Λαμία και την Αρτα, όπου επικεντρώνονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό των τριών ανήλικων παιδιών της οικογένειας των παλαιοχριστιανών που ζουν σαν πρωτόγονοι, μέσα σε λαγούμι 30 μέτρων, κοντά στο χωριό Μάννα της Ορεινής Κορινθίας, και κυκλοφορούν με τόξα και βέλη!

lagoumi19024
Η μάνα των παιδιών που ζουν σε πρωτόγονες συνθήκες στο χωριό Μάννα της Κορινθίας

Εκτός από τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 13, έξι και ενός έτους, ως αργά χθες παρέμεναν άφαντες η 38χρονη σύζυγος και η 22χρονη κόρη του 47χρονου πατέρα της οικογένειας. Κατά χθεσινή επιχείρηση της Αστυνομίας στο λαγούμι της οικογένειας… Φλίνστοουν στην Κορινθία, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελέα και κοινωνικών λειτουργών, εντοπίστηκαν μόνο ο 47χρονος και ο 15χρονος γιος του, αλλά δεν βρέθηκε κανένα ίχνος των υπολοίπων.

lagoumi190244

Οπως εικάζουν οι Αρχές, μόλις ο 47χρονος πατέρας έξι παιδιών (σ.σ: δεν ζουν όλα μαζί του) κατάλαβε ότι επίκειται αστυνομική επιχείρηση, έσπευσε να τα «εξαφανίσει», με αποτέλεσμα να γίνει βίαιη προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, για απείθεια και για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο (κατόπιν η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη). Ο 15χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε στο κοινόβιο των αυτοαποκαλούμενων παλαιοχριστιανών, μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο Νοσοκομείο Παίδων προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι καλά στην υγεία του.

Ολα άρχισαν το πρωί του Σαββάτου, όταν εκδόθηκε εισαγγελική παραγγελία, με την οποία ζητήθηκε να απομακρυνθούν τα παιδιά από την οικογένεια των τρωγλοδυτών και να μεταφερθούν στην 25χρονη κόρη του 47χρονου, η οποία είναι παιδί από τον πρώτο γάμο του και ζει σε περιοχή της Αρτας, ακολουθώντας συμβατικό τρόπο ζωής. Ωστόσο η υπόθεση άρχισε να περιπλέκεται, όταν απομακρύνθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή, καθώς τα παιδιά επέστρεψαν στην κοινότητα των παλαιοχριστιανών και συνέχισαν να ζουν με τους γονείς τους στις σπηλιές!

Το αποτέλεσμα ήταν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου να διατάξει κατεπείγουσα προανάκριση και στο πλαίσιο αυτό η ΕΛ.ΑΣ., με μεγάλη δύναμη, συνοδεία εισαγγελέα και κοινωνικών λειτουργών, έφτασε νωρίς χθες το πρωί στο σημείο προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία στον χώρο, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, να ελεγχθούν τα έγγραφά τους και να εξακριβωθούν τα στοιχεία τους. Τότε διαπιστώθηκε ότι οι δύο γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά είχαν εξαφανιστεί και σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές Αρχές!

lagoumi190242

Οπως έγινε γνωστό, μαζί με την «οικογένεια των σπηλαίων» ζουν και άλλα άτομα από διάφορες περιοχές της χώρας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, περίπου δέκα άνθρωποι ζουν σε σπίτια από λάσπη, μαγειρεύουν με ξύλα, φτιάχνουν τόξα και βέλη, και απορρίπτουν οτιδήποτε σχετίζεται με την τεχνολογία. Ωστόσο οι αρμόδιες Αρχές διεξάγουν έρευνες για να διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός ανθρώπων που διαμένουν στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία φέρεται ότι εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της αιμομιξίας, καθώς στην ερώτηση των αστυνομικών σχετικά με την ταυτότητα του πατέρα του ενός έτους βρέφους της 22χρονης κόρης του ζευγαριού παλαιοχριστιανών όλα τα μέλη της απάντησαν με ασάφειες. Το γεγονός δε ότι μια 19χρονη έγκυος, επίσης παλαιοημερολογίτισσα, είχε φύγει από την Αρτα για να πάει να τους βοηθήσει, κάνει τις διωκτικές Αρχές να ερευνούν με προσοχή το συγκεκριμένο φρικιαστικό σενάριο.

