Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Νεκρός από overdose ο πρώτος άντρας στη ζωή της πριγκίπισσας Βεατρίκης!

Ο γυναικάς Αμερικανός που λάτρευε τις κραιπάλες και υπήρξε...

Σαν Φρανσίσκο: Αφαντη ανήλικη κόρη κροίσου

Ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τη 16χρονη κόρη Αμερικανού κροίσου...

Αστυνομικός που υπηρετούσε στο Τμήμα Κολωνού συνελήφθη μαζί με συνεργό του για συμμετοχή σε συμμορία διαρρηκτών

Αστυφύλακας «ποντικός»

Οι συχνές «περατζάδες» με έναν Αλβανό έξω από σπίτια που τα φώτα τους ήταν σβηστά πρόδωσαν τη δράση του επίορκου αστυνομικού που ξάφριζε πελάτες Airbnb και ο οποίος συνελήφθη από τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. μαζί με συνεργό του για συμμετοχή σε συμμορία διαρρηκτών!

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Ο αστυφύλακας, ο οποίος υπηρετούσε στο Τμήμα Κολωνού και τελεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου από τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου για παράβαση καθήκοντος, και ο συνεργός του συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ώρα «υπηρεσίας», ως διαρρήκτες. Ο αστυνομικός εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (17/02), εξερχόμενος από δωμάτιο Airbnb στο Κολωνάκι, όπου είχαν εισβάλει. Στην παρουσία των αστυνομικών αρχικά προσπάθησε να διαφύγει προβάλλοντας αντίσταση, ωστόσο ακινητοποιήθηκε και οι συνάδελφοί του τού πέρασαν χειροπέδες. Ο επίορκος, όπως διαπιστώθηκε, είχε βγάλει αντικλείδι από το διαμέρισμα Airbnb και έμπαινε στο δωμάτιο αποσπώντας χρήματα και αντικείμενα των ενοίκων.

190818232435 astynomia arxeio pic

Η εμπλοκή του επίορκου αστυφύλακα επιβεβαιώθηκε με αποτύπωμά του σε ισόγεια αποθήκη στην Αθήνα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή, που είχε διαπράξει με τους συνεργούς του στις αρχές του περασμένου Απριλίου. Για τη δράση του αστυνομικού είχε επιπλέον υποβληθεί καταγγελία για εμπλοκή του σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και όπλων. Τα προανακριτικά ευρήματα τέθηκαν υπόψη του εποπτεύοντος εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Κατά την προανάκριση του αστυνομικού διαπιστώθηκε η συμμετοχή του σε πέντε κλοπές σε οικίες και αποθήκη, καθώς επίσης σε δωμάτια βραχυχρόνιας μίσθωσης αλλά και σε διερχόμενο πεζό.

Εις βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, όπως και εις βάρος 25χρονου Αλβανού συνεργού τους. Τα δυο «μπουμπούκια» κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

peripoliko astynomia

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δύο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κουκούλα τύπου full face, μεταλλική ράβδος και ασύρματος, γεμιστήρας φυσιγγίων, 12 φυσίγγια και κάλυκας φυσιγγίου των 9 mm, νάιλον σακουλάκι με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους 1,8 γραμμαρίων, οκτώ μπρελόκ με συνολικά 23 κλειδιά, οκτώ κινητά τηλέφωνα και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μονάδες σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικές συσκευές, δελτίο ταυτότητας και άδεια οδήγησης, τσαντάκι εντός του οποίου υπήρχε τραπεζική κάρτα, κουτί με κόσμημα χρυσής απόχρωσης, κομμάτι πλαστικού με ενσωματωμένα δύο κλειδιά και μια ετικέτα, νάιλον σακουλάκι που περιείχε χάπια και χαρτονομίσματα ξένων χωρών. Επίσης κατασχέθηκαν αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, ενώ η έρευνα για τη σύλληψη και άλλων συνεργών τους συνεχίζεται.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...