Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αυνανισμός κατά του… καρκίνου του προστάτη

Τελικά στο χέρι των ανδρών είναι να μειώσουν τον...

Πάμε πλατεία Φίνου;

Ηταν τέλη Αυγούστου του 2022, όταν με αποκλειστικό της...

«Βροχή» τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστές νταήδες συζύγους ή πρώην συντρόφους

Ολοένα πληθαίνουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα ανυπεράσπιστες...

Ακήρυχτος πόλεμος εις το όνομα του πατρός από τον Καλλιάνο για όσους...

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η «βεντέτα» που έχει ανοίξει...

Μοναστήρι με gay sex & «μαϊμού» θαύματα!

Σόδομα και Γόμορρα στη Μονή Οσίου Αββακούμ στην Κύπρο

Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες το μεγάλο σκάνδαλο που ξέσπασε στους κόλπους της Εκκλησίας της Κύπρου, και συγκεκριμένα στη Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι! Μοναχοί κατηγορούνται για οικονομικές απάτες, ψεύτικα θαύματα και σεξουαλικές συνευρέσεις, ενώ έχουν εντοπιστεί μεγάλο χρηματικό ποσό, ύψους 800.000 ευρώ, και δύο διαμερίσματα -σε Πειραιά και Λεμεσό-, τα οποία φέρεται ότι ανήκουν σε δύο άτομα που ερευνώνται από τις Αρχές.

ekklisia08034

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως, οι δύο μοναχοί και «εγκέφαλοι» του σκανδάλου παραπλανούσαν τους πιστούς με διάφορες μεθόδους, «θαυματουργές» εικόνες που δάκρυζαν ή έσταζαν μύρο. Με τον τρόπο αυτόν προσέλκυαν τους πιστούς και κέρδιζαν τεράστια ποσά. Το κουβάρι της σοκαριστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν κάμερες κατέγραψαν σεξουαλικές πράξεις μεταξύ δύο μοναχών. Πρόκειται για τον ηγούμενο αρχιμανδρίτη Νεκτάριο και τον αρχιμανδρίτη Πορφύριο. Οι δυο τους είχαν εγκαταστήσει τις κάμερες για να παρακολουθούν όσους έμπαιναν και έβγαιναν σε γραφείο της μονής, αλλά και σε δωμάτιο που χρησιμοποιούνταν ως κρεβατοκάμαρα.

Ωστόσο, όταν έφτασαν στον μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα οι φήμες για τα όργια, αποφάσισε να κάνει αιφνιδιαστική έρευνα. Οταν αποκαλύφθηκαν οι ερωτικές τους περιπτύξεις, οι δύο μοναχοί ζήτησαν να καθαιρεθούν, ενώ ο μητροπολίτης, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει το μοναστήρι, αποφάσισε να βάλει λουκέτο και να παραπέμψει το θέμα στην Ιερά Σύνοδο, η οποία συνέρχεται σήμερα.

Tάματα χιλιάδων ευρώ

Παράλληλα, αποκαλύφθηκε πως συχνά στη μονή συνέβαιναν «θαύματα» με εικόνες να δακρύζουν και να στάζουν μύρο… οδηγώντας χιλιάδες πιστούς εκεί, με σκοπό να προσκυνήσουν και να το… ενισχύσουν οικονομικά, αφήνοντας τάματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ. Το μύρο που έσταζε όταν «δάκρυζαν» οι εικόνες ήταν πραγματικό και γι’ αυτό είχαν φροντίσει οι ίδιοι οι καλόγεροι έχοντας τοποθετήσει μηχανισμό που διοχέτευε μύρο στην εικόνα από δοχείο το οποίο δεν ήταν ορατό!

ekklisia080341

Τα τάματα και τα τεράστια ποσά από το παγκάρι αναζητούνται, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι δύο μοναχοί είχαν φυλάξει στο κελί τους μεγάλα ποσά σε μετρητά, που υπολογίζονται στο 1.000.000 ευρώ, αλλά και χρυσαφικά! Διαπιστώθηκε ακόμα ότι διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς με καταθέσεις που «ζαλίζουν», ενώ είχαν «επενδύσει» και στην αγορά διαμερισμάτων στον Πειραιά και στην Κύπρο. Μάλιστα, συχνά τα «θαύματα» προβάλλονταν από βίντεο στο YouTube, ενώ οι μοναχοί είχαν έντονη δραστηριότητα στα social media, αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Η Ιερά Σύνοδος

Το σκάνδαλο επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου Χρήστος Ευσταθίου, επισημαίνοντας πως το ζήτημα θα τεθεί σήμερα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, η οποία αναμένεται να λάβει απόφαση για καθαίρεση των δύο μοναχών. «Ο μακαριότατος (Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος) δείχνει μεγάλη ευαισθησία να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση, η οποία μας θλίβει και μας πονεί. Αυτές οι καταγγελίες είναι θέματα ηθικής και σεξουαλικής φύσεως και οικονομικών ατασθαλιών που μπορεί να αγγίζουν μέχρι και τα όρια του σκανδάλου. Θα υπάρξει μαρτυρικό υλικό ενώπιον της Ιεράς Συνόδου. Θα ληφθούν αποφάσεις και δεν αποκλείεται να έχουμε πράξη καθαίρεσης» δήλωσε ο Χρήστος Ευσταθίου. Στον αντίποδα, το μεσημέρι της Πέμπτης, με ανακοίνωσή τους, οι δύο μοναχοί διαψεύδουν το οικονομικό σκάνδαλο στη μονή και κάνουν λόγο για… χαλκευμένα στοιχεία και προϊόν εγκληματικής συμπεριφοράς.

«Ουδεμία οικονομική κακοδιαχείριση και ουδέν σκάνδαλο χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει τη λειτουργία της Ιεράς Μονής από την ίδρυσή της το 2020 έως σήμερα. Ουδεμία έγκυρη παραδοχή παραπτωμάτων έχει γίνει από τους ιερωμένους της Ιεράς Μονής» αναφέρεται σε ανακοίνωση εκ μέρους του ηγουμένου και των μοναχών της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ Φτερικουδίου αναφορικά με τα οικονομικά σκάνδαλα των δύο ιερωμένων και συμπληρώνεται: «Τα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν στον μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής είναι χαλκευμένα και προϊόν εγκληματικής συμπεριφοράς (παράνομη καταγραφή, επεξεργασία και χρήση οπτικοακουστικού υλικού). Από της ιδρύσεώς της η Ιερά Μονή, με μόνη οικονομική βοήθεια τις οικειοθελείς εισφορές των πιστών και με τις άοκνες δράσεις των μοναχών της, κατάφερε να εξωραϊσει και αναδείξει τον χώρο του τάφου του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι που ήταν ερειπωμένος και εγκαταλειμμένος».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...