«Τα παιδιά τα φροντίζουν και εκείνος και η σύζυγός του. Δεν υπάρχει παραμέληση ανηλίκου. Αν αναγνωριστεί ως μειονότητα, έχει το δικαίωμα να μην πηγαίνει τα παιδιά του σχολείο. Πηγαίνετε στο Μενίδι, στην Κρήτη, στα οροπέδια, υπάρχουν παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο» δήλωσε ο δικηγόρος του 47χρονου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, με αφορμή την προσαγωγή του εντολέα του.

lagoumi190243

Ο «πάτερ φαμίλιας» περνά στην αντεπίθεση

Απαντήσεις σε όσους κατακρίνουν τον πρωτόγονο τρόπο ζωής της οικογένειάς του έδωσε ο 47χρονος Μανώλης Καλαϊτζάκης, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί, έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε ότι είχαν εξαφανιστεί τα ανήλικα παιδιά του!

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο 47χρονος είπε πως την περίοδο που ζούσε με τη σύζυγό του και τα έξι παιδιά τους στην Αθήνα δούλευε στον Δήμο Ηλιούπολης, στα απορριμματοφόρα. Ζούσαν σε ένα σπίτι και πάσχιζε να ζήσει την οικογένειά του με έναν μισθό των 1.000 ευρώ και μια επιδότηση ύψους 200 ευρώ, ενώ χρειαζόταν 500 ευρώ για το ενοίκιο. «Πώς να ταΐσω και να ζήσω οκτώ στόματα στην πόλη; Μπορείς να ζήσεις έτσι;» αναρωτήθηκε. Αναφερόμενος στις τριτοκοσμικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα παιδιά του, καθώς και στο γεγονός ότι δεν πηγαίνουν σχολείο, ο Μανώλης Καλαϊτζάκης υποστήριξε ότι «τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο γιατί απέχει 25 χιλιόμετρα», προσθέτοντας ότι «το σχολείο είναι κατ’ επίφαση δωρεάν. Πώς να πάνε σχολείο;».

lagoumi190241

Αποπροσανατολισμός

Στη συνέχεια, ο κ. Καλαϊτζάκης αναρωτήθηκε: «Η Ελλάδα δεν έχει με τίποτα άλλο να ασχοληθεί πέρα από έναν βοσκό που τα παιδιά του δεν πηγαίνουν σχολείο; Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτός ο αποπροσανατολισμός». Συμπλήρωσε, δε, ότι «έχουμε επιλέξει να ζούμε στη φύση. Δεν είναι αυτονόητο ότι κάποια στιγμή θα υπάρχουν και παιδιά; Δεν είναι λογικό να έχουμε παροχές και υπηρεσίες όταν φύγαμε από τον αστικό ιστό. Γιατί, αν έφταναν εδώ αυτές οι υπηρεσίες, πλέον δεν θα ζούσαμε στη φύση». Οπως εξήγησε, τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του είναι παλαιοημερολογίτες, αλλά με μια πολιτιστική εκδοχή. «Στην Ελλάδα φαίνεται παράξενο, παγκοσμίως δεν είναι» είπε.

Αναφορικά, τέλος, με τα τόξα και τα βέλη που βρήκαν οι αστυνομικοί, ο 47χρονος ανέφερε: «Είναι παράξενο να τα έχω για την προστασία μου μέσα στις ερημιές; Μην κάνουν οι αστυνομικοί ότι δεν ξέρουν πως όλοι οι βοσκοί έχουν όπλα στις ερημιές. Μου κατέσχεσαν μέχρι και τα ψαλίδια. Στην Ελλάδα όλα θεωρούνται όπλα».

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τζένη Λάττου: Η «απόδραση» της πρώην συντρόφου του Παντελίδη από τα αιματοβαμμένα χαλάσματα του Μαρόκο

Τον απόλυτο τρόμο στα φονικά Ρίχτερ που ισοπέδωσαν ολόκληρες...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...