Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Δίκη Πισπιρίγκου: Απίστευτα μπινελίκια μεταξύ της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη

«Ποια παιδιά; Αυτά που δολοφόνησες, πουτ@@@;»

Αναψαν χθες τα αίματα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών, της Ιριδας και της Μαλένας. Μόλις λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Μάνου Δασκαλάκη και αφού η συνεδρίαση είχε ολοκληρωθεί, η κατηγορούμενη μητέρα επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος του πατέρα των παιδιών της, ο οποίος νωρίτερα είχε δώσει στο ακροατήριο μια ιδιαίτερα επιβαρυντική κατάθεση για εκείνη. «Δεν θα ξαναπιάσεις τα παιδιά στο στόμα σου, θα σε γ@@@@@, μου@@@@.

pispirigkou02024

Παιχνίδι με τους δημοσιογράφους θέλεις να κάνεις;» άρχισε να φωνάζει στον Μάνο Δασκαλάκη η 35χρονη την ώρα που έβγαινε από την αίθουσα και, απευθυνόμενη στον αστυνομικό που τη συνόδευε, του είπε: «Πες του (στον Δασκαλάκη) ότι θα τον γ@@@@@. Πήγε και πούλησε τα παιδιά». Ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος εκείνη την ώρα αποχωρούσε από το δικαστήριο, «στόλισε» όμως κι εκείνος την άλλοτε σύζυγό του και μητέρα των τριών κοριτσιών του: «Ποια παιδιά; Αυτά που δολοφόνησες εσύ, πουτ@@@, θα σου γα@@@@ ό,τι έχεις και δεν έχεις».

pispirigkou20103
Δασκαλάκης και Πισπιρίγκου σε ευτυχισμένες στιγμές

Νωρίτερα ο Μάνος Δασκαλάκης είχε δώσει μια κατάθεση «κόλαφο» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου. «Είχε μια εμμονική ζήλια, μετά από κάθε χωρισμό έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μη φύγω» ανάφερε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας αναλυτικά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η Μαλένα και η Ιριδα έφυγαν από τη ζωή.

Πρόεδρος: Πότε άρχισαν τα προβλήματα στη σχέση σας;

Δασκαλάκης: Το 2018 έκανα μια επιπολαιότητα, είχα μια εξωσυζυγική περιπέτεια. Ηταν επιπολαιότητα της ηλικίας μου. Το έμαθε η κατηγορουμένη από τον άνδρα με τον οποίο είχε σχέση η κοπέλα. Μου το ανακοίνωσε ήρεμα ότι το έμαθε. Μου είπε ότι θα με συγχωρέσει. Εγώ της εξήγησα πως εγώ στη θέση της δεν θα το δεχόμουν. Επίσης της είπα να μη γυρίσω σπίτι, αν είναι να μου κάνει τα ίδια. Μου απάντησε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έκανε κάτι τέτοιο, ότι έχουμε οικογένεια.

Patra pispirigkou daskalakis

Πρόεδρος: Δεν υπήρξε καμία ένταση μεταξύ σας;

Δασκαλάκης: Οχι, ένταση δεν υπήρξε. Ερχόταν όμως στην επιφάνεια μια στο τόσο. Υπήρχαν στιγμές ζήλιας που το ανακαλούσε. Ηταν μια εμμονική ζήλια.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην ασθένεια της μικρής Μαλένας, η οποία είχε διαγνωστεί με λευχαιμία. «Οταν το ακούσαμε, αρχίσαμε και οι δυο τα κλάματα, μας εξήγησαν ότι αυτή η ασθένεια ήταν άκρως ιάσιμη και μας διαβεβαίωσαν πως το παιδί δεν θα έχει κανένα πρόβλημα» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης, για να προσθέσει πως το κοριτσάκι μπήκε σε πρωτόκολλο θεραπείας και όλα πήγαιναν καλά.

malena06034
Μαλένα

Ωστόσο, όπως κατέθεσε ο ίδιος, όλα άλλαξαν στις 13 Απριλίου 2019 και ενώ είχε προηγηθεί δυο τρεις μέρες πριν μια συζήτησή του με την κατηγορουμένη. Αντικείμενο αυτής της συζήτησης ήταν το ενδεχόμενο εκείνος να επιστρέψει στην Πάτρα προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται, κάτι με το οποίο όμως δεν συμφωνούσε, όπως είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου. Οπως περιέγραψε ο Μάνος Δασκαλάκης, ενώ είχε φύγει από το νοσοκομείο για λίγο, δέχτηκε τηλεφώνημα από την κατηγορουμένη που του έλεγε πως «το παιδί έμεινε».

