Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...

Βίαζε το βαφτιστήρι του από την ηλικία των 9 ετών έως τα...

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού τριών παιδιών, ανάμεσα στα οποία...

Η «σκοτεινή» Eurovision της Γιάννας Tερζή

Αποκαλύψεις για τη «σκοτεινή» πλευρά της Eurovision έκανε η...

Συνέταιρος Χρήστου Γιαλιά: «Ποιο όφελος θα είχα να τον σκοτώσω;»

«Τα δύο αγόρια του πρώην συνεταίρου μου από τον πρώτο του γάμο τα μεγάλωσα στην εταιρία μας»

Την ώρα που οι έρευνες των διωκτικών Αρχών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό για την εξιχνίαση της δολοφονίας του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά, η «Espresso» αποκαλύπτει διάφορες πτυχές της πολυτάραχης ζωής του, ενώ για πρώτη φορά λύνει τη σιωπή του ο συνέταιρός του Ν.Γ.

  • Από τον Βασίλη Χήτο

Ο κρεατέμπορος Χρήστος Γιαλιάς έκανε μεγάλη ζωή. Από τη φτωχική Μάνδρα, όπου μεγάλωσε, οργάνωνε τις εξορμήσεις του σε τόπους μαγικούς, αλλά λογάριαζε χωρίς τον δολοφόνο του και τον ηθικό αυτουργό, που τον έβαλε να τον σκοτώσει και στη συνέχεια να τον κάψει μέσα στο αυτοκίνητό του λίγα μόλις μέτρα από την απομονωμένη του βίλα-φρούριο. Ο 59χρονος, αν και είχε φαλιρίσει στις τράπεζες και οι εταιρίες του είχαν χτυπήσει «κανόνι», επέμενε να εμφανίζεται ως πολυπράγμων επιχειρηματίας, που εφ’ φόρου ζωής έχει λύσει όλα του τα οικονομικά προβλήματα.

gialias220241
Το καμμένο Ι.Χ. του επιχειρηματία

Οπως αποκαλύπτει η «Espresso», το ότι είχε αγοράσει βίλα στο πανάκριβο θέρετρο της ιταλικής λίμνης Κόμο δεν ήταν απλά μια φήμη, την οποία αρεσκόταν ο ίδιος να διαδίδει στα μικρά όρια της… δυσπρόσιτης δυτικής Αττικής. Στην εταιρία G&G, που διέθετε από κοινού με τον παιδικό φίλο και συνέταιρό του, είχε γράψει αυτή τη βίλα, με τίμημα αγοράς τα 750.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η Ασφάλεια Αττικής, την αγορά αυτή την έκανε σε μια περίοδο αμοιβαίου έρωτα με την Αλβανίδα σύζυγό του, με την οποία και απέκτησαν δύο κόρες, 22 και 4 ετών, αντίστοιχα. Από τον πρώτο του γάμο με την Ελληνίδα Φρειδερίκη Καρζή ο Γιαλιάς είχε αποκτήσει δύο γιους, ένας εκ των οποίων μάλιστα είναι δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Μάνδρας.

Η δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά το βράδυ της Τετάρτης 7/2/2024 στην Αγία Αικατερίνη Μάνδρας πήρε μοιραία βαθύτερες διαστάσεις, καθώς τον Μάιο του 2018 είχε δολοφονηθεί η πρώην σύζυγός του, με δύο σφαίρες στο κεφάλι. Μια δολοφονία που δεν έπεισε ούτε και τους πιο αδαείς πως ήταν ληστεία, επειδή εκείνο το ξημέρωμα η 51χρονη επέστρεφε μόνη της στην είσοδο του σπιτιού της από το καζίνο Λουτρακίου.

gialias22024
Φρειδερίκη Καρζή

Η «Espresso» αναζήτησε και βρήκε τον συνέταιρο του Χρήστου Γιαλιά, Ν.Γ., που μαζί δημιούργησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες φορτοεκφόρτωσης. Στην πορεία όμως τα επιχειρηματικά μυαλά του Χρήστου Γιαλιά «πήραν αέρα» και επεκτάθηκε μόνος του στο εμπόριο κρεάτων και σε άλλες εταιρίες. Κατά διαβολική σύμπτωση την παραμονή της δολοφονίας του είχε σφοδρή δικαστική αντιδικία με τον συνέταιρό του, από τον οποίο είχε ήδη ζητήσει επίμονα από το τέλος του 2020 να χωρίσουν τα τσανάκια τους. Στον απόηχο αυτής της οικονομικής διαμάχης-καταστροφής χτυπήθηκε η υγεία του συνεταίρου και σήμερα υποφέρει από βαριά καρδιακή ανεπάρκεια.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του θέλησε να μην αναφερθεί δημόσια το όνομά του, αλλά για την αποκατάσταση της πραγματικής αλήθειας μας επεσήμανε τα εξής: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ποιο όφελος θα είχα εγώ να σκοτώσω τον πρώην συνέταιρό μου από τη στιγμή που μου χρωστούσε λεφτά; Μόνο αν εγώ του χρωστούσα θα είχα -υποτίθεται- λόγο να του αφαιρέσω τη ζωή. Σε αντίθετη περίπτωση, αν έκανα κάτι τέτοιο, δεν θα υπήρχε ποτέ περίπτωση να λάβω ούτε μία δραχμή από τα χρωστούμενα. Εγώ δεν πουλάω την ψυχή μου στον διάβολο, ούτε θα έχανα ποτέ την ψυχή μου για υλικά αγαθά. Δεν σκοτώνει όλος ο κόσμος για τα λεφτά. Μέγα λάθος του συνηγόρου του κ. Κούγια που στην πρώτη δήλωσή του με στοχοποίησε ότι είχα μεγάλες οικονομικές διαφορές 4.000.000 ευρώ με τον πρώην συνέταιρό μου και ότι έχασα το δικαστήριο μόλις την παραμονή της δολοφονίας. Αφησε σαφή υπονοούμενα ότι εγώ θα μπορούσα να έχω “λόγους” για μια τόσο απεχθή πράξη.

