Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

69χρονος σκότωσε με καραμπίνα τον γαμπρό του έξω από το σπίτι του και μπροστά στην κορούλα του

«Ρίξ' του, ρίξ' του», φώναζε από το θυροτηλέφωνο η γυναίκα του φονιά!

Σκηνές βγαλμένες από ταινία τρόμου εκτυλίχθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου στην Αγία Βαρβάρα, όταν ένας 69χρονος πεθερός άρπαξε την καραμπίνα και σκότωσε εν ψυχρώ τον 57χρονο γαμπρό του! Το άγριο φονικό σημειώθηκε γύρω στις 19.15, όταν ο Τρύφωνας Λαλούντας, πατέρας τριών παιδιών και πασίγνωστος ουρολόγος, που δραστηριοποιούνταν επί σειρά ετών στο Περιστέρι, επέστρεψε στο σπίτι του, επί της οδού Φιλικής Εταιρείας, που βρίσκεται πάνω από τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία.

Δράστης και θύμα έμεναν στην ίδια πολυκατοικία κι έτσι ο 69χρονος Παναγιώτης Προβιάς τού είχε στήσει καρτέρι στον κήπο του σπιτιού. Οταν ο Τρύφωνας επέστρεψε με τη μικρή του κόρη, τον πυροβόλησε με την καραμπίνα! Αμέσως ο γιος του δράστη και αστυνομικός στο επάγγελμα, που έμενε στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας, άκουσε τους πυροβολισμούς και τις φωνές του παιδιού και έσπευσε να ενημερώσει την Αμεση Δράση.

dolofonia260241
Το θύμα Τρύφωνας Λαλούντας

Αργότερα, ο αστυνομικός και κουνιάδος του θύματος κατέθεσε πως την ίδια ημέρα ο ουρολόγος τού είχε ζητήσει να μείνει για λίγο με τα δύο του παιδιά, προκειμένου να πάει να πάρει την κόρη του από μία δραστηριότητα. Ωστόσο, στο ισόγειο, όπου έμενε ο 69χρονος, ξέσπασε καβγάς ανάμεσα σε εκείνον και στον Τρύφωνα, ώσπου εκείνος έφυγε, για να πάει να πάρει το παιδί. Οταν επέστρεφε στο σπίτι, ο πεθερός του τον περίμενε στην αυλή και μπροστά στα μάτια του κοριτσιού τον πυροβόλησε δύο φορές με την καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Αμέσως μετά ο δράστης έφυγε με τα πόδια κρατώντας την καραμπίνα στα χέρια και πήγε στο αστυνομικό τμήμα να παραδοθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, όταν απομακρυνόταν από το σημείο του φονικού άρχισε να φωνάζει «εγώ είμαι παλικάρι και πάω να παραδοθώ». Ωστόσο, στον δρόμο τον πρόλαβαν οι άνδρες της Αμεσης Δράσης και του φόρεσαν χειροπέδες.

Τον διαψεύδει

Ο ίδιος εξήγησε στους αστυνομικούς πως σκότωσε τον γαμπρό του καθώς πίστευε πως η κόρη του δεν περνούσε καλά μαζί του. Εντούτοις, ο γιος του διέψευσε τα λεγόμενά του, τονίζοντας πως η αδερφή του είχε μία αρμονική σχέση με τον Τρύφωνα Λαλούντα. Την ίδια ώρα, η κόρη του δράστη και σύζυγος του θύματος βρισκόταν στη Σπάρτη, τον τόπο καταγωγής της, και μόλις ενημερώθηκε για την τραγωδία που βρήκε το σπίτι της πήρε τον δρόμο της επιστροφής, σε κατάσταση σοκ.

dolofonia260242
Ο 69χρονος δολοφόνος

«Δεν ξέρω τίποτα, ειλικρινά σας μιλάω. Κι εγώ από το ίντερνετ το έμαθα. Δεν με ειδοποίησε κανένας από το αστυνομικό τμήμα, τίποτα. Προσπαθώ να βρω άκρη. Είναι πολύ σκληρό αυτό που έκανε ο πεθερός του στον αδερφό μου. Είναι αδιανόητο και αδυνατώ να το πιστέψω αυτή τη στιγμή» δήλωσε φανερά συντετριμμένη η αδερφή του θύματος και συνέχισε: «Η οικογένειά μου προσπαθεί να καταλάβει το κίνητρο του δράστη, διότι ο αδερφός μου ήταν ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης, επιστήμονας και πάνω από όλα πατέρας. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Είναι βάρβαρο αυτό που έκανε ο δράστης, σκότωσε έναν πατέρα που υπεραγαπούσε τα παιδιά του και δυστυχώς δεν πρόλαβε να τα χαρεί και να τα δει να μεγαλώνουν. Με ποιο δικαίωμα στερείς τη ζωή ενός ανθρώπου, διαλύεις μια οικογένεια και μας βυθίζεις όλους στο πένθος χωρίς να υπάρχει ένας σοβαρός λόγος;»

Ο 69χρονος Παναγιώτης Προβιάς οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στον εισαγγελέα και του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Επίσης, δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος της συζύγου του δράστη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Κατά πληροφορίες, σε μια κατάθεση που πήραν οι αστυνομικοί υπάρχει συγκεκριμένη μαρτυρία που λέει πως την ώρα που είδε τον γαμπρό της και θύμα του εγκλήματος, η γυναίκα φώναζε από το θυροτηλέφωνο στον δράστη σύζυγό της: «Ρίξ’ του, ρίξ’ του».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...