Συνεχίζοντας, ο μάρτυρας κατάθεσε πως, όταν έσπευσε στο νοσοκομείο, είδε τη Ρούλα Πισπιρίγκου σε κατάσταση σοκ και τους γιατρούς να βρίσκονται στο δωμάτιο του κοριτσιού. «Κάποια στιγμή βγήκε έξω ο γιατρός ο κ. Τζιούβας και μας ενημέρωσε ότι το παιδί δεν τα κατάφερε» περιέγραψε ο Μάνος Δασκαλάκης, για να προσθέσει: «Αυτό που πλέον μου φαίνεται παράξενο είναι η αντίδρασή της όταν μας είπαν να γίνει νεκροψία για να δούμε τι έγινε. Τότε η κατηγορουμένη πετάχτηκε και είπε “όχι, δεν θα μου χαρακώσετε το παιδί”. Παρενέβησαν ο θείος και η θεία μου και της εξήγησαν ότι δεν θα φαίνεται κάτι στο παιδί. Και μετά συμφώνησε».

irida06034
Ιριδα

Περιγράφοντας τις συνθήκες θανάτου της μόλις έξι μηνών Ιριδας, στις 21 Μαρτίου 2021, ο μάρτυρας τόνισε με νόημα ότι λίγο πριν από την απώλεια της μικρότερης κόρης του είχε ανακοινώσει στη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι φεύγει από το σπίτι οριστικά. Ο λόγος ήταν, όπως εξήγησε, εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε η κατηγορουμένη. «Εφυγα από το σπίτι και στις 21 Μαρτίου έλαβα ένα τηλεφώνημα από την αδελφή της κατηγορουμένης, η οποία μου είπε: “Η μπέμπα δεν αναπνέει”. Εφτασα αμέσως στο σπίτι και είδα την κατηγορουμένη να κάνει ΚΑΡΠΑ στο παιδί. Σάστισα, έπεσα στα γόνατα, δεν ήξερα τι να κάνω» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης, περιγράφοντας στη συνέχεια τις δραματικές ώρες που ακολούθησαν στο νοσοκομείο, αλλά και μετά, όταν πια η Ιριδα είχε φύγει από τη ζωή: «Στο νοσοκομείο ήρθε ένας γιατρός και μας είπε ότι προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί. Μου έδωσε να καταλάβω ότι η Ιριδα δεν τα είχε καταφέρει.

daskalakis

Σε όλο αυτό το διάστημα η κατηγορουμένη ήταν σαστισμένη, όχι όπως ήταν στη Μαλένα, που έκλαιγε και ωρυόταν. Βγήκαν οι γιατροί και μας είπαν να μπούμε να αποχαιρετήσουμε το παιδί. Πήγε από πάνω της κι έκλαιγε, όχι όμως με τον ίδιο τρόπο όπως στη Μαλένα. Εκανε πως λιποθύμησε, αλλά δεν λιποθύμησε. Μετά στο σπίτι, όταν επιστρέψαμε, έπεσε πάνω στην κούνια και σπάραξε. Εκείνη την ώρα είδα το πανάκι της μικρής και μου έκανε εντύπωση γιατί είχε κάποιες κηλίδες καφέ. Πήρα το πανί και τότε εκείνη σταμάτησε να κλαίει και με κοίταξε. Τη ρώτησα “τι είναι αυτό;”. Το πανί το μύρισα, ήταν κολλώδες και υγρό. Κοίταξα το κορμάκι και τα σεντόνια, πουθενά δεν υπήρχε ίχνος αίματος. Είπα στην αδελφή της κατηγορουμένης να πάει το πανί στην Αστυνομία γιατί θα πήγαινε να δώσει κατάθεση. Η κατηγορουμένη κοίταγε τα φορμάκια του παιδιού, δεν έκανε κάτι άλλο». Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Μαρτίου.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...