Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Αρχιμανδρίτης και καθηρημένος παπάς «έφαγαν» 1.347.740 ευρώ από πιστούς

Ράσα με μεγάλες τσέπες!

Εξπέρ στις… κομπίνες είχαν γίνει ένας 68χρονος αρχιμανδρίτης και ένας 61χρονος καθηρημένος παπάς, οι οποίοι κατηγορούνται ότι «μαδούσαν» πιστούς με την υπόσχεση πως και εκείνοι θα ωφελούνταν προσωπικά από μελλοντική δήθεν εκλογή του 68χρονου ως μητροπολίτη, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να αποσπάσουν περισσότερα από 1.347.740 ευρώ!

Μάλιστα, για να γίνουν ακόμα πιο πιστευτοί επιδείκνυαν πλαστές επιστολές στα θύματά τους, που τις συνέτασσε ο 61χρονος, ο οποίος έχει καθαιρεθεί από ιερέας, και τις παρέδιδε στον 68χρονο. Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τον Νοέμβριο του 2018 έως και τις 24 Φεβρουαρίου 2023 οι κατηγορούμενοι προσέγγιζαν πιστούς και, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητα του ιερωμένου και την επιρροή που ασκούσαν, ισχυρίζονταν ψευδώς ότι είναι βέβαιη η εκλογή του 68χρονου ιερέα ως νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

papas070341

Εν συνεχεία παραμύθιαζαν τους πιστούς, παρουσιάζοντάς τους πλαστές επιστολές, αποστολείς των οποίων ήταν δήθεν η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, το υπουργείο Οικονομικών, συγκεκριμένη υπηρεσία της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ακόμα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο! Με το παραπάνω τέχνασμα, σε συνδυασμό με το πρόσχημα πως θα ωφελούνταν και τα ίδια τα θύματά τους, αν δέχονταν να ενισχύσουν την «παρασκηνιακή» διαδικασία εκλογής του ιερέα, κατάφερναν στο τέλος να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι… ανίερες μπίζνες των δύο ρασοφόρων πήγαιναν τόσο καλά που οι ίδιοι ζούσαν μέσα στη χλιδή, σε πολυτελή σπίτια, και κυκλοφορούσαν με Mercedes!

Καταγγελίες

Ωστόσο, έξι από τα φερόμενα θύματά τους αποφάσισαν κάποια στιγμή να προχωρήσουν σε καταγγελίες, βάζοντας τέλος στη δράση του «αθεόφοβου» διδύμου. Στο πλαίσιο της έρευνας, κατασχέθηκαν μια Mercedes ML350, ιδιοκτησίας του 68χρονου, δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης USB, ένας εκτυπωτής, διάφορα βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, χειρόγραφες σημειώσεις, διάφορες επιστολές, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Παράλληλα, διενεργήθηκε οικονομική έρευνα από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (άρσεις τραπεζικού απορρήτου και συλλογή φορολογικών στοιχείων), από την οποία προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι απέσπασαν από τα θύματά τους τουλάχιστον 1.347.740 ευρώ, εκ των οποίων 582.000 ευρώ από επιβεβαιωμένες μεταφορές χρημάτων των παθόντων. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα μεταφέρονταν σε λογαριασμούς του 61χρονου και ακόμη δύο ανδρών, ηλικίας 51 και 34 χρόνων, που φέρεται ότι είναι συνεργοί των ρασοφόρων.

papas07034

Εις βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Τα ψηφιακά πειστήρια θα εξεταστούν από το αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι ο 68χρονος κληρικός έχει τεθεί σε αργία από κάθε είδους ιεροπραξία.

«Με αφορμή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης περί εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα που ακολούθησαν, εμπλέκεται και κληρικός από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Φιλοθέου έχει αρχίσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους εναντίον του εν θέματι κληρικού η προβλεπόμενη από τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και τους νόμους του κράτους (…) ανακριτική και δικαστική διαδικασία» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση. Ακόμα, σε αυτήν τονίζεται πως «βάσει της ανωτέρω διαδικασίας, ο κληρικός έχει απομακρυνθεί από τον ιερό ναό στον οποίον υπηρετούσε, έχει αποστερηθεί της ιδιότητος του εξομολόγου και έχει τεθεί σε αργία από κάθε είδους ιεροπραξία».

papas070342

«Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης, παραμένω στον ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και δεν κρύβομαι» ήταν η απάντηση του 68χρονου ιερέα σχετικά με όσα τού καταλογίζονται. Επίσης, τόνισε ότι παραμένει στη θέση όπου βρίσκεται εδώ και δεκαετίες και δεν κρύβεται από τον κόσμο και από τη Δικαιοσύνη, που έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση. «Δεν μπορώ να μιλήσω, δεν μου το επιτρέπει ο εισαγγελέας. Αν μου φέρετε ένα χαρτί από την Εισαγγελία που μου δίνει την άδεια, μπορώ να σας πω τα πάντα. Δεν φοβάμαι, αν φοβόμουν δεν θα βρισκόμουν στον ναό και δεν θα περιφερόμουν γύρω από αυτόν, ώστε να μπορεί να με βλέπει ο κόσμος» πρόσθεσε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...