gialias220242
Ο Χρήστος Γιαλιάς

Ποιος εγώ; Τα δύο αγόρια του πρώην συνεταίρου μου, από τον πρώτο του γάμο, τα μεγάλωσα στην εταιρία μας. Από μικρά παιδιά έτρεχα, ήμουν κοντά τους ως ο στενός φίλος και συνεταίρος του πατέρα τους. Ακόμη και σήμερα με τα παιδιά αυτά έχω άψογες σχέσεις και τρέφω απέραντη αγάπη. Λυπάμαι για την αναφορά του συνηγόρου του προς το πρόσωπό μου, ότι κυνήγησα τάχα και την 22χρονη κόρη του συνεταίρου μου από τον δεύτερο γάμο του. Εγώ στο τελευταίο δικαστήριο στράφηκα κατά της εταιρίας, την οποία για δικούς του λόγους ο Χρήστος Γιαλιάς στη συνέχεια μεταβίβασε στη μεγαλύτερη κόρη του. Δεν θα κυνήγαγα ποτέ ένα παιδί. Ημουν όμως υποχρεωμένος να το κάνω, γιατί επιπλέον κουβαλάω τώρα και ένα σωρό χρέη που μου άφησε ο πρώην συνέταιρός μου, καθώς αντλούσε χρήματα από τη μεγάλη εταιρία φορτοεκφόρτωσης που είχαμε και τα επένδυε σε άλλες αποκλειστικά δικές του εταιρίες, που τελικά έπεσαν έξω… Δεν είμαστε όλοι τέρατα…». Ο Ν.Γ. είδε τη μαμά-εταιρία τους να γκρεμίζεται από τη «μεγαλομανία» του Χρήστου Γιαλιά.

Με βάση τα «μηνύματα» που έχει συγκεντρώσει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ, ο Γιαλιάς είχε «κορόνα» στις δικές του επιχειρήσεις το όνομα της Κατερίνας, της Αλβανίδας συζύγου του. Μέχρι και στον Αλβανό κουνιάδο του είχε ανοίξει κρεοπωλείο στα Τίρανα. Τη δεύτερη σύζυγό του μάλιστα –όπως κατέγραψαν οι αστυνομικοί– τη γνώρισε σε καφέ της περιοχής και αμέσως μαγεύτηκε από την ομορφιά της.

Στα social media βρίθουν οι φωτογραφίες τους από ταξίδια στη Βιέννη, στη Ρώμη και τη λίμνη Κόμο. Ο 59χρονος εδώ και δύο χρόνια όμως χώρισε από την Κατερίνα, με αποτέλεσμα εκείνη να φύγει από τη βίλα-φρούριο και να πάει σε διαμέρισμα της Μάνδρας. Με την «κρυφή» πτώση του επιχειρηματία Γιαλιά, όμως, τα σύννεφα στον γάμο τους έγιναν καταιγίδα. Ο 59χρονος σύναψε άλλη σχέση με άλλη Αλβανίδα, όπως εκείνη τουλάχιστον υποστήριζε μετά τη δολοφονία του.

gialias220243
Με τη δεύτερη σύζυγό του

Οι εκτελεστές του Χρήστου Γιαλιά όχι μόνο ήξεραν πού θα του στήσουν την ενέδρα, αλλά γνώριζαν και πώς θα φύγουν από το σημείο χωρίς να τους δουν οι κάμερες. Χρειάστηκαν 30 δευτερόλεπτα για να εκτελέσουν το σχέδιό τους. Τον «γάζωσαν» ενώ ο άτυχος επιχειρηματίας ήταν εν κινήσει και μιλούσε στο τηλέφωνο με φίλο του. Ηταν αποφασισμένοι να μην κάνουν το παραμικρό λάθος και το πέτυχαν. Η φωτιά με το θύμα μέσα στο Ι.Χ. έγινε «κατά παραγγελία» και όχι ασφαλώς για να σβήσουν τα τυχόν ίχνη τους οι δολοφόνοι, αλλά από το μίσος και την εκδίκηση του «εντολέα» τους. Φύλλο και φτερό κάνουν το περιβάλλον του οι αστυνομικοί, αλλά μέχρι στιγμής πέφτουν σε τοίχο.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...